Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Točam neizdodas pieveikt poļus - priekšā cīņa par bronzu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam neizdodas pieveikt poļus - priekšā cīņa par bronzu
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: CEV

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" turnīrā Pelhrimovā par bronzas medaļām cīnīsies Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši pusfinālā zaudēja pirms nedēļas sakautajiem poļiem Pjotram Kantoram un Bartošam Losjakam ar rezultātu 0-2 (13:21, 15:21).

Pēc turnīra smagnējā sākuma Pļaviņš un Točs uzņēma apgriezienus izslēgšanas spēlēs. Jau astotdaļfinālā papildus emocijas piedeva spraigā cīņa ar tautiešiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, bet ceturtdaļfinālā izdevās atspēlēties otrajā setā pret čehiem Preusiču un Švaineru, kas deva vietu pusfinālā. Tajā varēja redzēt pirms nedēļas notikušo Hāgas turnīra finālu, revanšu alkstot ar pirmo numuru izliktajiem poļiem Pjotram Kantoram un Bartošam Losjakam.

Spēli krietni labāk sāka poļi, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pēc tam gan sekoja viņu pašu neveiksmes, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam. Nākamajās divās izspēlēs Pļaviņš izcēlās ar perfektu servi, bet Točs ar bloku, liekot poļiem ņemt pārtraukumu (5:4). Pēc pārtraukuma Pļaviņš noķēra līniju, tiekot pie eisa. Uz brīdi dueti punktus krāja pārmaiņus, bet tad trīs iespējas neizmantoja Pļaviņš, ļaujot poļiem panākt izlīdzinājumu. Tehniskajā pārtraukumā Kantors un Losjaks jau devās vadībā, kad Točs netika galā serves uzņemšanā.

Īsi pēc pārtraukuma Losjaks raidīja bumbu autā, atdodot minimālu pārsvaru latviešiem. Tas tāds ilgi nepalika, jo poļi divreiz atspēlēja Pļaviņa uzbrukumus aizsardzībā, iegūstot vajadzīgo divu punktu pārsvaru (15:13). Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Točs raidīja bumbu autā. Točs bija izsists no ritma, nespēja gūt punktus un paņemt labi servi. Tas noveda pie pārliecinoši zaudēta pirmā seta ar rezultātu 13:21.

Uz otrā seta sākumu latvieši bija nokoncentrējušies, izvirzoties vadībā ar 4:1 pēc Toča izpildītā eisa. Nākamajās izspēlēs Točam atkal kliboja serves uzņemšana, kas pārvērtās zaudētos punktos. Nebija ilgi jāgaida, lai poļi panāktu izlīdzinājumu un izvirzītos vadībā pēc Losjaka sekmīgās servju sērijas. Poļiem neizdevās noturēt pārsvaru pašu kļūdas dēļ, kad bumba tika izsista autā ļoti vieglā situācijā (8:8). Pirms tehniskā pārtraukuma Losjaks raidīja bumbu trosē, bet Kantors autā. Pļaviņam bija lieliska iespēja panākt arī trīs punktu pārsvaru, bet arī viņa māņu sitiens lidoja autā (11:10).

Pēc pārtraukuma sekoja vēl viena sliktu izspēļu sērija Toča izpildījumā, atdodot vadību pretiniekiem (13:11). Poļiem punkti nāca ļoti viegli, latviešiem nespējot aizķerties. Vienīgais, ko varēja no Kantora un Losjaka gaidīt, bija kļūdas. Pļaviņam ar servi pa sesto zonu izdevās panākt neizšķirtu, dodot vēl vienu iespēju aizķerties šajā mačā (15:15). Šoreiz gan Točs nebija gana labs palīgs. Sliktā servju uzņemšana neļāva viņam tikt pie labi izspēlētām bumbām, kas poļu cerības pilnībā attaisnoja. Kantors un Losjaks revanšējās par graujošo sakāvi pirms nedēļas, svinot iekļūšanu finālā ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:15).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs plkst. 15:30 cīnīsies par trešo vietu pret otra pusfināla zaudētājiem. Otrajā pusfinālā spēkiem mērosies austrieši Klemens Doplers/Aleksandrs Horsts un nīderlandieši Aleksandrs Brauvers/Roberts Mēvsens.

  +6 [+] [-]

, 2018-01-14 12:47, pirms 6 gadiem
Kā jau diemžēl prognozēts - 2x pēc kārtas īsā laika sprīdī ir ļoti grūti uzvarēt šajā līmenī. Tāpat monstri, lai izdodas!

  +5 [+] [-]

, 2018-01-14 12:50, pirms 6 gadiem
No malas skatoties ar Mārtiņu ir ļoti grūti spēlēt, Točam tikai otrais turnīrs tādā līmenī un pēc katras viņa kļūdas Mārtiņš kko visu laiku bubina zem deguna! Ja esat komanda tad jāatbalsta komandas biedrs kuram spēle neiet nevis visu laiku jāber sāls uz galvas! Skaidrs ka Točs šajā spēlē spēlēja ar vien sliktāk un sliktāk, bet nu var arī saprast viņu ja no pārinieka nav pilnīgi nekāda atbalsta lai palīdzētu savākties!

Jā par kļūdām ir jāsaka kkas, bet ne jau visu spēli greizi skatīties pārinieka virzienā un bubināt, kgan tai pat laikā nedarot pilnīgi nekā lai kkā palīdzētu!

Būs priekšā šim pārim vēl ļoti smagi brīži kad spēle neies un ja turpināsies šādas attiecības uz laukuma tad nekas tur labs nebūs ilgā laikā periodā!

  +5 [+] [-]

, 2018-01-14 12:52, pirms 6 gadiem
Nav jau šis nekāds baigi krutais turnīrs ja uzvarētājs nopelna tikai 200 ranga punktus (Hāgā šķiet bija 800pt!

Vienkārši bija laba iespēja uzspēlēt sacensību režīmā un tā šis turnīrs arī bija jāizmanto.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-14 12:52, pirms 6 gadiem
Nebija redzēts tik nekvalificēts pusfināls. Kļūdas no abām pusēm, taču Točs vienkārši "peldēja".Visos spēles elementos kļūdu jūra. Kā tā var? Nu, vienīgi varbūt aiz noguruma , varbūt.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-14 12:57, pirms 6 gadiem
Ostapenko serve - Točam uzńemšana....

  +2 [+] [-]

, 2018-01-14 15:04, pirms 6 gadiem
Es pilnībā pievienojos Sandim, ja Pļaviņš turpinās tāpat bubināt un neatbalstīt pārinieku grūtos brīžos, tad ilgtermiņā, tur nekas nebūs! Lai cik slikti arī šinī spēlē Točs nospēlēja, bet viņš šajā laikā ir ļoti progresējis, viņš atšķribā no vairuma spēlētāju, pat nav nekādas jauniešu izlases spēlējis!

     [+] [-]

, 2018-01-14 15:15, pirms 6 gadiem
Kur varētu noskatīties spēli online?

     [+] [-]

, 2018-01-14 15:27, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-01-14 15:28, pirms 6 gadiem
Ar Pļaviņu drīz neviens nespēlēs, ja viņš turpinās tā attiekties pret saviem komandasbiedriem.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-14 15:41, pirms 6 gadiem
Piekrītu, ka tā M.Pļaviņa izmisusī sejas izteiksme varētu nelīdzēt, bet par bubināšanu, ja nu viņš saka ko labu, piemēram, saņemies. Un, pat, ja nē, tad tas ir tikai un vienīgi viņu pašu ziņā!

     [+] [-]

, 2018-01-14 17:59, pirms 6 gadiem
Plavins izskatijas apslimis ar iesnam...bet turejas godam!!