Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Uzsāk pludmales sporta centra "Brazīlija" jaunās ēkas celtniecību

Ints Megnis
Ints Megnis

Uzsāk pludmales sporta centra "Brazīlija" jaunās ēkas celtniecību
Andris Blaka (no kreisās), Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Tīna Graudiņa. Publicitātes foto

Šodien, 2018. gada 13. decembrī, pludmales sporta centra “Brazīlija” jaunās ēkas pamatos tika iemūrēta laika kapsula, tādējādi iezīmējot būvniecības sākumu. Vēstījumu nākamajām paaudzēm jaunās ēkas pamatos ievietoja “Brazīlijas” idejas autors Andris Blaka, Mārupes domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs, kā arī Latvijas atpazīstamākie pludmales volejbolisti – Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa. Kapsulā tika ievietots arī jaunās “Brazīlijas” projekts, Kaspara Timmermaņa sarakstītā Latvijas pludmales volejbola vēsture, kā arī foto no šodienas pasākuma.

Pludmales sporta centrs “Brazīlija” sākotnēji bija volejbola entuziasta Andra Blakas ideja, kurš savu mīļāko sporta veidu nevēlējās atmest pat ziemā. “Pirms 9 gadiem uztaisījām Brazīliju un tobrīd bijām pirmie, kas ļāva pludmales smiltis izbaudīt arī ziemā. Mūsu dzīvē ir pienācis jauns etaps un nu mēs vēlamies būt pirmie, kas izveidos pludmales sporta veidiem speciāli projektētu halli, kurā būtu ērti gan spēlēt, gan trenēties, gan organizēt starptautiskas sacensības," saka Blaka.

Par jaunās “Brazīlijas” mājvietu izraudzīta Mārupe un domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs uzvēra “Brazīlijas ” ieguldījumu ne tikai Rīgā, bet arī valsts attīstībā: “Esam priecīgi, ka “Brazīlija” pievienosies Mārupes ģimenei un vēl lielāks prieks, ka ir uzņēmīgi cilvēki, kas domā par sporta attīstību, par ieguldījumu mūsu valsts nākotnē. Lai kopā mums izdodas šo turpināt!”

“Man “Brazīlija” vienmēr asociēsies ar vietu, kur uzsāku pludmales volejbola gaitas, braucot trenēties divreiz nedēļā. Esmu pārliecināta, ka jaunā vieta paliks tikpat iedvesmojoša panākumiem kā līdz šim,” saka Eiropas U18 un Eiropas U22 čempione pludmales volejbolā Graudiņa.

Viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Samoilovs priecājas, ka Latvijā beidzot būs halle, kas īpaši piemērota arī sacensībām: “Andris Blaka bija pirmais, kas noticēja pludmales volejbolam Latvijā un kas pirmais atvēra pludmales volejbola halli, kurā var spēlēt ziemā. Un nu viņš ir pirmais, kas būvē pludmales volejbola halli no jauna, jo visas iepriekšējās halles izmanto jau esošas telpas. Es nevaru sagaidīt, kad beidzot mums būs vieta ar atbilstošu laukumu un griestu izmēru, kur pilnvērtīgi trenēties, kā arī rīkot starptautiskas sacensības.”

Sporta centru “Brazīlija” plānots uzbūvēt pusgada laikā. Jaunā "Brazīlija" būs modernākais pludmales sporta centrs Baltijā. Ēka tiks būvēta kā kvalitatīva koka konstrukcija, ievērojot ekoloģijas un ilgtspējas principus. Tā piedāvās apmeklētājiem sešus pludmales laukumus, ko savā starpā dalīs volejbolisti un tenisisti. Tāpat būs pieejami arī āra laukumi. "Mūsu “Brazīlija” nav tikai sporta zāle. Tas ir dzīvesveids – aktīvs, sportisks, azartisks. Prieka un pozitīvu emociju avots. Jaunais sporta centrs ir mūsu devums Latvijas iedzīvotāju moža gara un labas fiziskās formas uzturēšanai. Ļoti daudzi bērni ir spēruši savus pirmos soļus smiltīs ar bumbu rokās tieši šeit, “Brazīlijā”," pauž Blaka.

Informāciju sagatavoja:
Anna Babre
Projektu vadītāja
Ogilvy PR LATVIA