Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece un Liepiņlauska noslēdz Zīda ceļa tūri ar zaudējumu kvalifikācijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lece un Liepiņlauska noslēdz Zīda ceļa tūri ar zaudējumu kvalifikācijā
Ilze Liepiņlauska
Foto: FIVB

Ķīnas pilsētā Nandžingā sācies Pasaules kausa tūres divu zvaigžņu posms pludmales volejbolā, kas ir kā trešais un noslēdzošais Zīda ceļa turnīru seriālā. Latvijas pludmales volejbolistēm Alisei Lecei un Ilzei Liepiņlauskai jau otro nedēļu pēc kārtas neizdevās iekļūt pamatturnīrā, zaudējot kvalifikācijā ar 1-2 (14:21, 21:18, 14:16) Ķīnas duetam.

Līdzīgi kā Nantongā, arī Nandžingā Lece un Liepiņlauska startēja kvalifikācijas 2. kārtā, kurā uzvarot būtu iespēja spēlēt pamatturnīrā. Pretiniekos bija ķīnietes Mei Mei Lina un Lingdi Žu, kuras pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:18) apspēlēja Kanādas duetu.

Jau spēles ievadā ķīnietēm izdevās iekrāt divu un vēlāk arī trīs punktu pārsvaru (8:5). Tuvojoties tehniskajam pārtraukuma, latvietes sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet neizlīdzināja rezultātu (10:11). Pēc atpūtas Ķīnas duets atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet seta turpinājumā vēl vairāk dominēja. Rezultāta starpība turpināja augt, latvietēm neizbēgami zaudējot pirmo setu ar rezultātu 14:21.

Otro setu ar trīs punktiem pēc kārtas sāka Latvijas pludmales volejbolistes, bet brīdi vēlāk bija vadībā ar 6:1, liekot pretiniecēm ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma ķīnietes pamazām sāka atspēlēties, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet izrāvienu noslēdzot ar neizšķirtu rezultātu - 8:8. Nu jau Lece un Liepiņlauska ņēma pārtraukumu, pēc kura dueti kādu laiku cīnījās punkts punktā. Latvietes turējās vadībā, bet pie rezultāta 15:14 vadību pārņēma Ķīnas duets. Turpinājumā notika trīs vadības maiņas līdz Lece un Liepiņlauska tika pie setbumbas. Pirmo izdevās realizēt, ievadot spēli trešajā setā - 21:18.

Trešā seta pirmajā pusē neviens no duetiem nespēja iegūt vairāk par viena punkta pārsvaru. Sākumā vadībā turējās ķīnietes, bet tad Latvijas duets pārņēma to (7:6). Uzreiz pēc tam sekoja ķīniešu trīs punkti pēc kārtas un vadības maiņa (9:7). Lece un Liepiņlauska uzreiz spēja atspēlēties un palikt spēlē (10:10). Pilnībā lauzt cīņas gaitu Latvijas duets nespēja, vēlreiz nonākot iedzinējos ar divu punktu deficītu. Tiesa arī šoreiz izdevās ieķerties spēlē un nepadoties (13:13). Latvietes tika arī pie pirmās mačbumbas, bet to nerealizēja. Tad kārta nāca Ķīnas duetam, kas savu iespēju izraut uzvaru garām nepalaida.

Lece un Liepiņlauska zaudēja spēlē ar rezultātu 1-2 (14:21, 21:18, 14:16) un noslēdza Zīda ceļa tūri Ķīnā ar otro neiekļūšanu pamatturnīrā no trīs aizvadītajiem posmiem.