Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

T.Šmēdiņš un Pēda turpmāk spēlēs kopā

T.Šmēdiņš un Pēda turpmāk spēlēs kopā
Jānis Pēda
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbolā tapusi vēl viena jauna komanda. Spēkus apvienot nolēmuši Toms Šmēdiņš un Jānis Pēda. Doma par spēlēšanu kopā bijusi jau aizvadītās sezonas laikā, bet šobrīd vīri panākuši galīgo vienošanos, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Toms Šmēdiņš.

Aizvadītajā sezonā T.Smēdiņš spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu, bet Pēda cīnījās vienā tīkla pusē ar Mārtiņu Pļaviņu. Tā nu sanāca, ka abas šīs komandas šobrīd ir pajukušas. Sorokins par savu jauno komandas biedru izvēlējies gados jauno un talantīgo Edvartu Buividu, bet Pļaviņš lūkos spēlēt kopā ar Hermanu Egleskalnu.

Toms iepriekš neslēpa, ka viņam padomā ir vairāki potenciālie pārinieki, taču visnopietnāk viņš domā tieši par sadarbību ar Pēdu. "Jau vasarā runājām, ka varētu uzspēlēt kopā. Es jutu, ka būs grūti saspēleties ar Ruslanu, bet Jānim ar Mārtiņu. Neko konkrētu toreiz nesarunājam, bet vienojāmies, ka parunāsim pēc sezonas. Vienošanos, šķiet, panācām jau oktobrī," sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pastāstīja Šmēdiņš.

Toms kopā ar brāli Jāni un viņa pārinieku Aleksandru Samoilovu, kā arī Sorokinu un Buividu, visticamāk, jau janvārī dosies uz Ēģipti, kur kopīgi uzsāks gatavošanos jaunajai sezonai, bet Pēda treniņprocesā iesaistīsies pēc klasiskā volejbola sezonas beigām (šosezon spēlē Austrijā). Paredzams gan, ka tas notiks jau Rīgā - nākamā gada aprīļa beigās vai maijā.

"Jānim ir laba tehnika, servju uzņemšana, bloks, arī otrā piespēle ir līmenī. Paredzu, ka mums visvairāk būs jāstrādā pie kopējās sadarbības. Viņš labi nospēlēja "Saulkrastu Kokteilī", kur kopā ar Mārtiņu pieveica gan mūs ar Ruslanu, gan Sašu ar Kreili (Jānis Šmēdiņš -autors), tāpat labi aizvadīja pasaules čempionātu," savu jauno pārinieku īsi raksturo Smēdiņš. "Potenciāls viņam ir, jāmāk tikai izmantot," īsi piebilst Toms.

Interesanti, ka savulaik Šmēdiņš un Pēda veiksmīgi kopā spēlējuši jaunatnes turnīros, pirms desmit gadiem (2003. gadā) tiekot pie Eiropas čempionu titula U-20 vecuma grupā.

Šobrīd jau nokomplektējušās kopumā četras Latvijas komandas: Samoilovs/J.Šmēdiņs, Pļaviņš/Egleskalns, Sorokins/Buivids un T.Šmēdiņš/Pēda. Tas sola interesantu un aizraujošu nākamo vasaras sezonu, līdz kurai gan vēl mazliet jāpagaida.


, 2013-11-15 15:20, pirms 10 gadiem
PĒDA ,ATKĀPIES!!!
, 2013-11-15 15:20, pirms 10 gadiem
Cerams, ka kāds no Šmēdiņiem nākamgad nesadomās pārvilināt Egleskalnu
, 2013-11-15 15:21, pirms 10 gadiem
No vieniem celmlaužiem olimpiādē jau četri konkurētspējīgi pāri.
Latvija bīča lielvalsts!
, 2013-11-15 15:23, pirms 10 gadiem
pedam vajag kartiigu nometni pirms sezonas nevis paris treninji un jau sacenes... shogad jabut labak,jo apbruzhajies jau būs.
, 2013-11-15 15:24, pirms 10 gadiem
Pēda tak nositīs Šmēdiņu pie nesaskaņām!
, 2013-11-15 15:31, pirms 10 gadiem
Pludmales volejbolisti un viņu pāru veidošanas pamazām sāk atgādināt basketbolistu ziedu laikus, kad blondīnes tika laistas pa apli.
, 2013-11-15 15:34, pirms 10 gadiem
lai veicas šiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-15 18:09, pirms 10 gadiem
Drīzāk- Interesanti, kurš no 3 jaunizv. paariem vispār nospēlēs līdz sezonas beigām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-15 18:47, pirms 10 gadiem
Manā skatījumā pārliecinoši labākajiem jābūt Pļaviņš/Egleskalns tandēmam ... šiem tā kā vajadzētu būt pa zobam tik pasaules kausu pamatturnīrā

Abiem pārējiem vieta pamatturnīrā jau būtu solīds sasniegums
dale rakstīja: Interesanti, kuriem no 3 jaunizv. paariem ies vislabaak?
, 2013-11-15 23:51, pirms 10 gadiem
Te jau vairāk iet runa par psiholoģisko saderību nekā par prasmēm. Visi jau viņi ir labi, bet tikai uz papīra. Kā būs smiltīs, to rādīs laiks un spēlētāju pacietība.
Izņēmums ir Samoilovs un Šmēdiņš. Saiet, nospēlē un miers. Emocionāli galīgi nesaderīgs pāris, bet rezultātu taisa. Talants un pieredze!
, 2013-11-16 12:57, pirms 10 gadiem
rollix rakstīja: No vieniem celmlaužiem olimpiādē jau četri konkurētspējīgi pāri.
Latvija bīča lielvalsts!
Konkureetspejiigi buus tikai 2 paari!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.