Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters un Solovejs pārvar divas čehu barjeras un tuvojas finālturnīra pusfinālam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Finsters un Solovejs pārvar divas čehu barjeras un tuvojas finālturnīra pusfinālam
Rihards Finsters
Foto: FIVB

EEVZA noslēdzošajā posmā jeb finālā, kas norisinās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, divas uzvaras šodien izcīnīja Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri pieveica divas čehu komandas.

Turnīra pirmajā mačā Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri izlikti ar trešo numuru, samēroja spēkus ar čehiem Janu Dumeku un Vāclavu Berčīku. Panākums pirmā seta galotnē spārnoja latviešus, un mača otrajā daļā ar pretinieku pretestības salaušanu klājās vieglāk – 21:17 un 21:14.

Tādējādi latvieši sasniedza otro kārtu, un atkal pretī stājās duets no Čehijas – Jidrihs Veiss un Martins Tihijs. Spraigais duelis ilga vairāk nekā stundu, un ja pirmajā setā izdevās uzvarēt ar 22:20, tad otrajā Finsters un Solovejs zaudēja ar identisku rezultātu. Viss izšķirās pēdējā setā, un latviešu nervu sistēma bija noturīgāka – 15:10.

Nākamajā kārtā Finsteram un Solovejam pretī stāsies krievi Aleksandrs Ļihoļetovs un Iļja Ļešukovs, kuri pagājušā gada augustā EEVZA posmā Jūrmalā ieguva otro vietu. Krievi izlikti ar septīto numuru. Pāra uzvarētājs iekļūs pusfinālā. Mačs rīt pulksten 13:10.

Pagājušajā nedēļā Finsters un Solovejs piedalījās turnīrā Gruzijā, kurā ierindojās ceturtajā vietā. Cīņā par bronzu divos setos ar 15:21 un 13:21 tika zaudēts Sergijam Popovam un Oleksijam Deņinam no Ukrainas.

Iepriekš Finsters spēlēja vienā komandā ar bloķētāju Edgaru Toču, kurš tagad apvienojis spēkus ar Mārtiņu Pļaviņu. Tikmēr Solovejs iepriekš startēja duetā ar Tomu Šmēdiņu. Viņi kopā spēlējuši arī iepriekš, 2013. gadā pasaules U23 čempionātā iegūstot ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Eastern European Volleyball Zonal Association |...