Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Birzulis un Iecelnieks - junioru pludmales volejbola izlašu galvenie treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Birzulis un Iecelnieks - junioru pludmales volejbola izlašu galvenie treneri
Aigars Birzulis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Savu pirmo sēdi aizvadījusi Latvijas Volejbola federācijas (LVF) padomes apstiprinātā valde. Sēde ilga četras stundas, kuras laikā apliecinājās federācijas ģenerālsekretāres Guntas Aizporietes iepriekš teiktie vārdi, ka “jaunie uzrunātie valdes locekļi ir līdz kaulam volejbolā", informē organizācija.

Atgādinām, ka jaunizveidotajā valdē darbosies Gunta Aizporiete, iepriekšējās valdes locekļi Kaspars Timermanis, Jānis Valerts un Linda Mežgaile, kā arī RVS direktors un Latvijas sieviešu volejbola izlases menedžeris Kristaps Čerņavskis, volejbola trenere un LSPA lektore Aleksandra Misirova, LVF Pludmales komisijas vadītājs Armands Namiķis un EVL rīkotājdirektors Jānis Stukuls.

Pirmajā sēdē tika izskatīti un pieņemti lēmumi par svarīgiem jautājumiem attiecībā uz izlasēm, kā piemēram, kam uzticēt Latvijas junioru pludmales volejbola izlašu trenera amata pienākumus un par Latvijas sieviešu volejbola izlases galvenā trenera amata konkursa izsludināšanu.

LVF izsludināja konkursu uz junioru (gan meiteņu, gan puišu) pludmales volejbola trenera amatiem un lūdza vērtēšanas komisijai līdz 9. februārim izvērtēt pieteikušos kandidātus, un virzīt uz valdes sēdi izskatīšanai. Sēdes laikā komisijas vadītājs, Latvijas nacionālo izlašu koordinators, Arturs Vitkovskis, argumentējot, iepazīstināja valdi ar komisijas lēmumu uz meiteņu galvenā trenera amatu virzīt Aigaru Birzuli. Lai arī valdes locekļi ilgi diskutēja pirms lēmuma pieņemšanas, gala rezultātā seši balsoja “par”, valde apstiprināja Birzuli amatā, uzsverot, ka Latvijas pludmales volejbola attīstībai un tā pēctecībai Aigars Birzulis ir vispiemērotākais trenera amatam. Pamatojoties uz Valdes nolikuma 4.5.6. punktu, no balsošanas atturējās Armands Namiķis.

Savukārt uz puišu galvenā trenera amatu tika virzīts Lauris Iecelnieks. Lai arī daži valdes locekļi pauda bažas, vai trenerim izdosies savienot pludmales volejbolu ar zāles volejbolu, līdzšinējie Iecelnieka panākumi un pieredze svaru kausus nosvēra par labu viņam. Balsojot pieciem valdes locekļiem “par”, vienam “pret” un vienam atturoties, valde apstiprināja Iecelnieku amatā.

Tāpat tika pieņemts lēmums izsludināt konkursu arī uz Latvijas pludmales volejbola vīriešu izlases galvenā trenera vietu. Tuvojas Kontinentālā kausa 2. kārta, kurā Latviju kā pirmais duets pārstāvēs Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, taču joprojām atklāts ir jautājums, kurš būs otrais.

Kontinentālā kausa sieviešu izlases sakarā der atzīmēt, ka pērnā gada U20 Eiropas čempiones Anete Namiķe/Varvara Brailko patlaban Kanāriju salās piedalās četru nedēļu treniņnometnē, ko vada 2020. gada Latvijas pludmales volejbola labākais treneris Rihards Finsters. Tur trenējas arī Jekaterina Stepanova/Luīze Skrastiņa.

Kas attiecas uz Latvijas sieviešu volejbola izlasi, sēdes laikā valde uzklausīja izlases galveno treneri Ingunu Minusu, kura informēja, ka šobrīd, Covid-19 situācijas dēļ, nespēj izlases kandidātēm nodrošināt pilnvērtīgu treniņprocesu, lai sagatavotos EČ kvalifikācijai. Valdes locekļi izteica cieņu un atzinīgi novērtēja treneri, kura pirmajā vietā liek Latvijas izlases intereses nevis savas personiskās ambīcijas. Apmainoties viedokļiem, kā labāk rīkoties, valde nonāca pie vienota lēmuma tuvākajā laikā izsludināt konkursu uz Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera vietu, lai pēc iespējas ātrāk izlases kandidātes varētu pienācīgi uzsākt gatavošanos.

Valdes sēdes darba kārtībā tika skatīti arī citi jautājumi, tai skaitā “Superkausa” sacensību nolikuma apstiprināšana, Latvijas čempionāta nolikuma apstiprināšana, valsts U-16 meiteņu un U-17 zēnu volejbola izlases kandidātu sarakstu apstiprināšana. Tika pieņemts lēmums saistībā ar Nacionālās līgas turnīru vīriešiem, nosakot 16. aprīli kā pēdējo datumu, kad turnīru atsākt, ja, protams, apstākļi to ļaus.

Valdes locekļi vienojās arī par LVF komisiju turpmāko darbību, balsojot sešiem locekļiem “par”, bet vienam “pret” tika pieņemts lēmums, ka valde nosaka komisiju vadītājus, savukārt komisiju locekļi varēs pieteikties komisijās paši, bet sastāvu izvēlēsies valdes noteiktais vadītājs.

Noslēdzot sēdi, LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete dalījās gandarījuma sajūtā par aizvadīto jaunizveidotās valdes pirmo sēdi. Viņa izteica pateicību valdes locekļiem par veltīto laiku, pieņemot volejbolam svarīgus lēmumus četru stundu garumā. Ģenerālsekretāre priecājās, ka valdes locekļiem ir atšķirīgi viedokļi, kas turpmākajai attīstībai nav mazsvarīgi. Jaunizveidotās valdes locekļi, lemjot par svarīgiem jautājumiem, nonāca spraigās diskusijās, kas pierāda lielo vēlmi strādāt Latvijas volejbola attīstības labā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv