Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Nīderlandē startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā

Nīderlandē startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Četrās Nīderlandes pilsētās – Hāgā, Roterdamā, Utrehtā un Apeldornā – svētdienas vakarā sāksies 26. Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kurā dalību ņems arī trīs Latvijas dueti. Mūsējiem pirmās cīņas Nīderlandes smiltīs jau pirmdien.

Pērnā gada Eiropas čempionāts risinājās mūsu pašu Majoru pludmalē Jūrmalā, kur vīriešu konkurencē triumfēja Itālijas duets Paolo Nikolai un Daniele Lupo, kas finālā ar 21:16 un 23:21 pārspēja Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Savukārt starp dāmām spēcīgākās izrādījās vācietes Nadja Glenzke un Jūlija Grosnere.

Arī šogad ierindā būs visi labākie Eiropas dueti. Mājniekiem gan ir nelielas bažas vai turnīrā varēs piedalīties pērnā gada pasaules čempionātā ceturto vietu ieguvušais Kristiāns Vārenhorsts, kurš tikko aizvadītajā Gštādes piecu zvaigžņu turnīrā iedzīvojās potītes savainojumā.

Varētu teikt, ka vīriešu konkurencē galvenie favorīti ir mājnieki Aleksandrs Brūvers un Roberts Mjūvsens, taču tikai viena iemesla dēļ – šis ir viņu mājas turnīrs. Tomēr izteikti vienu favorītu šajā čempionātā nav iespējams noteikt. Favorītu lokam noteikti pieskaitāmi arī pašreizējie pasaules ranga līderi – poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks. Tāpat jāmin arī Norvēģijas pāris Anderss Mols un Kristiāns Sorums, kuri nupat triumfēja slavenajā Gštādes turnīrā. Kopumā ir vismaz astoņi līdz desmit dueti, kas pavisam reāli var cīnīties par Eiropas čempiona titulu.

Vīriešu turnīrā Latvija ir pārstāvēta ar divām vadošajām valsts komandām. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirms šī čempionāta ir ļoti labā formā – no pēdējām 15 spēlēm ir uzvarētas 12. Viņi ir ļoti veiksmīgi aizvadījuši pēdējos divus četru zvaigžņu turnīrus, izcīnīdami uzvaru Portugāles pilsētā Espinju, kā arī trešo vietu Polijas galvaspilsētā Varšavā. Ne mazāk cerību uz medaļām ir arī Mārtiņam Pļaviņam ar Edgaru Toču (Gštādē aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam).

Sieviešu konkurencē favorītu loks ir nedaudz mazāks, turklāt pasaules rangā pirmās sešas vietas aizņem Brazīlijas, Kanādas un Austrālijas komandas. Toties ir pilnīgi skaidrs, ka šogad tiks kronētas jaunas Eiropas čempiones, jo pērnā gada uzvarētājas Glenzke un Grosnere turnīrā nepiedalās (Glenzke pārsteidzoši 22 gadu vecumā noslēdza sportistes karjeru, bet Grosnere vēl nav atradusi jaunu pārinieci). Visticamāk galveno favorītu nasta šajā čempionātā būs jānes vācietēm Šantelai Laborerei un Jūlijai Sūdei, kurām visaugstākā vieta gan Gštādes turnīrā, gan pasaules rangā no Eiropas komandām.

Čempionātā startēs arī Latvijas vadošais duets, ko sastāda Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Pēdējais turnīrs Gštādē meitenēm nebija izdevies, jo nācās piedzīvot zaudējumu jau kvalifikācijā, trīs setu mačā piekāpjoties Japānas otrajam spēcīgākajam pārim. Taču abos iepriekšējos turnīros (Espinju un Varšavā) izdevās sasniegt izslēgšanas spēles. Tādēļ no viņām var gaidīt gan pārsteigumu, gan sāpīgu neveiksmi.

Pati rīkotājvalsts šo notikumu uztver ļoti nopietni un cer, ka tas izdosies tikpat veiksmīgs kā 2015. gada pasaules čempionāts, kas arī norisinājās Nīderlandē. Interesanti, ka šī čempionāta direktors ir bijušais pludmales volejbolists Reinders Numerdors, kuram tieši Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs atņēma olimpisko bronzu (Numerdors spēlēja vienā pārī ar Ričardu Šuilu).

Visi grupas mači (ieskaitot izslēgšanas spēles līdz pusfinālam) norisināsies četrās dažādās arēnās, bet pusfināla un fināla mači ieplānoti Hāgas pludmales volejbola arēnā, kurā ir 3000 sēdvietu. Jāatzīmē, ka paralēli šim čempionātam Nīderlandē notiks arī vēl divi nedaudz mazāk nozīmīgi volejbola turnīri – pasaules čempionāts sēdvolejbolā un Eiropas U20 čempionāts ‘’lielajā’’ volejbolā.

Čempionāta atklāšanas mačs norisināsies jau šovakar, kur Itālijas duetam Marko Kaminati un Enriko Rosi pretim stāsies mājnieki Dirks Bēle un Stīvens van de Velde. Mača sākums pulksten 20:45 pēc Latvijas laika.

Latvijas komandu spēļu kalendārs

KomandaPretinieksLaiks
Šmēdiņš/SamoilovsHarmss/BergmansPirmdien 18:30
Pļaviņš/TočsBerntsens/MolsPirmdien 18:30
Graudiņa/KravčenokaLahti/ParkinenaOtrdien 15:00
Šmēdiņš/SamoilovsRumševičs/KazdailisOtrdien 16:00
Graudiņa/KravčenokaBīneka/ŠnaidereTrešdien 14:00
Graudiņa/Kravčenokavan Gestela/VeselinkaTrešdien 18:30
Pļaviņš/TočsDumeks/BerciksTrešdien 21:30
Šmēdiņš/SamoilovsFijaleks/BrilsCeturtdien 14:00
Pļaviņš/TočsStojanovskis/VeličkoCeturtdien 19:30

EČ grupas ar Latvijas komandu dalību

G grupa

KomandaValstsPasaules rangā
Gžegožs Fijaleks/Mihals BrilsPolija11
Aleksandrs Samoilovs/Jānis ŠmēdiņšLatvija3
Arns Rumševičs/Luks KazdailisLietuva30
Janniks Harmss/Filips BergmansVācija51

F grupa

KomandaValstsPasaules rangā
Jans Dumeks/Vāclavs BerciksČehija65
Mārtiņš Pļaviņš/Edgars TočsLatvija5
Oļegs Stojanovskis/Igors VeličkoKrievija16
Matiass Berntsens/Hendriks MolsNorvēģija44

D grupa

KomandaValstsPasaules rangā
Sofija van Gestela/Marlēsa VeselinkaNīderlande-
Viktrorija Bīneka/Izabella ŠnaidereVācija12
Taru Lahti/Annīna ParkinenaSomija22
Tīna Graudiņa/Anastasija KravčenokaLatvija28


, 2018-07-15 18:58, pirms 6 gadiem
šodien par itāļiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-16 10:25, pirms 6 gadiem
Kur tiešraidē varēs redzēt?
, 2018-07-16 13:00, pirms 6 gadiem
kristers_vasils_704325183067265 rakstīja: Kur tiešraidē varēs redzēt?
Nīderlandē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-16 17:21, pirms 6 gadiem
kristers_vasils_704325183067265 rakstīja: Kur tiešraidē varēs redzēt?
mātei google noteikti ir atbilde
, 2018-07-16 18:38, pirms 6 gadiem
Vismaz, es neatradu. Protams, vienmēr drīkst piereģistrēties kādā toto kantorī.
, 2018-07-16 18:41, pirms 6 gadiem
, 2018-07-16 18:45, pirms 6 gadiem
Abi mūsu vīru pāri reizē sāk un abi gandrīz reizē uzvar pārliecinoši pirmo setu ar identisku rezultātu 21-13.
, 2018-07-16 18:51, pirms 6 gadiem
Skatos , bet bilde kādu minūti vismaz zaudē reālajai spēlei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.