Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš PK tūres finālu sāk ar poļu pieveikšanu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš PK tūres finālu sāk ar poļu pieveikšanu
Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Toronto sācies Pasaules kausa tūres fināls pludmales volejbolā. Pirmo maču aizvadījuši arī latvieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, trīs setos ar 2-1 (21:17, 22:24, 15:9) apspēlējot poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu.

Pēc Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam izdevās iegūt pozitīvas emocijas Longbīčas "Grand Slam" turnīrā, kur izcīnīta bronzas godalga, bet vēl nedēļu vēlāk Jūrmalā latvieši ieguva "CEV Masters" turnīra zeltu. FIVB Pasaules kausa tūres finālā piedalās 12 komandas, no kurām astoņas ir pēc 2015. gada pasaules tūres ranga, kurā uzvarēja Samoilovs un Šmēdiņš, bet vēl četras komandas saņem īpašos ielūgumus jeb "wild-card". Latvijas duets ielozēts B grupā, pirmo spēli aizvadot pret poļiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri šosezon nav spējuši parādīt to labāko sniegumu un visos trīs savstarpējos dueļos pret latviešiem cietuši zaudējumu.

Spēli labi izdevās sākt Latvijas duetam, jo pēc vairākām Fijaleka kļūdām, raidot bumbu autā, rezultāts kļuva 4:1. Poļi paņēma pārtraukumu, bet īsi pēc tā Šmēdiņš uzņēma bumbu aizsardzībā, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem (6:2). Arī Samoilovam izdevās atzīmēties ar viegli uzņemtu bumbu aizsardzībā, uzreiz arī noslēdzot epizodi ar punktu. Poļi uzbrukumā spēlēja ļoti vienkārši, nespējot sagādāt latviešiem galvassāpes. Šoreiz arī līdzjutēji bija Latvijas dueta pusē, kas lika justies daudz komfortablāk. Pirms tehniskā pārtraukuma Polijas duetam bija pirmā iespēja atspēlēt punktu pie savas serves, bet latvieši prata atspēlēties pēc neveiksmīga uzbrukuma, punktu gūstot Jānim Šmēdiņam (13:8).

Pēc pārtraukuma Samoilovs ļāva vēlreiz pretiniekiem atspēlēt bumbu, bet šoreiz poļi guva punktu (11:14). Seta turpinājumā dueti cīnījās līdzīgi, punktus gūstot pārmaiņus. Latvijas pludmales volejbolistiem tas bija pa prātam un ļāva uzvarēt pirmajā setā ar rezultātu 21:17.

Otrā seta ievadā ne visai sekmīgi spēlēja Samoilovs, bet tad Šmēdiņu bloķēja Prudels, rezultātam kļūstot 4:2 Polijas dueta labā. Drīz pēc tam viņš reabilitējās, bloķējot Fijaleka uzbrukuma sitienu un atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Drīz pēc tam arī Samoilovs pie tīkla apturēja vairākus pretinieku uzbrukumus, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 7:5 un piespiežot poļus ņemt pārtraukumu. Pēc atpūtas Polijas dueta situācija neuzlabojās. Prudels netika galā ar Šmēdiņa servi, bet vēlāk latviešiem arī ar nelielu veiksmes un veiklības palīdzību izdevās panākt 12:8 savā labā.

Pēc tehniskā pārtraukuma Polijas duetam izdevās sadeldēt deficītu uz pusi, bet ne vairāk. Samoilovs centās daļu bumbu uzreiz ar pirmo piespēli adresēt Šmēdiņam, kurš lielākoties noslēdza uzbrukumu. Polijas duetam bija divas iespējas samazināt deficītu līdz minimumam, bet abās reizēs īstajā vietā bija Samoilova bloks (18:15). Tā vietā, lai Samoilovs panāktu četru punktu pārsvaru, sekoja Polijas dueta izrāviens. Pēc Fijaleka izpildītā eisa latviešiem vajadzēja ņemt pārtraukumu, rezultātam kļūstot 18:18. Reālākā iespēja noslēgt maču pie trešās setbumbas bija Samoilovam, bet viņš atdūrās Prudela blokā. Nākamajā izspēlē notika tas pats, pirmo setbumbu iegūstot Polijas duetam. Pie tās izspēles Latvijas duetam piešķīra kļūdu par četriem pieskārieniem, kas nozīmēja Polijas dueta uzvaru setā ar 24:22 un trešo setu.

Trešo setu labāk sāka Latvijas duets, pēc Samoilova bloka rezultātam kļūstot 2:0. Turpinājumā latvieši izrādīja labu cīņassparu, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu pie rezultāta 5:2. Prudels ik pa laikam turpināja kļūdīties serves uzņemšanā, sarežģījot sava pārinieka darbu. Tas noveda pie nepiespiestām kļūdām, ļaujot Latvijas duetam palielināt pārsvaru (8:4). Seta turpinājumā Polijas duets nespēja izrādīt pienācīgu pretestību, dodot latviešiem piecas mačbumbas. Jau pirmo realizēja Šmēdiņš, noslēdzot maču, kuru Latvijas duets uzvarēja ar rezultātu 2-1 (21:17, 22:24, 15:9).

Otrajā B grupas spēlē Samoilovam un Šmēdiņam pretī stāsies Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes. Mačs paredzēts piektdien, 16. septembrī plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Slēpts komentārs: wilwood

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 20:41, pirms 8 gadiem
Redzēju pirmo setu. pagaidām tāds nepārliecinošs volejbols, bet galvenais, ka uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 20:45, pirms 8 gadiem
Ceru, ka mūsējie dabūs naļiku, lai puišiem veicas!

     [+] [-]

, 2016-09-14 20:47, pirms 8 gadiem
willwood, cerams tev kā dīvānpirdējam ar alus vēderu aiz ekrāna arī pietiks drosmes atzīt sava komentāra stulbumu un debīlumu.
Kur tādi idioti rodas?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-14 20:48, pirms 8 gadiem
Mūžīgie klienti, nekādu šaubu nebija, pat neskatoties uz agro spēles laiku.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 20:49, pirms 8 gadiem
wilwood rakstīja: kā vienmēr. sētas maču čempioni.

Es tik ceru ka džekiem pēc sezonas pietiks drosmes atzīt izgāztu sezonu un piestrādāt pie kļūdām nākamajam cēlienam, nevis izšķirties.
Apbrīnojams mindsets. PK finālposms ar visiem pasaules top pāriem ir sētas mači, un uzvara PK kopvērtējumā - izgāzta sezona. Latvietis "parastais" -sporta eksperts un skauģis.

     [+] [-]

, 2016-09-14 20:50, pirms 8 gadiem
wilwood rakstīja: kā vienmēr. sētas maču čempioni.

Es tik ceru ka džekiem pēc sezonas pietiks drosmes atzīt izgāztu sezonu un piestrādāt pie kļūdām nākamajam cēlienam, nevis izšķirties.
Sezona ir izdevusies ļoti laba. 1 vieta pasaules reitingā-super. OS ir 1sacensības , bet viņi visā sezonā ir kopumā labākie.
Jābūt galīgam ... lai šo turnīru sauktu par sētas turnīru. Laikam vispār nesaproti kas šis par turnīru.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-14 20:52, pirms 8 gadiem
wilwood rakstīja: kā vienmēr. sētas maču čempioni.

Es tik ceru ka džekiem pēc sezonas pietiks drosmes atzīt izgāztu sezonu un piestrādāt pie kļūdām nākamajam cēlienam, nevis izšķirties.
Tu eksperts??? Ko var gribēt no pussievietes/pusvīrieša.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-14 21:02, pirms 8 gadiem
jāsāk ignorēt netikai pamuļķi, bet arī muļķi kas ar pamuļķiem sarunājas

  -1 [+] [-]

, 2016-09-14 22:40, pirms 8 gadiem
Šis ir motivācijas un gribasspēka turnīrs. Ne meistarības.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-14 22:41, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Sezona ir izdevusies ļoti laba. 1 vieta pasaules reitingā-super. OS ir 1sacensības , bet viņi visā sezonā ir kopumā labākie.
Jābūt galīgam ... lai šo turnīru sauktu par sētas turnīru. Laikam vispār nesaproti kas šis par turnīru.
Jā šogad PK panākumus garantē Mistera Fogsa cienīga traukšanās apkārt pasaulei ik pa 40 dienām ; )