Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš pārliecinoši izkļūst no grupas Meksikā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš pārliecinoši izkļūst no grupas Meksikā
Jānis Šmēdiņš. Foto: Jurmala.Beachvolley

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru turpina Meksikas pilsētā Četumalā notiekošo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru. Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs latvieši pieveica ASV pludmales volejbolistus Džonu Haidenu un Biliju Kolinski.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar zaudējumu sīvā trīs setu cīņā Ukrainas pludmales volejbolistiem Serhijam Popovam un Jaroslavam Gordejevam (1-2 (22:24, 21:17, 14:16)). Tādējādi latviešiem šodien bija jācīnās par izkļūšanu no grupas pret Džonu Haidenu un Biliju Kolinski no ASV. Haidens un Kolinske vispirms ar grūtībām pārvarēja kvalifikācijas turnīru, bet pamatturnīru sāka ar zaudējumu mājiniekiem Lombaro Ontiverosam un Huanam Virhenam.

Spēles sākums labāks padevās Latvijas pludmales volejbolistiem, kas izvirzījās vadībā ar 4:2. Drīz pēc tam sekoja jauns izrāviens, latviešiem vairāk nekā dubultojot savu pārsvaru (8:3). Kādu brīdi cīņa ritēja punkts punktā, bet līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš palielināja savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (12:6). Pēc atpūtas bija skaidrs, ka Latvijas duetam pirmajā setā konkurentu nebija. ASV duets nespēja sagādāt pienācīgu pretestību, Samoilovam un Šmēdiņam uzvarot pirmo setu ar 21:15.

Otro setu dueti sāka ar cīņu punkts punktā, kad ar 6:4 vadībā izvirzījās Haidens un Kolinske. Latvieši uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo un arī pārņēma vadību (7:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas duets veica vēl vienu izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (12:8). Pēc pārtraukuma latvieši turpināja spēlēt pārliecinoši, kas bez raizēm ļāva sasniegt izslēgšanas turnīru. Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja ASV duetu ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:11).

Latvieši izslēgšanas turnīru sāks ar pirmo kārtu, kas plkst. 23:00 pēc Latvijas laika. Pretinieki tajā būs Andre Lojola un Žorže Vanderlejs no Brazīlijas.