Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam sīva spēkošanās ar čehiem un vieta 1/8 finālā

Samoilovam/Šmēdiņam sīva spēkošanās ar čehiem un vieta 1/8 finālā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmu Gštādē ar uzvaru turpinājuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši cīņā par vietu astotdaļfinālā ar 2-0 (24:22, 22:20) pārspēja čehus Ondreju Perušiču un Davidu Švaineru.

Samoilovs un Šmēdiņš pret izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pretiniekiem Ondreju Perušiču un Davidu Švaineru spēlēja sev neveiksmīgajā Itapemas četru zvaigžņu turnīrā. Cīņā par uzvaru grupā latvieši atzina čehu pārākumu ar rezultātu 1-2 (21:17, 13:21, 12:15). Čehi no šī turnīra šodien izslēdza brazīliešus Vitoru Felipi un Evandru, tāpēc drošu revanšu paredzēt nevarēja.

Spēle sākās visai līdzīgi, duetiem te vienam, te otram izvirzoties minimālā vadībā. Tad pie divu punktu pārsvara pēc Samoilova kļūdas sarežģītā uzbrukumā tika čehi (7:5). Nepagāja ilgs laiks, lai Latvijas duets atjaunotu līdzsvaru uz tablo (8:8). Viļņveidīgais sniegums latviešu izpildījumā neļāva nostiprināties vadībā, bet pēc pārtraukuma vajadzēja atspēlēt minimālu deficītu (10:11).

Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Čehijas duets atjaunoja divu punktu pārsvaru (15:13). Likās jau, ka čehi noturēs iegūto pārsvaru, bet tad uzbrukumā kļūdījās Švainers (17:17). Švainers uzdāvināja latviešiem arī pirmo setbumbu, kuru atspēlēja Perušičs (20:20). Tam pašam Perušičam bija lieliska iespēja iegūt setbumbu Čehijas pārim, bet izsita autā. Ar ceturto setbumbu Šmēdiņš lika punktu pirmajam setam - 24:22.

Otro setu labāk sāka Čehijas duets, pēc Švainera bloka izvirzoties vadībā ar 4:2. Pēc laukuma pušu maiņas latvieši atspēlējās aizsardzībā un panāca neizšķirtu (4:4). Švainers ik pa laikam turpināja sagādāt Samoiovam problēmas pie tīkla, neļaujot latviešiem iegūt lielāku pārsvaru. Pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas duets tomēr tika pie divu punktu pārsvara (11:9).

Iegūtās pozīcijas latvieši zaudēja seta otrajā pusē, kad čehi ne vien atspēlēja divu punktu deficītu, bet arī izvirzījās vadībā 13:12. Vajadzēja paiet labam laikam, lai Samoilovs un Šmēdiņš atgūtu vadības grožus (17:16). Čehi paņēma pārtraukumu, pēc kura Švainers uzreiz guva divus punktus un atgrieza vadībā Čehijas duetu (18:17). Cīņā par pirmo setbumbu Samoilovs spēja atspēlēt bumbu aizsardzībā un gūt 20. punktu. Ar otro mačbumbu latviešiem izdevās izcīnīt uzvaru, Šmēdiņam tiekot pie laimīga eisa - 2-0 (24:22, 22:20).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš rīt spēlēs turnīra astotdaļfinālā, kurā viņu pretinieki būs beļģi Kekelkorens un Van Valle, kuriem izdevās uzvarēt savā grupā. Spēles laiks tiks paziņots vēlāk.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.