Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa pirms EČ Jūrmalā: "Galvenais darbs paveikts, tagad jāizbauda šie svētki"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa pirms EČ Jūrmalā: "Galvenais darbs paveikts, tagad jāizbauda šie svētki"
Tīna Graudiņa
Foto: Vadims Morozovs / Ergo Open 2017, Latvijas Volejbola federācija

16. augustā Jūrmalā sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs pludmales volejbolā, kur piedalīsies arī astoņi Latvijas dueti. LTV1 raidījums "Rīta Panorāma" šorīt viesojās sacensību centrālajā laukumā - U22 Eiropas čempione, jūrmalniece Tīna Graudiņa atzina, ka gaidāmajā turnīrā ies uz maksimumu katrā spēlē.

Latvijas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka kā pašmāju vadošais sieviešu duets tika izlikts ar astoto numuru un iekļuva izlozes pirmajā grozā (pēc ranga tas nebūtu iespējams). Tādējādi mūsu dāmas ieguva zināmas priekšrocības. H grupā vēl ir austrietes Lena Plesutšniga / Terēza Štrausa (#25), polietes Kinga Kolosinska / Jagoda Gruščinska (#24) un vācietes Nadja Glencke / Jūlija Grosnere (#9).

Kādas labākās sportistes mēs redzēsim šajā Eiropas čempionātā, kuras varētu būt favorītes? "Esmu ļoti priecīga, ka šajā turnīrā redzēšu vācietes Lauru Ludvigu un Kiru Valkenhorstu, kuras tikko uzvarēja pasaules čempionātā. Eiropas pārējās topkomandas varbūt jau biju redzējusi, bet ne tieši viņas. Runājot par mūsu grupu, noteikti favorītes ir arī polietes, jo viena no viņām piedalījās Rio olimpiskajās spēlēs un ir spēlējusi augstā līmenī iepriekš. Tāpat arī vācietēm viena meitene ir ļoti laba. Mūsu grupā nav tādas ļoti izteiktas favorītes, bet redzēs," saka Tīna Graudiņa. "Šajā turnīrā visas pretinieces ir stipras, līdz ar to uz katru spēli iesim ar tādu maksimālismu."

Kur gūsti enerģiju, kas tevi uzlādē? "Labs jautājums! Īstenībā pats volejbols mani uzlādē, jo man patīk tas, ko es daru. Veiksmes un uzvaras man palīdz palīdz turpināt spēlēt un pārvarēt tos zaudējumus. Un tad arī mājās vienkārši atpūsties kopā ar ģimeni."

"Pirms šīm sacensībām treniņu ritms ir vieglāks, teiksim, šodien viens treniņš, arī vakar bija viens. Viss galvenais darbs jau ielikts iepriekš - sezonas sākumā un pa ziemu. Tagad ir tie svētki, jāizbauda," norāda Tīna Graudiņa. Jaunajām spēlētājām iesaka skatīties un mācīties - ne tik daudz tehnisko izpildījumu, bet vairāk psiholoģisko pusi, jo augsta līmeņa spēlētāju uzvedība ir krietni vien atšķirīga.

Kā jau ziņots, Tīna Graudiņa parakstījusi nodoma vēstuli par pievienošanos ASV studenšu bīčvolejbola vadošajai programmai un jau no 2017. gada rudens spēlēs Dienvidkalifornijas universitātes (USC) komandā. "Soma man vēl nav sakrāmēta, bet jā, es došos uz Losandželosu, kur man būs iespēja visu ziemu spēlēt pludmales volejbolu un piedalīties viņu turnīros. Un tad jau braukšu atpakaļ uz Latviju, lai spēlētu pārējos turnīros kopā ar Nastju."

Noslēgumā mūsu sportiste mēģināja parādīt savu planējošo servi, taču bumba nelidoja atbilstoši plānam. "Šī nebija planējošā serve, lūdzu, atvainojot! Nesanāca, jo neesmu iesildījusies," atzina pludmales volejboliste.

Latvijas dueti Eiropas čempionāta finālturnīrā:
Aleksandrs Samoilovs / Janis Šmēdiņš,
Haralds Regža / Mārtiņš Pļaviņš,
Edgars Točs / Rihards Finsters,
Aleksandrs Solovejs / Toms Šmēdiņš,
Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka,
Alise Lece / Marta Ozoliņa,
Inese Jursone / Ance Olte,
Agnese Caica / Ilze Liepiņlauska.

Latvijas duetu kalendārs 16. augustā

LaiksSpēle
9:00Brauvers/Meuvsens (Nīderlande) – Solovejs/T.Šmēdiņš
9:50Errera/Gavira (Spānija) – Točs/Finsters
10:40Bīneka/Šnaidere (Vācija) – Jursone/Olte
11:30Koločova/Kvapilova (Čehija) – Caica/Liepiņlauska
12:30Regža/Pļaviņš – Rangjēri/Karambula (Itālija)
13:20Samoilovs/J.Šmēdiņš – Giginolu/Mermers (Turcija)
14:10Betšarta/Hiberli (Šveice) – Lece/Ozoliņa
15:00Kravčenkoka/Graudiņa – Plesutšniga/Štrausa (Austrija)
16:00Kūkelkorens/van Valle (Beļģija) – Solovejs/T.Šmēdiņš
17:00Sērums/Mols (Norvēģija) – Točs/Finsters
18:00Regža/Pļaviņš – Babičs/Gordejevs (Ukraina)
19:00Samoilovs/J.Šmēdiņš – Bekermans/Harmss (Vācija)

Latvijas duetu grupu turnīra spēles tiešraidē būs iespēja vērot portālā Sportacentrs.com


Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Rīta Panorāma"
cev.lu

  +3 [+] [-]

, 2017-08-15 13:11, pirms 7 gadiem
Lai veicas Jūrmalā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-15 15:46, pirms 7 gadiem
Bokermans nespēlēs ar Flūgenu ja nu kas autor . Bet Latvijas pāriem no novēlu visu to labāko.

     [+] [-]

, 2017-08-15 16:12, pirms 7 gadiem
Vai tad Auziņa šovasar par Olti nepārtapa?

     [+] [-]

, 2017-08-15 18:35, pirms 7 gadiem
Video Celmiņš copē vācieti