Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš EČ turpina ar lietuviešu pieveikšanu

Samoilovs un Šmēdiņš EČ turpina ar lietuviešu pieveikšanu
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši otro uzvaru Nīderlandē notiekošajā Eiropas čempionātā. Latvieši ar rezultātu 2-0 (21:16, 22:20) pārspēja kaimiņus lietuviešus, Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili.

Pēc nervu pakutināšanas pirmajā mačā, kurā izdevās izcīnīt uzvaru trīs setu cīņā, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīja otro spēli, mērojoties spēkiem ar labākajiem Lietuvas pludmales volejbolistiem Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (11:21, 17:21) piekāpās poļiem Gržegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam.

Spēli ar garu uzvarētu izspēli sāka lietuvieši, bet pēc tam jau iniciatīva pārgāja latviešu rokās. Labi uzservēja Samoilovs un panāca arī divu punktu pārsvaru (4:2). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad pāris blokus uzlika Šmēdiņš, palielinot pārsvaru līdz trīs punktiem (9:6). Pirms tehniskā pārtraukuma lietuvieši kļūdījās uzbrukumā, vēl vairāk uzlabojot Latvijas dueta pozīcijas (12:8).

Pēc pārtraukuma lietuviešiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet pēc eisa arī sadeldēt deficītu līdz minimumam (13:14). Latvieši atbildi nepalika parādā, uzreiz atjaunojot trīs punktu pārsvaru, bet pēc pretinieku sitiena autā arī četru (17:13). Pēc pārtraukuma Latvijas duetam bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet tā vietā tika zaudēti divi punkti pēc kārtas. Seta izskaņā nekāda intriga neradās, Samoilovam un Šmēdiņam pilnībā apliecinot savu favorītu statusu - 21:16.

Otro setu arī labāk sāka latvieši, spējot ar labām darbībām aizsardzībā iegūt divu punktu pārsvaru (3:1). Pārsvaru izdevās noturēt neilgu laiku, jo lietuvieši atspēlēja Samoilova māņu sitienu aizsardzībā, panākot 5:5. Latviešiem uzreiz izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet Rumševiča eiss lietuviešiem atkal ļāva atspēlēties (7:7). Lietuvas pludmales volejbolisti turpināja nestabili spēlēt uzbrukumā, pārāk daudz cenšoties sasniegt ar spēcīgiem uzbrukuma sitieniem, kas noveda pie kļūdām. Pirms tehniskā pārtraukuma latvieši nespēja izmantot iespēju panākt trīs punktu pārsvaru, paliekot pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma to ko neizdevās paņemt pašiem, to iedeva lietuvieši ar savām kļūdām uzbrukumā. Samoilovs pārliecinoši turpināja darboties pie tīkla, kas ļāva iegūt izšķirošo pārsvaru (16:12). Brīdi vēlāk Kazdailim izdevās noķert viņu blokā, bet pēc tam to paveica arī Rumševičs. Lietuvieši sajuta, ka vēl var aizķerties šajā mačā, un panāca neizšķirtu (18:18). Pēc Kazdaiļa serves pārejošo bumbu realizēja Rumševičs, dodot Lietuvas duetam arī pirmo setbumbu. Nākamajās trīs izspēlēs lietuvieši divreiz kļūdījās uzbrukumos, kas Samoilovam un Šmēdiņam ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 22:20). Līdz ar to Latvijas duetam ceturtdien pēcpusdienā būs priekšā cīņa par uzvaru grupā.

Latvijas komandu spēļu kalendārs

KomandaPretinieksLaiks/Rezultāts
Šmēdiņš/SamoilovsHarmss/Bergmans2-1 (21:13; 11:21; 15:12)
Pļaviņš/TočsBerntsens/Mols2-0 (21:13; 21:18)
Graudiņa/KravčenokaLahti/Parkinena0-2 (18:21; 11:21)
Šmēdiņš/SamoilovsRumševičs/Kazdailis2-0 (21:16; 22:20)
Graudiņa/KravčenokaBīneka/ŠnaidereTrešdien 14:00
Graudiņa/Kravčenokavan Gestela/VeselinkaTrešdien 18:30
Pļaviņš/TočsDumeks/BerciksTrešdien 21:30
Šmēdiņš/SamoilovsFijaleks/BrilsCeturtdien 14:00
Pļaviņš/TočsStojanovskis/VeličkoCeturtdien 19:30


, 2018-07-17 18:24, pirms 6 gadiem
Kad leiši sāka nodarboties ar pļežbolu?
, 2018-07-17 18:31, pirms 6 gadiem
Tā mocījās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.