Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ozoliņa un Lece kāpienu pa zaudētāju zaru sāk ar uzvaru pār norvēģietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ozoliņa un Lece kāpienu pa zaudētāju zaru sāk ar uzvaru pār norvēģietēm
Marta Ozoliņa un Alise Lece
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolistes Marta Ozoliņa un Alise Lece Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" pamatturnīrā pēc zaudējuma pirmajā kārtā nonāca zaudētāju zarā. Otrajā mačā izdevās uzvarēt trīs setu cīņā norvēģietes Ingrīdu Lundi un Odu Johanni Ulvesetu.

Marta Ozoliņa un Alise Lece mazliet negaidīti uzvarēja divas spēles kvalifikācijā un iekļuva pamatturnīrā. Tajā šodien bija jāmērojas spēkiem ar vācietēm Kimu Berensu un Anni Šumaheri, kuras izliktas ar trešo numuru.

Vācietes uzreiz spēja izvirzīties vadībā ar 3:1, bet latvietes tālākā izrāvienā pretinieces nepalaida. Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, kad vācietēm izdevās gūt vēl vienu punktu pie savas serves un panākt 12:9. Pēc pārtraukuma Vācijas duets turpināja atrauties, palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (16:10). Ozoliņa un Lece šajā setā iespēja gūt divus punktus, ciešot neveiksmi ar rezultātu 12:21.

Otrā seta sākumā vācietes turpināja pirmajā setā iesākto, izvirzoties vadībā ar 3:0. Lai arī latvietes centās atjaunot līdzsvaru uz tablo, atspēlēties bija sarežģīti. Vācijas pludmales volejbolistes palielināja savu pārsvaru arī līdz četriem punktiem, bet tad nāca kritums sniegumā, kas Latvijas duetam sadeldēt deficītu līdz minimumam (6:7). Sekmīgs turpinājums nelielajam Ozoliņas un Leces izrāvienam nesekoja, vācietēm uzreiz atgūstot kontroli pār spēli un principā izšķirot tās likteni (14:7). Līdz seta beigām nekas būtiski nemainījās, latvietēm zaudējot spēli ar rezultātu 0-2 (12:21, 11:21).

Līdz ar to Ozoliņa un Lece turpināja cīņu zaudētāju zarā, kad mērojās spēkiem ar Norvēģijas pludmales volejbolistēm Ingrīdu Lundi un Odu Johanni Ulvesetu, kuras pirmajā mačā ar 1-2 (18:21, 23:21, 12:15) piekāpās spānietēm Fernandesai Navaro un Lobato.

Spēli ar punktu sāka norvēģietes, bet latvietes atbildēja uzreiz ar trīs. Ilgi gan pārsvaru neizdevās noturēt, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Līdz tehniskajam pārtraukuma dueti cīnījās punkts punktā, tehniskajā pārtraukumā vadībā dodoties Ozoliņai un Lecei (11:10). Pēc pārtraukuma latvietes atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet vēl brīdi vēlāk ieguva arī trīs punktu vadību (14:11). Norvēģietes no četru punktu deficīta pietuvojās viena punkta atstatumā, bet Ozoliņa un Lece izturēja seta galotni, izcīnot uzvaru ar 21:18.

Otrā seta ievadā minimālu vadību ieguva Latvijas duets, bet tad norvēģietes veica nelielu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 6:4. Turpinājumā dueti cīnījās punkts punktā, Ozoliņai un Lecei dodoties atpūtā pie nelabvēlīga rezultāta 10:11. Pēc tehniskā pārtraukuma latvietēm izdevās veikt izrāvienu, kas deva divu punktu pārsvaru (15:13). Norvēģijas pludmales volejbolistes uzreiz atbildēja ar to pašu, atgriežoties vadībā (18:15). Latvijas duetam neradās iespēja atspēlēties, zaudējot setu ar 17:21.

Izšķirošais trešais sets sākās ar 4:0 izrāvienu Norvēģijas dueta izpildījumā. Ozoliņa un Lece nenokāra rokas, atbildot ar to pašu. Turpinājumā izdevās iegūt arī divu punktu pārsvaru, bet izšķirošie notikumi vēl bija priekšā. Norvēģietes atspēlēja deficītu, panākot izlīdzinājumu, bet vēl brīdi vēlāk iegūstot minimālu vadību (12:11). Seta izskaņā latvietes prata pārņemt vadību un tikt pie mačbumbām, izraujot uzvaru ar 2-1 (21:18, 17:21, 17:15).

Līdz ar to Ozoliņa un Lece garantējušas vismaz devīto vietu turnīrā. Lai tiktu augstāk, rīt būs jāuzveic spānietes Elsu Makmilanu un Paulu Sorju Gutjeresu, kuras nonāca zaudētāju zarā pēc zaudējuma otrajā kārtā ar pirmo numuru izliktajam Ukrainas duetam Davidovai/Ščipkovai.