Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

„Knauf Open” pludmales volejbolā turnīrā pirmo reizi uzvar Ivanovs un Vanags

„Knauf Open” pludmales volejbolā turnīrā pirmo reizi uzvar Ivanovs un Vanags
Toms Vanags un Ingars Ivanovs ar "Saulkrastu kokteiļa" ceļojošo trofeju
Foto: Renārs Buivids

Tradicionālā sporta un mūzikas pasākuma „Saulkrastu kokteilis” ietvaros „Koklītēs” notikušajā pludmales volejbola turnīrā „Knauf Open” pirmo vietu izcīnīja Ingars Ivanovs un Toms Vanags, kuri finālā divos setos pārspēja Saulkrastu trīskārtējo čempionu Tomu Šmēdiņu, kurš šoreiz cīņā devās kopā ar Edgaru Toču.

Laikā no 1995. gadā notikuši 17 turnīri, kuros pa sešiem čempionu tituliem izcīnījuši Jānis Grīnbergs un Andris Krūmiņš. Toms Šmēdiņš šajā turnīrā uzvarējis trīs reizes, taču vienmēr ar citiem pāriniekiem – 2006. gadā ar Jāni Šmēdiņu, 2008. gadā ar Kristiānu Marnicu, 2010. gadā ar Andri Krūmiņu, bet 2011. gadā ar Arti Caicu.

Šoreiz Toms Šmēdiņš cīņai par ceturto „Saulkrastu kokteiļa” lielo trofeju izvēlējās Edgaru Toču, ar kuru 1. jūlijā triumfēja Latvijas čempionāta – „Zelta open” – posmā, kā arī izmēģināja spēkus starptautiskajā arēnā.

Tradicionāli „Saulkrastu kokteiļa” pludmales volejbola turnīrs bija starptautisks. Šoreiz sacensībās startēja Krievijas duets Kirils Karpovs/Dmitrijs Meļņikovs, kuri piektdien sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas turnīru, taču pamatturnīra pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu. Viņus pārspēja Gints Antoms/Dāvis Nātriņš, bet “zaudētāju zarā” viņus mājās aizsūtīja Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš.

“Knauf Open” pusfinālos sestdienas pusdienlaikā Šmēdiņš un Točs tikai trijos setos pārspēja ar čempionu īpašo uzaicinājumu startējušos brāļus Štālus – 2007. gada čempionu Austri un 1997. gada uzvarētāju Ringoldu. Izšķirošajā setā nākamie vicečempioni bija pārāki ar 15:12, revanšējoties par zaudējumu pamatturnīra otrajā kārtā.

Otrajā pusfinālā divsetu uzvaru sēriju turpināja Ivanovs un Vanags, kuri ar 21:13 un 21:13 pārliecinoši uzveica arī Antomu/Nātriņu, kuri pēc zaudējuma pamatturnīra trešajā kārtā brāļiem Štāliem bija spiesti līdz pusfināliem virzīties pa “zaudētāju zaru”.

“Saulkrastu kokteiļa” izšķirošās spēles par tituliem tradicionāli notika starmešu gaismās. Vispirms mazajā finālā izvērsās aizraujoša cīņa. Pirmo setu ar 21:16 uzvarēja Štāli, bet tad ar 21:17 revanšējās Antoms/Nātriņš. Izšķirošajā setā ar 15:12 pārāki bija Štāli.

Finālā, kad saules gaisma vairs neapspīdēja Saulkrastu pludmali un redzamību nodrošināja tikai starmeši, daudz ko izšķīra spēlētāju saspēlētība un savstarpējā sapratne. Iespējams, tieši šo apstākļu dēļ kopā ļoti maz spēlējušie Toms Šmēdiņš un Edgars Točs, kuri gan turnīrā atbilstoši Latvijas kopējam rangam bija izlikti ar pirmo numuru, zaudēja no kvalifikācijas spēlēm startu uzsākušajiem Ivanovam/Vanagam – 18:21, 15:21.

“Knauf Open” labākie seši dueti atbilstoši panākumiem saņēma daļu no 1500 eiro lielā balvu fonda. Ivanovs un Vanags veselu gadu varēs droši uzņemt ballītes, jo kokteiļus varēs jaukt vairāk nekā metro augstajā ceļojošajā trofejā – kokteiļa glāzē. Dalītu piekto vietu ieguva ar otro numuru izliktie Arnis Tunte/Klāvs Zaļkalns, kā arī Jānis Sakniņš/Toms Benjavs.

“Saulkrastu Kokteiļa” ietvaros notika arī Rīgas restorāna-bāra “Ar mani atkal runā kaijas” ielu basketbola turnīrs. “Open” grupā triumfēja Saulkrastu komanda “Buildimpeks” – Jēkabs Baško, Kaspars Rubenis, Edgars Brumermanis, Roberts Bulāns. Pirmo reizi notikušajā Senioru (35+) turnīrā pirmo vietu izcīnīja Latvijas valstsvienības bijušā spēlētāja un trenera Edmunda Valeiko pārstāvētā komanda “Varenie runči”. Ar Valeiko kopā laukumā devās arī Normunds Feierbergs, Aigars Ceruss un Edgars Lapa.

Interesanti, ka “Games4you.lv” varenākā bliezēja konkursā, kur uz īpaša boksa automāta tika pārbaudīts sitiena spēks, uzvarēja volejbolists – Viktors Koržeņevičs.

“Saulkrastu kokteiļa” pludmales volejbola turnīru visi čempioni:

1995.Uģis Krastiņš/Aivis Eida

1996.Andris Krūmiņš/Ilgvars Ozoliņš

1997.Ringolds Štāls/Andris Treijs

1997.Jānis Grīnbergs/Juris Gendelis

1998.Jānis Grīnbergs/Tarass Tabačuks

1999.Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš

2000.Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš

2001.Henriks Čivass/Tads Donela (Lietuva)

2002.Klāvs Zaļkalns/Edgars Sebežs

2003.Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins

2004.Jānis Grīnbergs/Armīns Vensbergs

2005.Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins

2006.Toms Šmēdiņš/Jānis Šmēdiņš

2007.Jānis Grīnbergs/Austris Štāls

2008.Jānis Šmēdiņš/Kristiāns Marnics

2010.Toms Šmēdiņš/Andris Krūmiņš

2011.Toms Šmēdiņš/Artis Caics

2012. Ingars Ivanovs/Toms Vanags

Izmantotie resursi:
draugiem.lv


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.