Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam cīņā ar brazīliešiem teju 40 punktu sets, zaudējums un 17. vieta

Samoilovam/Šmēdiņam cīņā ar brazīliešiem teju 40 punktu sets, zaudējums un 17. vieta
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Jau pēc trīs nospēlētām spēlēm dalību Meksikā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja Andre un Žoržem no Brazīlijas, paliekot 17. vietā.

Latvieši izslēgšanas turnīru pēc uzvaras pār ASV pludmales volejbolistiem sāka ar pirmo kārtu. Pretinieki tajā bija Andre Lojola un Žorže Vanderlejs no Brazīlijas. Abi dueti jūlijā tikās divas reizes, gan Gštādē, gan pasaules čempionātā Hamburgā pārākiem esot Brazīlijas pludmales volejbolistiem.

Spēlē pirmos divus punktus guva Brazīlijas duets, bet Samoilovs un Šmēdiņš atbildēja ar 7:1 izrāvienu. Uz brīdi Andre un Žorže atspēlējās, bet tikpat ātri nonāca iedzinējos ar četru punktu deficītu. Latvijas pludmales volejbolisti turpināja dominēt laukumā, vēl audzējot savu pārsvaru (11:6). Brazīlieši paņēma pārtraukumu, pēc kura atspēlēja divus punktus, duetiem dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 12:9.

Brazīlieši sāka atspēlēt bumbas aizsardzībā un turpināja deldēt rezultāta starpību. Situāciju ar bloku uzlaboja Šmēdiņš, atjaunojot trīs punktu vadību (14:11). Līdz pat seta beigām Brazīlijas duets centās panākt izlīdzinājumu, kas arī izdevās (19:19). Samoilovs un Šmēdiņš neizmantoja vairākas setbumbas, bet tad pretinieki atspēlēja bumbu aizsardzībā, pārņemot vadības grožus savās rokās (24:23). Ilgi gan tas tā nepalika, jo arī latviešiem izdevās uzvarēt garā izspēlē un atgūt setbumbas izspēles tiesības. Ar ko līdzīgu atbildēja arī Andre un Žorže, turpinot savus centienus uzvarēt setu, kas strauji pietuvojās 30 gūto punktu slieksnim. Pirmie 30 punktus guva latvieši, kad bloku uzlika Samoilovs. Komandas jau gandrīz aizspēlējās līdz 40 punktiem, bet punkts setam tomēr tika pielikts. Latvijas duetam tā arī neizdevās izraut uzvaru, piekāpjoties ar rezultātu 37:39.

Otrajā setā cīņa punkts punktā turpinājās līdz brīdim, kad Latvijas duetam izdevās veikt piecu punktu izrāvienu (9:4). Brazīliešiem cerību deva Andre spēle pie tīkla, bet ar to bija nedaudz par maz, lai būtiski sadeldētu deficītu. Samoilovam nācās krietni pasvīst, lai gūtu punktus, bet veiksme bija viņa pusē. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8. Seta otrajā pusē latvieši pretiniekiem nedeva nekādas cerības uz atspēlēšanos, gūstot pārliecinošu panākumu ar rezultātu 21:14.

Tādējādi uzvarētāju vajadzēja noskaidrot trešajā setā, līdzīgi kā tas bija pasaules čempionātā. Seti ar bloku pret Samoilovu sāka Andre, bet lielāku pārsvaru brazīlieši neieguva. Pēc Žoržes kļūdas uzbrukumā un latviešu atspēlētās bumbas aizsardzībā rezultāts kļuva 4:2. Brazīlijas duetam uzreiz bija iespēja atgūt zaudēto, bet atkal pievīla uzbrukuma noslēgums. Nākamajā izspēlē ar bloku atzīmējās Samoilovs, piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu (6:3). Uz brīdi brazīlieši sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet kārtējās kļūdas atmeta tos atpakaļ.

Pie rezultāta 11:7 likās, ka mačs teju vai ir galā, bet Samoilovs un Šmēdiņš ar kļūdām uzbrukumos sagādāja intrigu (11:11). Samoilovs ar spēli aizsardzībā deva iespēju atjaunot vajadzīgo divu punktu pārsvaru, bet neizdevās tikt pie kārotā punkta. Pēc neizmantotas mačbumbas kļūdījās Šmēdiņš, latviešiem pie rezultāta 14:15 ņemot pārtraukumu. Pēc tā Andre spēja apturēt Šmēdiņu pie tīkla, kas nozīmēja spēles beigas. Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja brazīliešiem ar rezultātu 1-2 (37:39, 21:14, 14:16).

Tādējādi Latvijas duets šajā turnīrā ierindojās 17. vietā, saņēma 320 reitinga punktus un 3000 ASV dolāru lielu naudas balvu. Nu Samoilovam un Šmēdiņam priekšā liels darbs, lai sagatavotos olimpiskajai sezonai, kurā būs pamatīgi jāpacīnās par vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs.


, 2019-11-16 01:13, pirms 4 gadiem
tas tik sākums.
, 2019-11-16 03:41, pirms 4 gadiem
Tiesneši blēdījās.
, 2019-11-16 05:33, pirms 4 gadiem
Tā ir,kad uz treniņnometni Itālijā un spēlēm Meksikā dodas ar ģimenēm-kā piknikā !
, 2019-11-16 06:33, pirms 4 gadiem
artis3711 rakstīja: Tā ir,kad uz treniņnometni Itālijā un spēlēm Meksikā dodas ar ģimenēm-kā piknikā !
Blalus stāvēji ?
, 2019-11-16 09:29, pirms 4 gadiem
Arī labi. Vismaz ceļa naudu atpelnīja.
, 2019-11-16 09:32, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Blalus stāvēji ?
Blakus dzīvoju...
, 2019-11-16 13:29, pirms 4 gadiem
Būs vien OS jāiztiek ar 2 pāriem bīčā .Samējo laiks ir pagājis , jo tālāk , jo bēdīgāk.
, 2019-11-16 18:29, pirms 4 gadiem
juris_vilkaste_1721009911310751 rakstīja: Būs vien OS jāiztiek ar 2 pāriem bīčā .Samējo laiks ir pagājis , jo tālāk , jo bēdīgāk.
Šmēdiņš ir zirgā, Samoilovs nevelk
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.