Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Genādijs Samoilovs: "Džekiem var uzšaut ar čību, bet sievietei tā nedarīsi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Genādijs Samoilovs: "Džekiem var uzšaut ar čību, bet sievietei tā nedarīsi"
Mihails Samoilovs un Anastasija Kravčenoka
Foto: instagram.com/msamoilovs

Slavenais pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs, kā arī Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja Anastasija Kravčenoka un U21 pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Mihails Samoilovs sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" sniedz ieskaitu par notiekošo Ēģiptes austrumu kurortā Hurgadā, gatavojoties vasaras mačiem.

Šajās dienās Hurgadā temperatūra ir ap 30 grādiem, aprīlī būšot vēl karstāks. Āfrikas svelmē piecas reizes nedēļā tiek aizvadīti trīs treniņi dienā, tāds režīms nav viegls. Šeit trenēšanās sanāk trīs vai četras reizes lētāka nekā citur dienvidos.

Anastasija Kravčenoka, Mihails Samoilovs un Genādijs Samoilovs paliek trijatā, kad pārējie piedalās turnīros citviet. Mihails pagaidām ir bez pārinieka, taču līdz vasarai šo jautājumu būtu jāatrisina. Anastasijas pāriniece Tīna Graudiņa maija sākumā noslēgs savu debijas sezonu NCAA.

Latvijā mūsu sportistiem ir dažādas citas darīšanas, bet Ēģiptē "viņi pieder tikai man," smejas Genādijs Samoilovs, kuram ir pirmā pieredze darbā ar pludmales volejbola dāmām. "Ar sievietēm strādāt ir kā ar citplanētiešiem. Džekiem var uzšaut ar čību, bet viņai tā nedarīsi. Anastasijai ļoti patīk pļāpāt, man tas ir interesanti - nu cik daudz tu runāsi?"

Braukšana ar taksometru tur ir lēta (1-2 eiro), taču Anastasijai vienai bail. Hurgadā ārzemniekus "visu laiku mēģina apčakarēt," atklāj sportiste. "Uz veikalu varu aiziet viena, bet treneris tad visu laiku pārdzīvo."

Ēģiptē mūsu treneris tagad ēd trīs vai četras reizes mazāk, svars no 104 kilogramiem samazinājies līdz 96. "Strādājot ar sportistiem, nevaru atļauties izskatīties resns," skaidro Genādijs Samoilovs, kurš pirmoreiz tur ieradās 2007. gadā, bet dēlam Mihailam patlaban ir jau 29. reize.

Mihails iecienījis ēģiptiešu restorānu - garšīgi un trīs reizes lētāk nekā Makdonaldā, savukārt iepirkties tirgū nav iespējams, jo neciešama smaka. Treniņi nav viegli, taču trūkst izklaides iespēju, informē pludmales volejbolists, kurš divas reizes bijis vietējā naktsklubā, bet tur visi smēķē.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +2 [+] [-]

, 2018-03-13 14:04, pirms 6 gadiem
"divas reizes bijis vietējā naktsklubā, bet tur visi smēķē"

trīs lietas labas lietas

  +3 [+] [-]

, 2018-03-13 14:16, pirms 6 gadiem
Eu, kur dzimumu lidztiesiba !!?? Ja sit chaliem, jasit ari meitenem, nebus te nekadas izveles !!!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-13 14:23, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Eu, kur dzimumu lidztiesiba !!?? Ja sit chaliem, jasit ari meitenem, nebus te nekadas izveles !!!
Dzimumu līdztiesība ir patvaļīgs izdomājums. Klasiskā izpratnē jābūt atšķirīgai attieksmei.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-13 14:26, pirms 6 gadiem
Zigmu rakstīja: Dzimumu līdztiesība ir patvaļīgs izdomājums. Klasiskā izpratnē jābūt atšķirīgai attieksmei.
Kas ir klasiska izpratne ? Vis kas bijis pienemts senatne, automatiski nozime ,ka ir pareizs tagad ? Dzimtsbusana ar vairakus gadu simtus bija klasiska izpratne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-03-13 15:26, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Eu, kur dzimumu lidztiesiba !!?? Ja sit chaliem, jasit ari meitenem, nebus te nekadas izveles !!!
Faktiski jau ar dzimumu līdztiesību parasti domā, ka dāmām ir pieeja tradicionāliem vīriešu arodiem un atalgojumam. Bet sist dāmas kkā baigi negribas. Vispār sist cilvēkiem nevajadzētu.

     [+] [-]

, 2018-03-13 16:06, pirms 6 gadiem
Dāmai ar kulaku!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-13 22:54, pirms 6 gadiem
Ar plaukstu pa dupsi tak var