Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs ar uzvaru pār Kataras pāri Gštādē sasniedz 1/8 finālu

Pļaviņš un Točs ar uzvaru pār Kataras pāri Gštādē sasniedz 1/8 finālu
Edgars Točs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sekmīgi turpina spēlēt Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmā Gštādē. Latvieši cīņā par vietu astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:17, 19:21, 15:11) pārspēja Čerifu un Ahmedu Tidžanu no Kataras.

Tā pirmajā kārtā latviešiem pretī stājās Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jonouse un Ahmeds Tidžans. Abi dueti cīnījās par iekļūšanu Varšavas četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēlēs, toreiz pārākiem ar 2-0 (24:22, 24:22) esot Kataras pludmales volejbolistiem.

Šī mača sākums labāks padevās Kataras duetam, kas pēc Čerifa bloka izvirzījās vadībā ar 3:1. Latvieši spēja atspēlēties un pārņemt vadību pēc Pļaviņa uzliktā bloka (4:3). Pēc Čerifa kļūdas pārsvars pieauga līdz diviem punktiem, bet turpinājums labāks padevās Kataras pārim, kas veica izrāvienu un atguva vadību (8:6). Rezultāta starpība uz brīdi pieauga arī līdz trīs punktiem, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10. Pēc atpūtas Točs atzīmējas ar sekmīgu bloku, panākot izlīdzinājumu. Ilgi nebija jāgaida arī līdz pretinieku kļūdām, kas Latvijas pārim ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (15:13). Kataras pāris atspēlējās, bet pēdējais vārds setā tomēr bija Točam, kurš ar pāris blokiem nodrošināja izšķirošo pārsvaru - 21:17.

Otrais sets sākās ar Čerifa kļūdām uzbrukumos un Toča sekmīgās spēles pie tīkla, kas Latvijas duetam deva lielu pārsvaru (6:1). Čerifs ar bloku vienu punktu atspēlēja, bet turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc atpūtas Tidžans atzīmējās ar bloku, bet tad ar diviem punktiem atbildēja Pļaviņš (14:10). Neilgi pēc tam Točs ar bloku panāca arī piecu punktu pārsvaru, bet atslābums nāca nelaikā. Kataras duets atbildēja ar četru punktu izrāvienu, atgriežoties cīņā (15:16). Paņemtais pārtraukums nelīdzēja un kļūdas turpinājās, pretiniekiem tiekot pie divu punktu pārsvaru. Točs spēja panākt izlīdzinājumu, kam sekoja medicīniskais pārtraukums, jo savainojās Tidžans. Tieši viņš guva nākamos divus punktus, panākot trešo setu - 21:19.

Trešo setu ar diviem punktiem sāka Pļaviņš, bet Čerifam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo. Īsā laikā katarieši kļūdījās savos uzbrukumos, kas Latvijas duetam ļāva seta vidū būt vadībā ar 7:4. Šoreiz Kataras pludmales volejbolisti uz atspēlēšanos nebija spējīgi. Vēl viena kļūda Tidžanam un Toča bloks ļāva pārsvaram sasniegt piecus punktus (10:5). Pašu kļūdas lika rezultāta starpībai sadilt līdz trīs punktiem, bet seta galotnē Latvijas pludmales volejbolisti bija pārliecinoši, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (21:17, 19:21, 15:11).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs pievienojušies saviem tautiešiem Samoilovam un Šmēdiņam astotdaļfinālā. Tajā Pļaviņa un Toča pretinieki būs spēcīgie poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks. Spēles laiks rītdienas spēlei tiks paziņots vēlāk.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-13 14:39, pirms 6 gadiem
Kur var redzeet ?????????????????????????
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.