Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ar dāmu turnīru Jūrmalā startēs EČ pludmales volejbolā

Jānis Celmiņš

Ar dāmu turnīru Jūrmalā startēs EČ pludmales volejbolā
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka - 2019. gada Eiropas čempiones. Foto: cev.eu

Majoru pludmalē Jūrmalā jau otrdienas rītā startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Pirmās smiltīs dosies dāmu komandas, starp kurām arī četras Latvijas komandas ar aizvadītā gada Eiropas čempionēm Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku priekšgalā.

Eiropas čempionāts Jūrmalā norisinājās jau 2017. gadā, bet šogad Latvijas kūrortpilsēta turnīru uzņems otro reizi. Tiesības organizēt šīs vasaras lielāko pludmales volejbola notikumu Latvijai oficiāli tika uzticētas jūlijā. Sākotnēji Jūrmalā šogad bija plānots Pasaules kausa triju zvaigžņu posms, taču Covid 19 vīrusa izplatīšanās dēļ tas tika atcelts. Vīrusa dēļ šī pludmales volejbola sezona tā īsti nemaz nav sākusies un Eiropas komandām turnīrs Jūrmalā būs vienīgās nopietnās sacensības, ja neskaita nacionālos čempionātus.

Aizvadītajā gadā Maskavā Eiropas čempionāta zelta godalgas dāmām ieguva latvietes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Latvijas komanda, spītējot aukstiem un lietainiem laika apstākļiem, uzvarēja un pirmo reizi ieguva kontinenta čempioņu titulu. Šogad Jūrmalā Latvijas duetam būs iespēja titulu aizstāvēt, taču ceļš līdz startam turnīrā nebija vieglākais. Septembra pašā ievadā Tīnai Graudiņai tika konstatēts pozitīvs Covid 19 tests, kura dēļ komanda tā īsti nav trenējusies gandrīz divas nedēļas, turklāt nācās izlaist aizvadītajā nedēļa Nīderlandē notikušo “King of the court” turnīru, kurā piedalījās lielākā daļa vadošo dāmu pludmales volejbola duetu.

Tas, ka Tīna un Anastasija savu titulu varēs aizstāvēt, kļuva skaidrs vien aizvadītajā nedēļā. Pēc pirmā pozitīvā Covid 19 testa Tīna veica vairākus, kuri izrādījās negatīvi. Lai izvairītos saslimšanas gadījumiem plānotā čempionāta laikā, ir izveidota speciāla Covid 19 risku novēršanas komanda, kas jau vairāk nekā mēnesi kopā ar CEV pārstāvjiem strādā pie dažādu pasākumu un kārtību ieviešanas un iespējamo risku novēršanas. Latvijas Volejbola federācija (LVF) arī informē, ka spēlētājiem un skatītājiem Jūrmalā būs jārēķinās, ka prasības būs ļoti stingras un daudz vairāk pārsniegs valstī noteiktos ierobežojumus.

Runājot par sportisko pusi, mūsu meitenes arī šogad būs vienas no galvenajām favorītēm uz uzvaru turnīrā. Latvietes sacensībās izsētas ar piekto numuru un turnīru otrdien sāks pret nomināli otro spēcīgāko Somijas pāri Rīka Lehtonena / Nīna Ahtiainena, pret kurām iepriekš spēlēts sekmīgi. Vēl Latvijas dueta grupā ir krievietes Ksenija Dabiža / Darja Rudiha un austrietes Katarina Šicenhefere / Lena Plesjučniga. Eiropas čempionēm turnīra sākums plkst. 19.00.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs vēl trīs komandas – svētdien par Eiropas U20 čempionēm kļuvušās Anete Namiķe / Varvara Brailko, kā arī Marta Ozoliņa / Luīze Skrastiņa un Kristīne Briede / Krista Paegle. Pirmās no mūsu meitenēm Eiropas čempionāta smiltis otrdien iemēģinās Marta un Luīze, kurām cīņa paredzēta jau plkst. 16.00.

Turnīrs norisināsies pēc jaunās sistēmas, kas paredz, ka komandas apakšgrupās katra ar katru nespēlē. Grupas pirmais numurs spēlē ar ceturto, bet otrais ar trešo, bet pēcāk abu spēļu uzvarētājas cīnās par uzvaru grupā, kas dod brīvu pirmo “play-off” kārtu, bet pirmo spēļu zaudētājas cīnās par tiesībām turpināt cīņu par EČ godalgām. Izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies 24 komandas.

Latvijas duetu pirmo spēļu grafiks grupu turnīrā

Datums un laiksGrupaSpēle
15.09.20 plkst. 16.00B#31 Ozoliņa/Skrastiņa LAT - #2 Kozuha/Ludviga GER
15.09.20 plkst. 17.00G#26 Briede/Paegle LAT - #7 Keizere/Mepelinka NED
15.09.20 plkst. 18.00F#27 Namiķe/Brailko LAT - #6 Hermanova/Slukova CZE
15.09.20 plkst. 19.00E#5 Kravčenoka/Graudiņa LAT - #28 Lehtonena/Ahtiainena FIN

Uzklikšķinot var palielināt attēlus:
.
.

Eiropas čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas LMT Straumē, TV3 Sport2 kanālā, skaties.lv, Sportacentrs.com TV kanālā, bet izšķirošās arī TV6 kanālā.

Dāmu turnīra izspēle un kārtība ŠEIT!

Vīru turnīram starts tiks dots trešdienas rītā!

Pludmales volejbola turnīri Jūrmalā:

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014. gada. Togad Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu. Gadu vēlāk augstāka ranga CEV “Masters” sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016. gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017. gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības – Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu. Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits. Savukārt 2019. gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki – Šmēdiņš ar A. Samoilovu.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 22:59, pirms 4 gadiem
Tikai stulbi, ka nevaru kopā ar ģimeni aiziet uz volejbolu. Nemaz nerunājot par pārspīlētajām cenām...vnk nav iespējams iegādāties trīs biļetes blakus vienu otrai... Kādi auni ir to izgudrojuši?

     [+] [-]

, 2020-09-14 23:07, pirms 4 gadiem
Peecis30 rakstīja: Tikai stulbi, ka nevaru kopā ar ģimeni aiziet uz volejbolu. Nemaz nerunājot par pārspīlētajām cenām...vnk nav iespējams iegādāties trīs biļetes blakus vienu otrai... Kādi auni ir to izgudrojuši?
Aha, ar cenām labi ieberzušies, gan jau uz bdienām saväks pilnu, bet pa darba dienām pašlaik ir tukšs..

  +1 [+] [-]

, 2020-09-15 00:10, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Aha, ar cenām labi ieberzušies, gan jau uz bdienām saväks pilnu, bet pa darba dienām pašlaik ir tukšs..
Ja nevari atļauties 6 eur biļeti, tad jāpārdomā dzīve cilvēk. Protams, ka viņi gamblo tā uzskrūvējot cenas uz fināliem, bet ej otrdien, trešdien...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-15 08:03, pirms 4 gadiem
Sāksim ar to, ka pirmās dienas biļete maksā 15€. Un katru dienu ar vien dàrgāk. Diezgan sālīti sanāk apmeklēt visu turnīru - ap 200€, ja nemaldos. Un tas ir vienai personai. Apmēram tik pat, cik par 7 Latvijas biļetēm PČ hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-15 13:49, pirms 4 gadiem
Ir iespēja kaut kur internetā redzēt spēļu tiešraides?

     [+] [-]

, 2020-09-15 16:20, pirms 4 gadiem
Biļešu cena sākot no 5 eiro

     [+] [-]

, 2020-09-15 17:17, pirms 4 gadiem
picolino rakstīja: Biļešu cena sākot no 5 eiro
Uz 4 spēlēm un tikai otrdien. Trešdien visa diena 14, ceturtdien 24 utt.