Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Čempioni Samoilovs/Šmits uzvar arī otrajā Eiropas U22 čempionāta cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Čempioni Samoilovs/Šmits uzvar arī otrajā Eiropas U22 čempionāta cīņā
Mihails Samoilovs. Foto: CEV

Pērn par čempioniem kļuvušie Latvijas sportisti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits piektdien Turcijas kūrortā Antaljā uzvarēja arī otrajā Eiropas U22 meistarsacīkšu cīņā. Otro trīs setu uzvaru izcīnīja arī Rūdolfs Stankēvičs un Artūrs Rinkēvičs, bet pēc divām uzvarām apakšgrupu turnīru ar neveiksmi noslēdza Anete Namiķe un Varvara Brailko.

Samoilovs un Šmits turnīrā izlikti ar septīto numuru un pirmajā cīņā ceturtdien pieveica 26. numuru saņēmušu Lietuvas pāri, bet otrajā duelī piektdienas rītā ar 2-1 (19:21, 24:22, 15:12) apspēlēja beļģus Vardu van Deiku un Kristofu Vitfrouvenu, kuriem ir 23. numurs. Vakarā, noslēdzot grupu turnīru, Samoilovs un Šmits tiksies ar sacensību desmito pāri Samueli Kofafavu un Jakobu Vindišu, kuri arī līdz šim izcīnījuši divas uzvaras. Panākums ļaus izslēgšanas turnīru sākt no astotdaļfināla, kamēr neveiksmes gadījumā būs jāspēlē jau pirmajā kārtā.

Tikmēr Stankēvičs un Rinkēvičs turnīrā izlikti ar noslēdzošo, 32. numuru un ceturtdien sacensību ievadā sagādāja sensāciju, trijos setos uzvarot turkus Jusufu Ezdemiru un Mustafu Susamu, kuriem piešķirts pirmais numurs. Piektdien latvieši savu uzvaru gājienu turpināja un ar 2-1 (17:21, 22:20, 15:10) pārspēja somus Valteru Pennanenu un Vili Topio, kuri izlikti ar 16. numuru.

Noslēgumā Stankēvičs un Rinkēvičs spēkosies ar turnīra 17. pāri Jirži Sedlāku un Patriku Maņasu no Čehijas. Pēc divām kārtām divas uzvaras ir vienīgi latviešiem, kamēr pa reizei triumfējuši čehi un turki.

Namiķe un Brailko turnīrā izliktas ar trešo numuru un pirmajos divos mačos ceturtdien attaisnoja savu statusu, uzvarot pārus no Norvēģijas un Kosovas. Piektdien trešajā mačā viņām bija jātiekas pret lietuvietēm Jekaterinu Kovaļsku un Rugili Grudzinskaiti, kuras izliktas ar 14. numuru un arī pirmajos mačos bija tikai uzvarējušas. Šoreiz latvietes cieta neveiksmi ar 0-2 (20:22, 17:21), līdz ar to viņas izslēgšanas turnīru sāks jau no pirmās kārtas.

Vēlāk šodien grupu turnīru noslēgs arī Vanesa Grosberga un Kristīne Briede, kuras pirmajos divos mačos zaudēja un trešajā duelī aizvadīs izšķirošo cīņu par vietu grupu turnīrā.

Pērn Eiropas U22 čempionāts notika Jūrmalā, vīru grupā triumfējot Mihailam Samoilovam un Kristapam Šmitam. Starp meitenēm pērn par vicečempionēm kļuva Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kamēr Brailko un Namiķe zaudēja astotdaļfinālā.

     [+] [-]

, 2019-07-12 14:03, pirms 5 gadiem
Rinkevičs iznācis no skapja, tā bija rakstīts