Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru Itapemā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru Itapemā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru un zaudējumu sākuši Brazīlijas pilsētā Itapemā notiekošo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru. Latvieši pirmajā mačā trīs setu cīņā pieveica Argentīnas duetu, bet cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā zaudēja austriešiem.

Samoilovs un Šmēdiņš pēdējo turnīru aizvadīja Sjamenā, kur zaudēja ceturtdaļfinālā un palika piektajā vietā. Itapemā latvieši izlikti ar augsto trešo numuru, kas grupu turnīrā tos noteikti nostādījis favorītu pozīcijā. Pirmajā spēlē bija jātiekas ar Argentīnas pludmales volejbolistiem Nikolasu Kapogroso un Žulianu Azādu. Abiem šiem pludmales volejbolistiem augums ir teju vai pāri diviem metriem, kā arī ir gana liela turnīru pieredze. Kvalifikācijā viņi ar 2-0 (21:19, 21:14) pārspēja slovēņus Janu Pokersniku un Nejcu Zemļaku.

Spēles ievadā latviešiem izdevās pieķert pāris bumbas aizsardzībā, bet ne gūt kādu ekstra punktu. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Argentīnas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 5:3. Nākamos divus punktus jau guva Latvijas duets, kad sekmīgi blokā nospēlēja Šmēdiņš. Prieki bija īsi, jo ar lieliskām darbībām aizsardzībā izcēlās Azāds. Argentīnas duets bija tuvu tam, lai iekrātu trīs punktu pārsvaru, bet sitiens autā to liedza sasniegt. Izlīdzinājumu latvieši atkal panāca ar Šmēdiņa bloku, kam sekoja Samoilova kļūda uzbrukumā un Kapogroso bloks pret Šmēdiņu. Tādējādi tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Pēc atpūras argentīnieši spēja turēties četrus punktus priekšā. Pie rezultāta 16:12 tika paņemts pārtraukums, pēc kura latvieši atkal gandrīz zaudēja punktu. Kapogroso tomēr nespēja bez bloka gūt punktu, Samoilovam atspēlējot bumbu un liekot punktu izspēlei ar rezultatīvu uzbrukumu. Abi dueti riskēja ar servi, cenšoties tikt pie kāda eisa, bet nesekmīgi. Seta galotnē Argentīnas pludmales volejbolistiem saglabājās četru punktu pārsvars, ar ko bija gana uzvarai setā ar rezultātu 21:18.

Otro setu ar četriem punktiem sāka Samoilovs un Šmēdiņš, trīsreiz liekot kļūdīties Azādam. Argentīnas duets uzreiz paņēma pārtraukumu. Tas daudz nelīdzēja, jo Latvijas duets palielināja savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (7:1). Argentīnieši uz brīdi nedaudz samazināja deficītu, bet tad jau atkal pieļāva kļūdas uzbrukumā. Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duetam jau bija septiņu punktu pārsvars, bet turpinājumā pretinieki to sadeldēja līdz četriem punktiem (11:15). Situāciju laboja Šmēdiņš, ieservējot eisu. Seta galotnē nekādi pavērsieni nenotika, Samoilovam un Šmēdiņam gūstot panākumu ar 21:14.

Arī trešo setu labāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:0 pēc pretinieku kļudas uzbrukumā un Samoilova bloka. Argentīniešiem izdevās uzreiz divus punktus atgūt, kā arī tikt pie iespējas izlīdzināt rezultātu, kas palika neizmantota. Tā vietā latvieši atjaunoja trīs punktu pārsvaru un piespieda pretiniekus ņemt pārtraukumu (6:3). Pārtraukums argentīniešiem nelīdzēja, tiem nonākot iedzinējos ar piecu punktu deficītu. Līdz spēles beigām Argentīnas duetam izdevās atspēlēties, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet uzvarai pietrūka. Tā tika Latvijas pludmales volejbolistiem ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:14, 15:13).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš cīnījās par uzvaru grupā pret austriešiem Robinu Zaidlu un Filipu Valeru, kuri ar 2-0 (30:28, 21:18) pārspēja mājiniekus Andre un Georgi. Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī šajā favorīti bija latvieši.

Spēli ar lielisku servi sāka Valers, ar ko netika galā Samoilovs. Kādu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad atkal laba iespēja bija austriešiem. Latvijas duetam tomēr izdevās izbēgt no punkta zaudējuma (4:4). Vēl bija jāpaiet labam laiciņam, lai latvieši atgūtu kaut minimālu vadību (8:7). Pēc neilga laika Samoilovs atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet pie divu punktu pārsvara neizdevās tikt. Pirms tehniskā pārtraukuma vēl viena ļoti laba serve padevās Valeram, bet pēc tam uzbrukumā kļūdījās Šmēdiņš, kas austriešiem deva divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc pārtraukuma Austrijas duets palielināja savu pārsvaru līdz trīs punktiem, ko atspēlēt nebija tas vieglākais uzdevums. Latviešiem turpinājās problēmas ar pretinieku spēcīgo servju uzņemšanu, kas principā izšķīra pirmā seta likteni. Rezultāta starpība sasniedza sešus punktus, Samoilovam un Šmēdiņam zaudējot pirmo setu ar rezultātu 15:21.

Otrā seta sākumā pirmais kļūdījās Šmēdiņš, spēcīgi raidot bumbu autā (2:4). Šmēdiņš arī centās servēt spēcīgi, bet eiss kā nenāca, tā nenāca. Brīdi vēlāk Samoilovs nespēja noslēgt savu uzbrukumu, dodot pretiniekiem trīs punktu pārsvaru. Austrieši turpināja spēlēt lieliski pie pretinieku serves, kas deva pamatotas cerības uz uzvaru spēlē. Pirms tehniskā pārtraukuma Austrijas duets bija vadībā ar 12:8. Pēc pārtraukuma latvieši darīja visu, lai ar servi atspēlētu kādu punktu, bet bumba allaž lidoja autā. Pēc Šmēdiņa sitiena autā rezultāta starpība jau bija seši punkti, kas lika izkārt balto karogu. Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja šo spēli ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21).

Līdz ar to Samoilovam un Šmēdiņam otrā vieta grupā un rīt būs jācīnās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tajā pretinieki noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.


, 2019-05-16 17:42, pirms 5 gadiem
Kur tagad live skatīties? Vecais labais Doņeckas serveris, cik saprotu, noklāts
, 2019-05-16 17:56, pirms 5 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-16 19:43, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://mylivesport.ru/sport_stream/778511/
Paldies, zelta cilvēk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.