Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Atklāts Eiropā modernākais pludmales sporta centrs

Jānis Celmiņš

Atklāts Eiropā modernākais pludmales sporta centrs
Publicitātes foto

Vakar, 12. septembrī, “Lavandās”, Mārupes novadā tika atklāts Eiropā modernākais pludmales sporta centrs “Ruukki”, kurā ikvienam apmeklētājam būs iespēja ne tikai spēlēt pludmales volejbolu vai tenisu visa gada garumā, bet arī apmeklēt jogas un fitnesa nodarbības, kā arī izbaudīt gardus ēdienus un dzērienus veselīga uztura kafejnīcā.

Latvijas klimatiskie laikapstākļi liedz iespēju spēlēt pludmales sporta veidus zem klajas debess visu cauru gadu, tāpēc gada aukstākajos mēnešos pludmales volejbolistiem ir nepieciešama vieta, kur baudīt šīs spēles burvību un gatavoties gaidāmajai sezonai. Šī iemesla dēļ pirms 10 gadiem tika uzcelts pludmales volejbola centrs “Brazīlija”, kas šoruden ir mainījis savu atrašanās vietu un ieguvis jaunu nosaukumu – “Ruukki” pludmales centrs.

“Pirms gada mēs aizslēdzām “Brazīliju”, bet šodien svinīgi tiek atklāts “Ruukki” pludmales centrs. Esmu gandarīts un pateicīgs visai komandai, kas ieguldīja darbu, idejas un spēkus šīs halles tapšanā. Tāpat es arī priecājos, ka ar darbu, ko esam šeit ieguldījuši, varēsim ikvienam apmeklētajam sagādāt prieku, izklaides iespējas un vietu, kur sasniegt jaunas sportiskās virsotnes. Mēs vēlējāmies uzbūvēt pašu labāko pludmales halli pasaulē, tāpēc konsultējāmies ar treneriem, tiesnešiem un citiem ekspertiem. Šis ir mūsu, Latvijas uzņēmēju, ieguldījums Latvijas tautas veselībā un sportiskajā garā,” stāsta “Ruukki” pludmales centra līdzīpašnieks Andris Blaka.

“Mārupe ir daudzu lidojumu starta vieta. Arī šis ir starts gan sporta attīstībai, gan jaunajām ģimenēm, kurām būs iespēja izaudzināt lielus sportistus, Olimpisko spēļu varoņus un uzvarētājus. Vēlos pateikt paldies, ka izvēlējāties tieši šo vietu,” atklāšanas pasākumā dalās Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

“Vēlos apsveikt visu komandu, kas tik ātrā laikā uzbūvēja šo halli. Es uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgi pludmales volejbolam, tenisam un Latvijas sportam kopumā, ka sporta halles paliek arvien kvalitatīvākas un labākas. Tas dzen uz priekšu arī sportistus, un jo vairāk šādas sporta halles mums būs, jo patīkamāk būs spēlēt pludmales volejbolu ziemas periodā,” stāsta titulētais pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Atklāšanas pasākumā bija iespēja doties izzinošā ekskursijā pa pludmales sporta centra telpām, klātienē satikt Latvijas pludmales volejbola duetus Tīnu Graudiņu/Anastasiju Kravčenoku un Aleksandru Samoilovu/Jāni Šmēdiņu, kā arī vērot pludmales tenisa paraugspēli ar Latvijas izlases sportistiem Natāliju Tumševicu-Ērgli, Gretu Veinbergu, Nikitu Ribakovu un Sergeju Ratnikovu.

“Ruukki” pludmales centrā apmeklētāji varēs aizvadīt spēles un treniņus uz 6 smilšu laukumiem iekštelpās un 7 pludmales laukumiem āra stadionā. Smilšu laukumi paredzēti ne tikai pludmales volejbolam un tenisam, bet arī citiem smilšu sporta veidiem. Vasaras sezonā apmeklētājiem būs iespēja atveldzēties blakus esošajā dīķī, savukārt ziemā blakus sporta centram tiks būvēta bobsleja trase bērniem.

Lai uzbūvētu pludmales volejbola laukumus, tika izmantotas 2660 tonnas smilšu, kas tiks laistītas ar īpašu smilšu laistīšanas iekārtu un apsildītas ar apkures caurulēm 5 km garumā. Iespējami labāko spēlēšanas apstākļu nodrošināšanai tika izmantota jaudīga ventilācijas sistēma, regulējams apgaismojums, kā arī spēļu video ieraksts, kas sniegs iespēju spēlētājiem pieprasīt tiesnesim atkārtojumu strīdīgās spēles situācijās. Rūpējoties par apkārtējo vidi, ir ierīkota bezmaksas autostāvieta 50 mašīnām, kurā iespējams uzlādēt arī savu elektroautomašīnu.

Informāciju sagatavoja:
Ksenija Mirošņika, Ogilvy PR Latvia