Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs Hamburgā pirmo reizi tiek galā ar Ereru un Gaviru

Pļaviņš un Točs Hamburgā pirmo reizi tiek galā ar Ereru un Gaviru
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres finālposmu pludmales volejbolā ar uzvaru izdevies sākt Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam. Latvieši pēc diviem zaudējumiem sezonas gaitā pirmo reizi pieveica pieredzējušos spāņus Pablo Ereru un Adrianu Gaviru - 2-1 (34:32, 17:21, 15:12).

Pļaviņš un Točs jau savā pirmajā kopīgajā sezonā spēja parādīt savu varēšanu un Pasaules kausa tūrē nodrošināt vietu tās finālā, kurā startē tikai astoņi sezonas labākie un divi izvēlētie dueti. Grupā latviešiem tika nīderlandieši Brauvers/Mēvsens, šīs sezonas lielie spīdekļi Mols/Sorums no Norvēģijas, Brils/Fijaleks no Polijas, kā arī pirmie pretinieki Pablo Erera un Adrians Gavira no Spānijas. Dueti savā starpā šosezon tikušies divas reizes, abos trīs setu cīņā pārākiem esot spāņiem.

Spēli labāk sāka spāņi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Točam ar bloku izdevās atjaunot neizšķirtu, bet neilgi pēc tam ar to pašu atbildēja Gavira. Pēc Ereras kļūdas uzbrukumā rezultāts atkal kļuva neizšķirts, bet uzreiz pēc tam labi uzservēja Pļaviņš, izvirzot Latvijas duetu minimālā vadībā. Pirms tehniskā pārtraukuma Gavira varēja atgriezt spāņus vadībā, bet bloku nosedza Pļaviņš, pēc tam arī gūstot punktu (11:10).

Pēc pārtraukuma Pļaviņš atzīmējās ar vēl vienu ļoti labu servi, pēc tam arī vairākkārt lieliski nospēlēja aizsardzībā, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (14:10). Nākamos divus punktus guva spāņi, liekot latviešiem doties apspriesties. Pēc tam spāņi apturēja latviešu uzbrukumu un sadeldēja deficītu līdz minimumam. Neilgi pēc tam veiksme nāca talkā Pļaviņam, kura atsistā bumba iekrita laukumā (17:14). Brīdi vēlāk Gavira raidīja bumbu autā, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem. Tad Pļaviņš divreiz kļūdījās uzbrukumā, vēl vienu reizi to nenoslēdza, kas ļāva Spānijas duetam atspēlēties (19:19). Seta galotne ieilga, bet setbumbas tiesības saglabāja latvieši. Ar vairākām lieliskām darbībām aizsardzībā spāņiem izdevās mainīt šo situāciju, izvirzoties vadībā ar 27:26. Točs ar bloku atgrieza vadībā Latvijas duetu (31:30), bet drīz vien arī pielika punktu setam - 34:32.

Otrā seta ievadā Gaviram padevās bloķēt Pļaviņa uzbrukumu un izvirzīt spāņus vadībā ar 3:1. Cīņa turpinājās punkts punktā līdz Točs atjaunoja līdzsvaru uz tablo (6:6). Uzreiz pēc tam sekoja kļūda un divu punktu pārsvars spāņiem, bet tad pie izrāviena iespējas tika latvieši. Spāņi noturēja aizsardzību un izbēga no nonākšanas iedzinējos. Ik pa laikam Latvijas duetam bija problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu. Pirms tehniskā pārtraukuma pretinieki īsti netika galā ar Toča servi, rezultātam kļūstot neizšķirtam pēc sitiena autā (10:10).

Pēc pārtraukuma spāņiem bija iespējas palielināt pārsvaru, bet pēc labām darbībām aizsardzībā sekoja sitieni autā. Šoreiz talkā nāca arī latvieši, arī nespējot rezultatīvi nospēlēt uzbrukumā. Tas noveda pie spāņu izrāviena un Latvijas dueta pārtraukuma (12:15). Ja spāņiem pirmā seta izskaņā izdevās izglābties, tad latviešiem ne. Pļaviņš un Točs zaudēja setu ar rezultātu 17:21.

Līdz ar to šo abu duetu cīņā viss, kā līdz šim ierasts, noskaidrojās trešajā setā. Tā ievadā izcēlās Pļaviņš, ar kura servi netika galā pretinieki (4:2). Pēc tam Gavira viltīgi atkāpās no tīkla un atspēlēja Pļaviņa uzbrukumu, panākot neizšķirtu (4:4). Spānijas duets izvirzījās vadībā ar Ereras bloku (8:7). Latvijas duets uzreiz atbildēja ar izrāvienu, iekrājot divu punktu pārsvaru (10:8). Drīz vien Pļaviņam vēlreiz izdevās atšifrēt pretinieku uzbrukumu līnijā un palielināt pārsvaru līdz trīs punktiem (13:10). Spānijas duets paņēma pārtraukumu un uzreiz sadeldēja deficītu līdz minimumam. Pļaviņš ar spēcīgu uzbrukuma sitienu deva latviešiem mačbumbu, kuru uzreiz pie tīkla izmantoja Točs. Līdz ar to Pļaviņam un Točam pirmo reizi šosezon izdevās pieveikt spēcīgāko Spānijas duetu ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12).

Turnīru formāts:

- 10 komandas sadalītas divās apakšgrupās;
- Katrā no apakšgrupām tiek izspēlēts viena apļa turnīrs;
- Pēc apakšgrupu turnīra spēlēm to uzvarētāji uzreiz kvalificējas pusfināliem;
- Otro un trešo vietu ieguvušās komandas kvalificējas 1/4 fināliem;
- Ceturto un piekto vietu ieguvušās komandas turnīru noslēdz dalītā 7. vietā;
- Tiek izspēlēti divi 1/4 fināli;
- Tiek izspēlēti pusfināli;
- Tiek izspēlētas medaļu spēles.

Spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
15. augusts13:00Samoilovs/Šmēdiņš – Nikolai/Lupo
14:00Pļaviņš/Točs – Erera/Gavira
19:00Samoilovs/Šmēdiņš – Kantors/Losjaks
16. augusts11:00Pļaviņš/Točs – Mols/Serums
14:00Samoilovs/Šmēdiņš – Stojanovskis/Veļičko
17:00Pļaviņš/Točs – Brouvers/Mēvsens
20:00Samoilovs/Šmēdiņš – Tole/Viklers
17. augusts14:00Pļaviņš/Točs – Brils/Fijaleks

, 2018-08-15 16:02, pirms 6 gadiem
34:32... dzelzs nervi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-15 16:21, pirms 6 gadiem
Tiešām malači, cīnījās līdz galam! Ne tā kā Šmēdiņš/ Samoilovs pusotru setu spēlēja pēc tam palaidās!
, 2018-08-15 16:41, pirms 6 gadiem
Kur netā var redzēt?
, 2018-08-15 16:56, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Tiešām malači, cīnījās līdz galam! Ne tā kā Šmēdiņš/ Samoilovs pusotru setu spēlēja pēc tam palaidās!
Jā, viņi nolēma, ka pietiks mocīties... Nu kāpēc nevar vienkārši atbalstīt Latvijas sportistus? Nu nav taču jābūt vieniem labiem un otriem tāpēc uzreiz sūdīgiem. Priecājamies, ka ir divi LV pāri tūres finālā un atbalstam abus.
, 2018-08-15 16:57, pirms 6 gadiem
videostream.dn.ua
, 2018-08-15 17:11, pirms 6 gadiem
Plavinam ar Tocu ir tā - ja abiem daudzmaz aiziet spēle, tad var jebkuru vinnēt 🙂 Tikko kā sāk kādam neiet ( kā Maskavā, vienā spēlē Plavins nekāds, nākošā spēlē Tocs “jokus” taisa), nu tad par uzvaru, protams, grūti cīnīties...🤔
, 2018-08-15 18:48, pirms 6 gadiem
Super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-15 21:08, pirms 6 gadiem
Arnini rakstīja: Plavinam ar Tocu ir tā - ja abiem daudzmaz aiziet spēle, tad var jebkuru vinnēt 🙂 Tikko kā sāk kādam neiet ( kā Maskavā, vienā spēlē Plavins nekāds, nākošā spēlē Tocs “jokus” taisa), nu tad par uzvaru, protams, grūti cīnīties...🤔
a kuri ir tie pāri kur pat ja vienam neiet, tik un tā uzvar? sauc visus pēc kārtas
, 2018-08-16 01:54, pirms 6 gadiem
LEgendary rakstīja: a kuri ir tie pāri kur pat ja vienam neiet, tik un tā uzvar? sauc visus pēc kārtas
Nu konkrētus pārus diez vai te var nosaukt , bet katrs turnīrs, katra spēle jau ir savādāka, ir bijušas spēles, kur paši sportisti teikuši - uzvarēt uzvarējām, bet vajadzēja nospēlēt labāk - labāk nesmuka uzvara, nekā skaists zaudējums. Bīčā jau arī daudzko izsaka laika apstākli, veiksme u.t.t.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.