Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru Meksikā sāk ar zaudējumu ukraiņiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru Meksikā sāk ar zaudējumu ukraiņiem
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Četumalā sācies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu pamatturnīrs pludmales volejbolā. To ar zaudējumu sākuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri trīs setu cīņā atzina ukraiņu Serhija Popova un Jaroslava Gordejeva pārākumu.

Samoilovs un Šmēdiņš līdzīgi kā citi pasaules spēcīgākie dueti pēdējās spēles aizvadīja septembra sākumā Pasaules kausa tūres finālā. Šogad pēdējam turnīram Meksikā latvieši gatavojās Itālijā, cenšoties uzņemt tādu formu, lai gūtu pēc iespējas labāku rezultātu. Šo četru zvaigžņu turnīru Samoilovs un Šmēdiņš sāka ar spēli pret ukraiņiem Serhiju Popovu un Jaroslavu Gordejevu, kuri vienīgajā kvalifikācijas turnīra mačā ar 2-0 (21:13, 21:16) pārspēja japāņus Jusuki Išijimu un Kacuhiro Širatori.

Spēles ievadā Latvijas duetam izdevās izvirzīties vadībā, tad tā tika zaudēta. Drīz pēc tam sekoja neliels izrāviens, kas Samoilovam un Šmēdiņam deva divu punktu pārsvaru (6:4). Tas gan ilgi tā nepalika, jo sekmīgi pie tīkla nospēlēja Gordejevs, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (7:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam abi dueti spēja izvirzīties vadībā, bet atpūtā pie minimāla pārsvara devās latvieši - 11:10.

Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad Ukrainas duets veica nelielu izrāvienu, pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru (16:14). Latviešiem bija laba iespēja panākt izlīdzinājumu, bet ukraiņi atstāja bumbu spēlē, saglabājot divu punktu pārsvaru. Lai arī uzreiz Latvijas duets atguva zaudēto, Šmēdiņš neizmantoja iespēju atgūt vadību, raidot bumbu autā. Sekoja vēl viena neveiksme, kas pretiniekiem ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru. Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Samoilovs pacēla bumbu aizsardzībā un panāca izlīdzinājumu (19:19). Seta galotnē abi dueti ieguva setbumbu, bet pēc Šmēdiņa kļūdas serves uzņemšanā ukraiņi uzvarēja pirmo setu ar 24:22.

Otro setu Šmēdiņš sāka ar labu servi, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0. Ukraiņi atbildi parādā nealika, pašaizlīdzīgi darbojoties aizsardzībā, kas ļāva pārņemt vadību (4:3). Pēc labas Popova serves Ukrainas duets ieguva arī divu punktu pārsvaru (7:5). Lai arī Latvijas duetam izdevās panākt izlīdzinājumu, uzreiz sekoja kritums, kas pretiniekiem ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (10:8). Pirms tehniskā pārtraukuma ukraiņi paņēma vēl vienu punktu, tiekot pie lielākā pārsvara šajā spēlē - 12:9.

Pēc pārtraukuma Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, bet pēc Gordejeva kļūdas rezultāts jau atkal kļuva neizšķirts. Vēl viens zaudēts punkts Ukrainas duetam lika ņemt pārtraukumu. Tas nepalīdzēja, jo Šmēdiņš atzīmējās ar vēl vienu bloku, bet vēlāk latvieši ieguva arīt trīs punktu pārsvaru (17:14). Šoreiz pārsvaru izdevās nosargāt un gūt revanšu ar rezultātu 21:17.

Tādējādi uzvarētāju vajadzēja noskaidrot trīs setu cīņā. Izšķirošajā setā pirmie pie divu punktu pārsvara tika latvieši, kad Samoilovs atzīmējās ar bloku. Pēc nākamās izspēles pie rezultāta 5:2 ukraiņi ņēma pārtraukumu. Pēc atpūras ukraiņi atguva divus punktus un nebija tālu no rezultāta izlīdzināšanas. Ko neizdevās paveikt uzreiz, to Gordejevs ar bloku panāca vēlāk (8:8). Latvieši uzreiz atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet tikpat ātri arī zaudēja. Viss izšķīrās seta galotnē, kurā ukraiņi ieguva vadību, bet Gordejevs ar bloku lika punktu spēlei, latviešiem zaudējot ar rezultātu 1-2 (22:24, 21:17, 14:16).

Līdz ar to piektdien, plkst 19:00 Samoilovs un Šmēdiņš cīnīsies par izkļūšanu no grupas, pretī stājoties ASV pludmales volejbolistiem Džonam Haidenam un Bilijam Kolinskem, kuri ar 1-2 (16:21, 21:19, 13:15) piekāpās mājiniekiem Lombardo Ontiverosam un Huanam Virhenam.