Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Iespējams, šis ir mans pēdējais gads pludmales volejbolā"

Samoilovs: "Iespējams, šis ir mans pēdējais gads pludmales volejbolā"
Aleksandrs Samoilovs Jūrmals smiltīs 2019. gada vasarā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jau devušies uz pirmssezonas sagatavošanās nometni, kuru šogad aizvadīs Brazīlijā sava jaunā trenera Marko Solustri vadībā. Pirms došanās uz Riodeženeiro Aleksandrs Samoilovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com dalījās iespaidos par pārmaiņām komandā, kā arī atklāja, kuri vēl treneri bijuši kandidātu vidū, lai kļūtu par dueta treneriem.

Jau vēstīts, ka par Latvijas pludmales volejbola dueta Samoilovs/Šmēdiņš galveno treneri turpmāk strādās itāļu speciālists Marko Solustri. Ar viņu vienošanās panākta uz astoņiem mēnešiem. 60 gadus vecais speciālists ir arī Adriana Karambulas un Enriko Rosi galvenais treneris, un turnīros uzmanība tiks veltīta arī Itālijas duetam.

Bija variants, ka izvēlēsimies vācieti Kaju Matisiku. Nekā konkrēta, bet nedaudz aprunājāmies arī ar Robertu Novotniju, kurš šobrīd trenē austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu. Aprunājāmies un secinājām, ka nebūs variantu, jo viņš ir visas Austrijas izlases treneris, un konsultē vēl trīs duetus. Tāpat nedaudz aprunājos arī ar citu itāli - Andreā Tomatis, kurš savulaik spēlēja kopā ar Aleksu Ranjeri, bet tagad trenē čehus Perusiču un Šveineru. Viņu izaugsme pēdējo gadu laikā ir bijusi strauja un vērā ņemama, kas bija par iemeslu uzrunāt arī viņu. Mums svarīgākais, lai treneris ir autoritāte. Mūsu raksturi ir dažādi, tāpēc būtiski, lai mēs spētu ieklausīties cilvēkā no malas un uzticēties viņam,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidro Aleksandrs Samoilovs.

Sportists neslēpj, ka jaunumu paziņošana tēvam bijusi sarežģīta. “Tas nenotika uzreiz! Mēģināju viņu tajā ievirzīt. Pludmales volejbols mums nav tikai bizness. Tā ir liela daļa no manas dzīves un, iespējams, pat vēl lielāka daļa tēva dzīves. Viss notika pakāpeniski, jo arī sarunas ar Marko vilkās ilgu laiku. Jāsaprot, ka olimpiskajā sezonā atrast treneri nav viegli, visiem labākajiem jau ir līgumi, visi ir devuši kaut kādus solījumus,” stāsta pludmales volejbolists.

“Man patīk, ka Marko ir stingrs. Viņš pievērš uzmanību niansēm un detaļām, tas ir tieši tas, kas mums vajadzīgs. Skaidrs, ka pēc pirmajiem treniņiem galva kūpēja un, iespējams, tieši šī iemesla dēļ Meksikā nenospēlējām tik labi, taču ar pirmajiem iespaidiem esmu apmierināts,” atklāj Samoilovs, piebilstot, ka partnera piesegšana pēc uzbrukuma darbībām ir tas, kam jaunais itāļu treneris pirmajos kopīgajos treniņos pievērš vislielāko uzmanību. “Viņam ir taisnība. Es paskatījos foto no aizvadītās sezonas, kuras biju pieglabājis, lai ziemā izliktu sociālajos tīklos, un redzu, ka abi esam taisnās kājās,” smejot nosaka Samoilovs, atceroties, ka arī pasaules čempionāts duetam lielā mērā beidzies tieši pēc līdzīgas epizodes, kurā gan toreiz labi piesegšanā nospēlēja Brazīlijas duets.

Sākotnēji bijis variants, ka Genādijs paliek kā dueta galvenais treneris un viņam tiek meklēts palīgs. Sašam ar Jāni licies, ka viņiem vajag cilvēku, kurš pēta pretiniekus, analizē spēles un asistē duetam turnīru laikā, bet sezonai komandu varētu gatavot Genādijs. Beigās gan pieņemts lēmums, ka itālis būs galvenais un atbildēs par visu, bet viņam asistēs perspektīvais latviešu treneris Rihards Finsters, kurš varēs mācīties no itāļa, vēlāk izmantojot šīs zināšanas arī savu jauno audzēkņu trenēšanā.

Vaicāts, cik viegli vai grūti pieredzējušam sunim sākt mācīt sēdēt vai dot ķepu, Samoilovs nesēlpj, ka viņam spilgti atmiņa iesēdies tēva reiz teiktais, ka spēlētāji šajā vecumā, kādā ir Samoilovs un Šmēdiņš, vairs neprogresē, viņiem jādomā, kā noturēt sportisko formu, neiedzīvoties savainojumos un nekļūt vājākiem. “Šis būs labs izaicinājums. Esmu auns – stūrgalvīgs! Man gribēsies tēvam apliecināt pretējo. Ja nesanāks, tad vismaz būsim mēģinājuši. Iespējams, šis ir mans pēdējais gads pludmales volejbolā. Jāizdara viss iespējamais, lai nav pārmetumu. Ja mums ies līdzīgi, kā aizvadītajā vasarā līdz Maskavai (Samilovs / Šmēdiņš Maskavā uzvarēja 4* turnīrā), tad pieļauju, ka varētu beigt spēlēt,” ar visai drosmīgu atklāsmi klajā nāk Samoilovs, kurš 6. aprīli svinēs savu 35. dzimšanas dienu.

Saša arī neslēpj, ka trenera apmaksai būs jāiegulda arī sava privātā nauda, jo treneris neesot no lētā gala.

2020. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš plāno sākt ar 4* PK posmu Katarā (9. – 13. marts), taču pastāv iespēja, ka komanda dosies arī uz Irānu, kur no 3. – 7. martam norisināsies 3* PK posms. “Punkti mums ir nepieciešami. Marko uzskata, ka ir labas iespējas izcīnīt medaļu Irānā, kas mums uzlabotu situāciju arī olimpisko spēļu kvalifikācijas rangā. Viss atkarīgs, kā izskatīsimies pēc treniņnometnes,” teic Samoilovs.


Slēpts komentārs: Chelubejs
Slēpts komentārs: Raitcha
Slēpts komentārs: Riko
Slēpts komentārs: badijs4
, 2020-01-18 08:06, pirms 4 gadiem
Kurš tad ar jaunāko brāli uz nākamajām OS brauks?
, 2020-01-18 09:04, pirms 4 gadiem
Forši komentāri. Ka tik kādam pateikt ko sliktu. Pasaulē valda ļaunums un skaudība.
Kādam no šiem komentētājiem viņš traucē? LV pludmales volejbolā stāv rinda, kuri varētu nākt vietā un viņš nelaiž?
Lai vēl Saša spēlē, līdz jauni progresē un izkonkurē viņu.
Un visiem Jauku dienu!
Slēpts komentārs: Swordsman
Slēpts komentārs: Shed
, 2020-01-18 13:11, pirms 4 gadiem
Krabis44 rakstīja: Kādam no šiem komentētājiem viņš traucē? LV pludmales volejbolā stāv rinda, kuri varētu nākt vietā un viņš nelaiž?
Viņiem nospļauties uz pludmales volejbolu.
Cer, ka pēc Samoilova aiziešanas būs vairāk vietas citiem sporta veidiem.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.