Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža saimnieko pie tīkla un kopā ar Pļaviņu pirmoreiz triumfē ''Saulkrastu kokteilī''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Regža saimnieko pie tīkla un kopā ar Pļaviņu pirmoreiz triumfē ''Saulkrastu kokteilī''
Haralds Regža
Foto: FIVB

Noslēdzies ''Ergo open'' Latvijas pludmales volejbola čempionāta piektais posms Saulkrastos. Skaistām un efektīgām epizodēm bagātā finālmačā uzvaru ar 2:1 (18:21; 21:13; 15:5) izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža, kuri pieveica Jāni Šmēdiņu/Ingaru Ivanovu.

Zelta maču ar diviem blokiem pēc kārtas atklāja Šmēdiņš, tomēr Pļaviņš un Regža ātri vien spēja panākt līdzsvaru rezultātā. 5:3 ar bloku savas komandas labā panāca Regža, kamēr ar spēcīgu uzbrukuma sitienu Pļaviņš rezultātu jau padarīja 7:3, turklāt nākamajā uzbrukumā neprecīzs bija Ivanovs. Pie 3:8 Šmēdiņš/Ivanovs pieprasīja pārtraukumu, tomēr pēc tā atkal nostrādāja Regžas bloks. Pēc ilgāka pārtraukuma ar māņu sitienu punktu guva Ivanovs, kuram pēc tam izdevās veiksmīgi nospēlēt pie tīkla, nedaudz sadeldējot deficītu - 6:9. Pļaviņš un Regža gan nepielaida pretiniekus tuvāk, tehniskajā pārtraukumā dodoties ar pārsvaru 12:9.

Uzreiz pēc tā kļūdījās Pļaviņš, uzbrukuma sitienu raidot tīklā, bet partnera kļūdu ar bloku pret Šmēdiņu izlaboja Haralds Regža. Pēc Ivanova serves tīklā rezultāts kļuva 15:11 Pļaviņa un Regžas labā. Vēlāk gan Regžam blokā reabilitējās Šmēdiņš, panākot 14:16, turklāt nākamajā izspēlē Haralds kļūdījās, un nu abas komandas šķīra vairs tikai viens punkts. Šmēdiņš/Ivanovs spēja rezultātu izlīdzināt, un nākamajā garajā izspēlē arī piespieda kļūdīties Regžu, pēc ilga pārtraukuma atkal pārņemot vadību - 17:16. Jānis un Ingars punktus meklēja pie Haralda Regžas, un šī taktika strādāja - Regža atdūrās Šmēdiņa blokā un 20:17. Pirmo setbumbu ar bloku Regža atspēlēja, tomēr jau nākamajā izspēlē Pļaviņš neaisniedzās līdz Šmēdiņa raidītajam māņu sitienam - ar 21:18 pirmo setu uzvar Šmēdiņš/Ivanovs.

Gluži kā pirmo, arī otro setu ar skaistu bloku atklāja Jānis Šmēdiņš. Tomēr Ivanova divas kļūdas vadību ļāva pārņemt Pļaviņam un Regžam. Haraldam izdevās blokā apstādināt Ingaru Ivanovu, panākot 4:1. Ar servju uzņemšanu Šmēdiņš/Ivanovs nomocīja Haraldu Regžu, un bloķētājs kļūdījās, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu. Nedaudz vēlāk uzbrukumā kļūdījās Jānis, rezultātam kļūstot 8:7 Pļaviņa un Regžas labā. Tehniskajā pārtraukumā vadībā ar rezultātu 13:8 devās Mārtiņš un Haralds.

Vēl viens Haralda bloks lika Šmēdiņam un Ivanovam pieprasīt vēl vienu pārtraukumu. Tomēr arī pēc tā Šmēdiņš/Ivanovs nespēja uzreiz uzlabot sniegumu, Jānim kļūdoties otrajā piespēlē. Regžas veiksmīgā spēle pie tīkla izvirzīja savu komandu vadībā ar 19:11, savukārt pie 20:12 neizdevās izservēt pirmo setbumbu. Nākamajā uzbrukumā gan Pļaviņš/Regža nekļūdījās, Haraldam precīzi uzbrūkot pa diagonāli - otrais sets noslēdzies ar 21:13 Mārtiņa un Haralda labā.

Trešo setu ar diviem precīziem uzbrukumiem sāka Regža, izvirzot vadībā savu komandu. Pļaviņš/Regža savas serves virzīja uz Ingaru Ivanovu, kurš kļūda uzbrukuma sitienā rezultātu padarīja 5:1 pretinieku labā. Regža turpināja saimniekot pie tīkla, ar bloku panākot 7:2, bet Ivanovs un Šmēdiņš katrs pievienoja vienu punktu savas komandas kontam. Pļaviņš un Regža bija ieguvuši komfortablu pārsvaru, kas pēc Ivanova kļūdas jau kļuva 13:4 pretinieku labā. Haralds Regža trāpīja eisu, panākot pirmo mačbumbu savam duetam. To gan atspēlēja Šmēdiņš, taču Ivanova kļūda servē nozīmēja Pļaviņa un Regžas uzvaru trešajā setā - 15:5, kā arī visā spēlē un turnīrā - 2:1 (18:21; 21:13; 15:5).

     [+] [-]

, 2017-07-16 04:25, pirms 7 gadiem
chalji...respect..next year more LV beach volley pairs = more intrig more azart more bless