Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šmēdiņam un Solovejam trīs zaudējumi pēc kārtas un Eiropas čempionāts beidzies

Šmēdiņam un Solovejam trīs zaudējumi pēc kārtas un Eiropas čempionāts beidzies
Toms Šmēdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jūrmalā notiekošais Eiropas čempionāts pludmales volejbolā pēc grupu turnīra beidzies Tomam Šmēdiņam un Aleksandram Solovejam, kuri uzvarēja pirmajā setā, tomēr turpinājumā zaudēja Austrijas duetam – 21:11, 15:21 un 7:15.

Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs dueli pret austriešiem Robinu Zeidlu un Tobiasu Vinteru sāka ar pārliecinošu sniegumu, gūstot trīs no pirmajiem četriem punktiem un turpinājumā pārsvaru palielinot. Šmēdiņa māņu sitiens ļāva panākt četru punktu pārsvaru, kamēr sāncenšu nemitīgās kļūdas ļāva aizbēgt vēl tālāk – 14:7. Austrijas duets izmantoja pārtraukumu, taču sapurināties nespēja, tādējādi pirmajā setā Šmēdiņš un Solovejs triumfēja pārliecinoši – 21:11.

Otrā seta ievadā laukuma saimnieki nonāca iedzinējos, taču Vinters sadauzīja plecu, un tas ļāva tikt pie diviem punktiem pēc kārtas un panākt izlīdzinājumu. Austriešiem izdevās atbrīvoties no kļūdu gūzmas un kontrolēt notikumus pludmalē. Šmēdiņš un Solovejs, atrodoties iedzinējos ar 11:14, paņēma pārtraukumu, bet tas nepalīdzēja – zaudējums ar 15:21.

Noslēdzošā seta sākumu krietni labāk sāka Zeidls un Vinters, iegūstot pirmos četrus punktus. Latviešiem izdevās atzīmēties tikai tad, kad Šmēdiņš sita pēc pirmās piespēles un trāpīja pie pašas līnijas. Tomēr turpinājumā situācija neuzlabojās, rezultātam kļūstot 1:7. Latvieši riskēja, austrieši ar piesardzību uzaicināja nelaimi, taču mājinieki glābšanās operācija nebija veiksmīga – trešais sets zaudēts ar 7:15, Eiropas čempionātam noslēdzoties jau pēc grupu turnīra.

"Pirmajā setā izdarījām visu, kas jāizdara – noturējām blokā līniju, un tad Vinters sāka kļūdīties. Kā viņam otrajā setā daži sitieni izgāja cauri, tā viņš sajuta un vairs nekļūdījās. Pirmajā viņam nekas nesanāca, bet mums sanāca viss," sacīja Šmēdiņš. "Zinājām, ka beļģi un austrieši nav diži pārāki par mums, tikai stabilāki. Žēl, ka garais nedēļas sākumā bija saslimis – otrajā setā viņš teica, ka kājas neklausa."

"Šie mums bija sezonas galvenie mači. Bija svarīgi kādu kārtu pārvarēt, lai nopelnītu kādu punktu. Bija prieks spēlēt mājās – liels līdzjutēju atbalsts, arī mani audzēkņi no Ventspils bija atbraukuši. Patīkami spēlēt, bet gribēju izbaudīt vēl kādu maču," norādīja Šmēdiņš.

Latvijas pāru kalendārs 17. augustā

LaiksSpēleRezultāts
9:00Jursone/Olte – Davidova/Ščipkova (Ukraina)19:21; 21:13; 14:16
9:50Caica/Liepiņlauska – Birlova/Makroguzova (Krievija)12:21; 19:21
10:40Lece/Ozoliņa – Švaigere/Šicenhefere (Austrija)15:21; 22:24
11:30Kravčenoka/Graudiņa – Kolosinska/Gruščinska (Polija)21:19; 21:19
12:20Solovejs/T.Šmēdiņš – Zaidls/Vinters (Austrija)21:11; 15:21; 7:15
14:00Regža/Pļaviņš – Losjaks/Kantors (Polija)
15:00Samoilovs/Šmēdiņš – Bēlers/Kratigers (Šveice)
16:00Jursone/Olte – Moisejeva/Sirceva (Krievija)
17:00Caica/Liepiņlauska – Lunde/Ulveseta (Norvēģija)
18:00Lece/Ozoliņa – Dumbauskaite/Povilaitīte (Lietuva)
19:00Kravčenoka/Graudiņa – Glencke/Grosnere (Vācija)

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.