Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters un Solovejs iekļūst "Satellite" pēdējā posma pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Finsters un Solovejs iekļūst "Satellite" pēdējā posma pusfinālā
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters
Foto: instagram.com/finsters_rihards

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku risinās CEV "Satellite" sezonas pēdējās sacensības, kas vienlaikus ir EEVZA finālposms. Jaunizveidotais mūsu duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs šodien cīņā par iekļūšanu pusfinālā pārspēja slovēņus Nejču Zemļaku un Vidu Jakopinu - 2:0.

Ar trešu numuru izliktie Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs trešās kārtas mačā smagi cīnījās pret krieviem Aleksandru Ļihoļetovu un Iļju Ļešukovu, kuri izsēti ar septīto numuru. 76 minūšu spēlē mūsējie atzina pretinieku pārākumu - 21:17, 19:21, 13:15. Trešā seta galotnē bija strīds par rezultātu uz tablo - pēc video skatīšanās tiesneši uzvaru piešķīra Krievijas komandai. Mūsējie tādējādi atzina pretinieku pārākumu un nokļuva zaudētāju zarā, kur lielais pusfināls bija vienas uzvaras attālumā.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā pretī stājās ar astoto numuru izliktie slovēņi Nejčs Zemļaks un Vids Jakopins. Latvijas duets sāka cerīgi (7:4) un arī turpinājumā turējās priekšā (17:13), gūstot panākumu pirmajā setā - 21:16. Otrā seta sākumā pretinieki darbojās mazliet labāk (5:8), bet tad mūsu komanda guva piecus punktus pēc kārtas, tostarp četrus noformēja Finsters (10:8), slovēņi gan panāca izlīdzinājumu (13:13), taču Finstera spaiks un Soloveja triumfs virs tīkla ļāva atgūt vadību (15:13), turpinājumā problēmu nebija, pēdējo punktu pielika Solovejs ar bloku - 21:17. Rītdienas pusfinālā būs jāspēlē ar pirmo numuru izliktajiem frančiem.

Atgādinām, ka jaunizveidotais duets vakar divos mačos izcīnīja divas uzvaras. Pagājušajā nedēļā Finsters un Solovejs piedalījās EEVZA posmā Gruzijā, kur ierindojās ceturtajā vietā - bronzas mačā tika zaudēts ukraiņiem Sergijam Popovam un Oleksijam Deņinam (15:21, 13:21).

Kā jau ziņots, Finsters iepriekš spēlēja kopā ar Edgaru Toču, kurš tagad apvienojis spēkus ar Mārtiņu Pļaviņu. Solovejs iepriekš startēja ar Tomu Šmēdiņu, kurš turpmāk plāno spēlēt kopā ar Haraldu Regžu. Finsters un Solovejs savulaik jau bijuši vienā duetā - 2013. gada U23 pasaules čempionātā ieguva augsto ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
cev.lu