Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs Itapemas turnīru sāk ar zaudējumu

Ints Megnis
Ints Megnis

Pļaviņš un Točs Itapemas turnīru sāk ar zaudējumu
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien Brazīlijas pilsētā Itapemā ar zaudējumu sāka Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru, ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpjoties Nīderlandes pārim Kristianam Varenhorstam un Steivenam van de Veldem.

Jau no spēles sākuma Nīderlandes duets ieguva pārsvaru, ātri izvirzoties vadībā ar 6:2. Kaut Pļaviņš un Točs panāca izlīdzinājumu (7:7), drīz vien pretinieki atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Uz to atkal ar izrāvienu atbildēja latvieši un panāca 13:13, turklāt turpinājumā pēc Toča bloka arī pārņēma vadību. Otro reizi latvieši vadību pārņēma pie 18:17, kad pretinieki divreiz pēc kārtas izsita bumbu ārpus laukuma. Tomēr abas šīs reizes vadība bija īslaicīga, Nīderlandes sportisti atkal ieguva vadību, bet pie rezultāta 19:20 Pļaviņš netrāpīja bumbu laukumā un pirmais sets tika zaudēts.

Otro setu Pļaviņš un Točs sāka pārliecinošāk nekā pirmo, panākot 6:4 un 7:5, tomēr šajā brīdī latvieši zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Vairs vadību Pļaviņš un Točs tā arī neieguva. Kaut seta otrajā pusē Latvijas sportisti vairākkārt pietuvojās līdz viena punkta deficītam, noslēdzošajā reizē panākot arī 18:19, pēc tam Pļaviņš izservēja autā, kā arī nespēja uzņemt labu pretinieku servi un nācās samierināties ar neveiksmi.

Pirms turnīra Pļaviņš un Točs bija izlikti ar septīto numuru, bet Nīderlandes sportisti ar 26.

Zaudējums pirmajā mačā nozīmē, ka tagad Pļaviņam un Točam piektdien gaidāma spēle ar citu zaudētāju duetu par izslēgšanas turnīra sasniegšanu - viņiem pretim stāsies pašreizējie pasaules vicečempioni Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts.

Pļaviņam un Točam šis ir otrais turnīrs šogad - iepriekš viņi samierinājās ar dalītu 17. vietu četru zvaigžņu sacensībās Ķīnas pilsētā Ksiamenā. Tikmēr Varenhorsts un van de Velde, kuri aizvada pirmo kopējo sezonu, bija devītie četru zvaigžņu turnīrā Dohā, bet Ksiamenā netika ārā no kvalifikācijas.