Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters un Točs Gēteborgā finišē septītie

Finsters un Točs Gēteborgā finišē septītie
Edgars Točs uzbrukumā
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs Gēteborgā notiekošajā CEV "Satellite" turnīrā izcīnījuši septīto vietu. Šodien latvieši ar 2-0 (21:18, 21:17) pārspēja mājiniekus Martinu Appelgrēnu un Simonu Bomanu, bet pēc tam zaudēja trīs setu cīņā turkiem Muratam Giginoglu un Safam Urlu.

Rihards Finsters un Edgars Točs turnīru sāka ar mazliet negaidītu zaudējumu Francijas duetam smagā trīs setu cīņā, kas lika turpināt turnīru zaudētāju zarā. Tajā izdevās pieveikt mājiniekus, bet jau nākamajā pretī stājās citi Zviedrijas pludmales volejbolisti, Martins Appelgrēns un Simons Bomans, kuri zaudētāju zarā nonāca pēc 2. kārtas spēles ar Krievijas duetu.

Spēli ar slikti uzņemtu servi sāka Finsters, bet situāciju izglāba. Pēc tam gan tika fiksēts pārkāpums otrajā piespēlē un zaudēts punkts. Zviedri turpināja spēlēt labi, Bomanam tiekot pie eisa. Brīdi vēlāk Finsters nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo. Uzreiz pēc tam Finsters izpildīja labu servi, kas ļāva pārņemt vadību (5:4). Spēle turpināja ritēt viļņveidīgi, te vieniem, te otriem iegūstot minimālu vadību. Točam bija problēmas ar servju uzņemšanu, bet reizēm ļoti labi nospēlēja pie tīkla aizsardzībā. Pirms tehniskā pārtraukuma latvieši atspēlējās un ieguva minimālu pārsvaru (11:10).

Seta otrajā pusē Latvijas pludmales volejbolistiem bija pāris iespējas iegūt divu punktu pārsvaru, bet Finsters nespēja noslēgt uzbrukumu. Točs centās pieķert pretiniekus blokā, bet allaž mazliet pietrūka. Pašā seta izskaņā zviedri beidzot kļūdījās, bet pie pirmās setbumbas Finsters izcēlās ar eisu, kas atnesa uzvaru pirmajā setā ar 21:18.

Otro setu atkal labāk sāka zviedri, servējot latviešiem neparocīgi. Mājinieki pirmie ieguva arī divu punktu pārsvaru (5:3). Uzreiz gan sekoja laba serve Toča izpildījumā, kā arī Finstera uzņemtā bumba aizsardzībā, kas ļāva pārņemt vadību un veikt izrāvienu (8:5). Finsters turpināja nolasīt pretinieku uzbrukumus, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Seta otrajā pusē latvieši droši kontrolēja cīņas gaitu un noturēja savu pārsvaru (19:14). Seta un visa mača uzvarēšana bija tikai formalitāte, kas tika arī paveikts, Finsteram un Točam soļojot tālāk pa zaudētāju zaru. Gala rezultāts 2-0 (21:18, 21:17).

Nākamo spēli Točs un Finsters aizvadīja pret ar trešo numuru izlikto Turcijas duetu, Murats Giginoglu/Safa Urlu. Spēli labāk sāka Turcijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:0, kad bumbu vairākas reizes autā raidīja Finsters. Turki turpināja dominēt arī nākamajās izspēlēs, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem (8:2). Latviešiem nekas cits neatlika kā ņemt pārtraukumu. Pēc tā bēdu ieleja turpinājās, rezultātam kļūstot 12:2. Finsters slikti uzņēma serves, bet Točs, līdz ar to, nespēja labi uzcelt bumbu. Pie 12 punktu deficīta Finsters un Točs atgriezās spēlē, cenšoties atgūt pilnībā pazaudēto spēles garšu. Latvijas duets sadeldēja deficītu līdz septiņiem punktiem, bet tāpat pārliecinoši zaudēja setu ar rezultātu 21:11.

Otro setu atkal labāk sāka Turcijas duets, izvirzoties vadībā ar 5:2. Nākamajās izspēlēs latvieši sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet kopumā Finsters turpināja vāji spēlēt uzbrukumā, bieži atduroties pretinieka blokā. Pie rezultāta 5:9 Latvijas duets ņēma pārtraukumu, lai izmantotu pēdējo iespēju glābt spēli. Pēc tā izdevās atspēlēt divus punktus, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma vēl divus, rezultātam kļūstot neizšķirtam (10:10). Pēc pārtraukuma Finsters realizēja eisu, pirmo reizi izvirzot Latvijas duetu vadībā. Brīdi vēlāk Točs izcēlās ar bloku, turkiem ņemot pārtraukumu (14:12). Līdz seta izskaņai Finsters un Točs saglabāja savu pārsvaru, kas ļāva arī uzvarēt setu ar rezultātu 21:16.

Līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noteikt trešajā setā. Kādu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika turki (6:4). Turcijas pludmales volejbolisti spēlēja droši, gaidot pretinieku kļūdas. Tās tika sagaidītas, un panākts pārliecinošais 10:6, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu. Šoreiz izglābties nebija lemts, mačam noslēdzoties ar rezultātu 1-2 (11:21, 21:16, 11:15). Līdz ar to Finsters un Točs noslēdza turnīru ar izcīnītu 7. vietu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-15 13:02, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: Gaidu to mirkli, kad šamējie sados pa mizu plukušajam lauvu karalim.
Gaidi ar maisu, haha
, 2017-04-15 13:08, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: Gaidu to mirkli, kad šamējie sados pa mizu plukušajam lauvu karalim.
Gaidi ar maisu, haha

Tik liela maisa nav lai sagaiditu to mirkli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-16 09:58, pirms 7 gadiem
Finišēja dalītā 7-8 vietā, būsim precīzi! Baigi bubina viens uz otru, tas pašus grauj un stulbi izskatās!
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.