Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: "Treneris vienmēr zina, pie kā man jāstrādā, bet Tīna pietrūks"

Krišs Upenieks

Kravčenoka: "Treneris vienmēr zina, pie kā man jāstrādā, bet Tīna pietrūks"
Anastasija Kravčenoka
Foto: www.cev.lu

Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka pēc atgriešanās no turnīra Čehijā sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentēja sasniegto finālu ''Masters'' sērijas turnīrā un komentēja turpmāko gatavošanos sezonas galvenajai daļai.

''Eiropas čempionātā izcīnījām piekto vietu, bet arī turnīrs Čehijā bija Eiropas čempionāta posms - mums ir medaļa, turnīrs tiešām ir izdevies. Spēlējām ar daudzām labām komandām, spējām uzvarēt. Turnīrs bija ļoti labs,'' īsi pēc atgriešanās Latvijā pozitīvi turnīru Čehijā vērtēja Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka.

''Jā, varbūt finālā arī bija lielāks stress, jo tribīnes bija pārāk skaļas. Nezinu, kāpēc neaizgāja spēle. Tā bija 14. spēle divu nedēļu laikā, varbūt arī nogurums ietekmēja. Varbūt tas, ka zaudējām ir pat labi, jo, ja būtu uzvarējušas arī finālu, viss liktos pārāk labi. Tagad vēl paliek rezerve, zinām, pie kā ir jāstrādā. Vēl ir daudz darba,'' uz finālu atskatījās Nastja.

Kravčenoka šobrīd dosies uz Ēģipti, kur turpinās gatavošanos sezonas turpinājumam, bet Tīna atgriezīsies ASV: ''Būtu daudz labāk, ja Tīna būtu kopā ar mani. Viņas tur ļoti pietrūks. Tur būs trīs treniņi dienā, treneris par mani parūpēsies, viņš vienmēr zina, pie kā man ir jāstrādā. Es trenerim uzticos.'' Salīdzinot treniņus pie Aigara Birzuļa un tagad pie Genādija Samoilova, Anastasija atzīmē, ka Aigars lielāku uzsvaru licis uz taktisko sagatavotību, bet Genādijs - uz tehnisko, pievēršot uzmanību arī daudzām niansēm, kas izšķir spēļu likteņus.

''Spēlējot iekšā, servju uzņemšanā bumba strauji krīt uz leju, bet lielākā atšķirība ir, ka nav vēja un rodas sajūta, ka spēlē kastē. Ārā viss ir pavisam citādāk - vējš, bumba citādāk lido, apkārt ir liels plašums. Man liekas, ka iekštelpās spēlēt ir vieglāk. Nevajag domāt par to, kuru laukumu vajag vairāk paņemt. Ārā ir daudz vairāk nianses,'' spēlēšanu iekštelpās un brīvā dabā salīdzināja Kravčenoka.

Anastasija neslēpj, ka nākamie plāni daļēji ir arī atkarīgi no Tīnas universitātes ASV: ''Ceru, ka Tīnu atbrīvos uz Fort Lauderdeilas piecu zvaigžņu turnīru [27. februāris līdz 4. marts - aut.]. Bet principā mums ir sarunāts, ka tiekamies maijā uz Lucernas četru zvaigžņu turnīru. Tad arī sākam spēlēt regulāri Pasaules kausa tūrē. Tagad ar mūsu punktiem mums vajadzētu būt kvalifikāciju augšējā daļā. Tas jau dos nedaudz vieglākas pretinieces pretī.''

Kravčenoka atzīmēja lietas, pie kurām ir īpaši jāpiestrādā: ''Man jāstrādā pie kustības laukumā, skriešana pakaļ bumbām, spēlēšana aizsardzībā, kritiens. Visu laiku jāstrādā pie darbības ar rokām - serve, spēlēšana uzbrukumā, uzbrukuma izdarīšana augstākajā punktā.''

     [+] [-]

, 2018-01-15 21:01, pirms 6 gadiem
No malas skatoties- Jaa, kustiibas Anastasijai ir netipiski "sasaistiitas" prieksh volejbolista, sevishki prieksh aizsardziibas tipa speeleetaaja pludmalee, bet nu varbuut arii kkaa izdosies trenerim lietas uzlabot. Tiina ir stipri pielikusi atsevishkos speeles elementos, bet joprojaam netiek galaa ar garaam, fiziski speeciigaam blokeetaajaam. Lainukaa Tiinas dominance tomeer joprojaam ir noteicoshaa paara uzvaraas.

     [+] [-]

, 2018-01-15 22:06, pirms 6 gadiem
Servē pārsvarā pa Kravčenoku, viņa nospēlē, un rezultāts ir par labu Latvijai!