Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs uzvar austrāliešus un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs uzvar austrāliešus un iekļūst astotdaļfinālā
Mārtiņš Pļaviņš uzbrukumā. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Ķīnā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā iekļuvuši astotdaļfinālā. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 (21:17, 21:11) pārspēja Austrālijas pludmales volejbolistus.

Pļaviņš un Točs vakar grupu turnīru aizvadīja ar mainīgām sekmēm. Vispirms pārliecinoši tika apspēlēti Austrālijas pludmales volejbolisti Makhjū un Šūberts, bet cīņā par uzvaru grupā un kvalificēšanos astotdaļfinālam tika zaudēt kanādiešiem Pedlovam un Šahteram. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Latvijas duetam pretī stājās cits Austrālijas duets Kouls Durants/Deimiens Šūmans, kuri par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs trīs setu cīņā pieveica Francijas duetu.

Spēles ievadā divu punktu pārsvaru pēc Pļaviņa kļūdas uzbrukumā ieguva Austrālijas duets. Nespēja noslēgt uzbrukumus latviešiem maksāja nonākšanu iedzinējos ar 1:5. Pļaviņš un Točs divus punktus atspēlēja, bet austrālieši neizmantoja iespēju atjaunot četru punktu pārsvaru. Šādu dāvanu pasniedza Pļaviņš, vēl divas reizes raidot bumbu autā (4:9). Pateicoties Šūmana labajām darbībām aizsardzībā, Austrālijas duets ieguva arī sešu punktu pārsvaru, bet līdz tehniskajam pārtraukumam tas sadila līdz trīs punktiem - 12:9.

Pēc atpūtas Latvijas pludmales volejbolistiem izdevās pārņemt iniciatīvu, atjaunot līdzsvaru uz tablo un galu galā arī izvirzīties minimālā vadībā ar 15:14. Seta galotnē pēc labas Toča serves austrāliešiem radās problēmas ar uzbrukuma noslēgšanu, latviešiem realizējot pārejošo bumbu. Sekoja vēl viena laba darbība pie tīkla Toča izpildījumā, kas galu galā ļāva uzvarēt setā ar 21:17.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās punkts punktā, kad divas labas serves padevās Točam, pēc kurām bija iespēja atspēlēt bumbas aizsardzībā un izvirzīties vadībā ar 6:2. Austrālijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Durants iesita bumbu Toča blokā. Lai arī kā Šūmans ar savu aktivitāti aizsardzībā centās lauzt cīņas gaitu, latvieši spēja tikt galā ar pretinieku haotisko spēli. Kļūda sekoja viena otrai, kas Latvijas duetam ļāva doties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 14:7. Spēles turpinājums bija formalitāte, rezultāta starpībai pieaugot arī līdz deviņiem punktiem. Galu galā Pļaviņš un Točs pieveica pretiniekus ar 2-0 (21:17, 21:11).

Līdz ar to Latvijas duets iekļuvis astotdaļfinālā, kur sestdien cīnīsies ar čehiem Ondreju Perušiču un Davidu Švaineru, kuriem izdevās uzvarēt savā grupā un kuri alks revanšu par zaudējumu Vīnes piecu zvaigžņu turnīrā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja