Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jūrmalas 3* posmam pieteicies arī latviešu izcelsmes bijušais NBA spēlētājs Badingers

Jūrmalas 3* posmam pieteicies arī latviešu izcelsmes bijušais NBA spēlētājs Badingers
Čeiss Badingers. Foto: sports.yahoo.com

LETA. Nākamnedēļ Jūrmalā gaidāmajam Pasaules tūres trīs zvaigžņu posmam dalību ir apstiprinājuši 52 pludmales volejbola pāri no 27 pasaules valstīm, ziņo rīkotāji.

Pasaules kausa pamatturnīrā startēs 32 komandas no tādām valstīm kā ASV, Vācija, Austrija, Čehija, Norvēģija, Brazīlija un daudzām citām. Latviju šajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs pieci pāri, kā arī pieteikti divi rezervistu pāri, kuri iesaistīsies turnīrā, ja kāds no pamata pāriem atsauks savu dalību.

Turnīrā piedalīsies arī Latvijas labākie pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilvs/Jānis Šmēdiņš (27.vieta pasaules rangā) un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs (16.). Pļaviņš gan šobrīd dziedē savainojumu. Turnīra organizatori ir piešķīruši speciālo ielūgumu uz pamatturnīru Aleksandra Samoilova jaunākajam brālim Mihailam, kurš 2018.gadā tieši Jūrmalā izcīnīja Eiropas U-22 čempiona titulu. Šīs sezonas otrajā pusē viņš startē pārī ar pieredzējušo Aleksandru Soloveju.

Turnīrā startēs arī trīs pāri no ASV, starp kuriem būs pludmales volejbola sabiedrībā zināmie spēlētāji Keisijs Patersons/Čeiss Badingers, kuri spēlē kopā salīdzinoši nesen, bet pasaules rangā ieņem jau 46.vietu. Amerikānis ar latviešu saknēm Badingers ir bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs. Vēl no amerikāņiem redzēsim Stefords Sliks/Viljams Elens, kuri atrodas 34.vietā un Viljams Kolinske/Mailss Evanss, kuri atrodas 56.vietā. Tāpat turnīrā startēs arī četras vācu komandas, kas regulāri sagādā pārsteigumus dažādos turnīros visā pasaulē. Latvijas līdzjutējiem pazīstams būs 37.vietā esošais beļģu duets Drīss Kokelkorens/Toms van Valle, kuri aizpērn Jūrmalā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Šobrīd Majoru pludmalē notiek stadiona aktīva būvniecība, lai jau pirmdien pludmales volejbolisti tajos varētu aizvadīt pirmos treniņus. Stadiona skatītāju tribīnes sliesies gandrīz piecu metru augstumā, un tajās spēles vienlaicīgi varēs vērot 2046 skatītāji. "Šobrīd Majoru pludmalē, ievērojot pasaules pludmales volejbola standartus šāda līmeņa sacensību organizēšanā, notiek turnīra galvenā stadiona būvniecība. Tas ļaus ikvienam turnīra apmeklētājam izbaudīt lielisko pludmales volejbola atmosfēru un augstākā līmeņa pludmales volejbolu. Smiltis ir pludmales volejbola svarīgākā sastāvdaļa, tāpēc gan centrālajā, gan pārējos piecos laukumos tās tiks kultivētas un izsijātas tā, lai pasaules labākajiem pludmales volejbolistiem spētu nodrošināt izcilus spēles apstākļus," stāsta Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks.

Kvalifikācijas turnīra spēles, kas norisināsies 22.augustā, būs iespējams apmeklēt bez ieejas maksas. Uz pamatturnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas 23.augustā un uz izslēgšanas spēlēs 24. un 25.augustā biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv". Pludmales volejbolisti turnīrā cīnīsies par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
LETA


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.