Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Zināmi jauniešu čempioni pludmales volejbolā

Zināmi jauniešu čempioni pludmales volejbolā
Divas dienas smilšainajos laukumos noritēja saspringtas cīņas
Foto: Renārs Koris, LVF

Sestdien un svētdien Rīgā notika Latvijas jaunatnes čempionāta fināls pludmales volejbolā, kurā labākos noskaidroja astoņās vecuma grupās.

Sezonas gaitā apliecinājuši savu varējumu četros posmos Liepājā, Cēsīs, Kuldīgā un Siguldā, nedēļas nogalē labākie jaunie Latvijas pludmales volejbolisti noskaidroja labākos četrās vecuma grupās. O-SANDS pludmales stadionā Rīgā sestdien un svētdien ritēja aizraujošas cīņas, ar īpašu azartu izceļoties jaunākajām grupām.

U-13 grupā zēniem uzvarēja Gustavs Auziņš un Kārlis Jaundžeikars, otrajā vietā atstājot Gabriēlu Kokinu un Bruno Bulgaču un trešajā – Markusu Graudeli un Kristiānu Fokerotu.

Meitenēm līderes tikās tikai mačā par 3. vietu. Loreta Kirilova un Estere Briede (2.) atstāja aiz goda pjedestāla sezonas līderes Laumu Balodi un Kitiju Martini Ādamsoni. Pirmo vietu izcīnīja Amanda Regute
Kitija Kuzņecova (3.), kas izšķirīgajā cīņā pieveica Megiju Rumaku un Aneti Punduri (4.).

Arī U-15 grupā par čempiona titulu cīnījās 16 komandas gan meitenēm, gan puišiem, kamēr abās vecākajās grupās labāko finālā tika pa 12 duetiem. Puišiem uzvarēja Sandijs Suhānovs un Dāvis Vēvers, kas apmainījās vietām ar pamatturnīra uzvarētājiem Sandi Bērziņu un Leo Saulīti. Trešie tāpat kā pamatturnīrā finišēja Reinis Rorbaks un Klāvs Vilde.

Pavisam negaidīti beidzās cīņas meitenēm. 1. vietu izcīnīja tikai ar 5. numuru izliktās Karīna Karahone un Alvīne Krumholce. Otrās finišēja Katrīna Lukstiņa un Terēza Estera Grants (11.), trešās – Elīna Mičule un Amanda Lucijanova (8.).

U-17 grupā puišiem pirmās divas vietas tika iegūtas saskaņā ar pamatturnīra rezultātiem. Uzvarēja Artūrs Rinkevičs un Rūdolfs Stankevičs , otrie – Gustavs Pelcmanis un Gļebs Koljada. Trešo vietu gan izcīnīja pamatturnirā sesto vietu ieņēmušie Dāvis Storķis un Rolands Folkheims.

Arī pirmās divas vietas meitenēm pienācās saskaņā ar pamatturnīra rangu. Pirmās finišēja Vanesa Grosberga un Anete Namiķe, otrās – Rūta Ozoliņa un Kristīne Briede, bet no ceturtās vietas pamatturnīrā uz trešo finālā pakāpās Amanda Nikola Ērgle un Ance Upeniece.

Visbeidzot vecākajā U-19 grupā jauniešiem no trim goda pjedestāla pāriem tikai uzvarētāji Toms Bergans-Berģis un Rinalds Belerts noturēja savas pamatturnīrā iegūtās pozīcijas. Otrie finišēja Toms Tālbergs un Mikuss Podklans (4. vieta pamatturnīrā), trešie – Lauris Lauciņš un Jēkabs Dzenis, kuri spēja pārsteigt pēc pamatturnīrā ieņemtās 11. vietas.

Jaunietēm U-19 grupā uzvarēja U-17 grupas vicečempiones Rūta Ozoliņa un Kristīne Briede, kas pamatturnīrā bija trešās. Otrās bija trešās vietas ieguvējas U-17 grupā Amanda Nikola Ērgle un Ance Upeniece (5. vieta pamatturnīrā), bet tikai trešās – pamatturnīra uzvarētājas un 4. vietas ieguvējas Latvijas čempionātā pieaugušajiem Inese Raciņa un Marija Čerņavska.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2017-08-16 09:25, pirms 7 gadiem
U13 grupā zēni gan labi spēj arī pie vecākas grupas būt 2 un 3ie!!