Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka un Lece/Ozoliņa uzvar arī otrajā dienā, tiek tālāk olimpiskajā atlasē

Graudiņa/Kravčenoka un Lece/Ozoliņa uzvar arī otrajā dienā, tiek tālāk olimpiskajā atlasē
Slovēnija un Latvija tika tālāk. Foto: CEV

Slovēnijas kurortciematā Portorožā noslēgušās pirmās fāzes sacensības CEV Kontinentālajā kausā, kas ietilpst Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā. Otrajā dienā Latvijas sieviešu izlase kvalificējās otrajai fāzei jau pirms saviem mačiem. Cīņā par uzvaru grupā Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa un Alise Lece/Marta Ozoliņa pieveica mājinieces.

Atgādinām, ka šīs sacensības ir ļoti svarīgas tām valstīm, kas nekvalificēsies pēc olimpiskā ranga. Sieviešu ieskaitē Latvijai pastāv liela iespēja, ka neizdosies iegūt ceļazīmi pēc ranga, līdz ar to jāmērķē uz triumfu Kontinentālajā kausā. Pirmās fāzes C grupas mačos spēkojās Latvija, Slovēnija un Bulgārija. Mūsu izlase šeit kotējās kā izteikta galvenā favorīte. Lai kvalificētos otrajai fāzei, izlasei grupā bija jāieņem vismaz otrā vieta.

Pirmajā dienā Latvijas izlase apspēlēja nominālo pastarīti Bulgāriju (2-0). Bulgārietes šorīt piekāpās mājiniecēm (0-2), līdz ar to mūsu pludmales dāmas jau kvalificējās otrajai fāzei.

Cīņā par pirmo vietu C grupā mūsējās šodien spēkojas ar Slovēniju. Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa pieveica Anu Skarlovņiku/Jeļenu Pešiču - pirmajā setā klājās salīdzinoši viegli (21:12), bet otrajā nācās vairāk papūlēties: 14:12, 18:15, 21:16. Alise Lece/Marta Ozoliņa pārspēja mājinieču spēcīgākās spēlētājas Tjašu Jančaru un Tjašu Kotņiku - pirmajā nogrieznī latvietes izmantoja otro setbumbu (22:20), savukārt pēdējā setā mūsu meitenes bija krietni pārliecinošākas: 6:3, 8:4, 13:7, 19:12, 21:13.

Pirms diviem gadiem slovēniete Tjaša Kotņika tika iekļauta NCAA "All-American" izlasē, savukārt mūsu Tīnai Graudiņai ir divas šādas atzinības (2018, 2019). Citās grupās arī figurē NCAA spēlētājas, piemēram, pēdējo divu gadu čempione Izabella Kerija (UCLA) pārstāv Īriju, bet Kipras izlasē ir pat divas no ASV studenšu čempionāta "Top" vienībām.

Kontinentālā kausa otrā fāze risināsies nākamā gada maijā, bet finālsacensības Nīderlandē notiks jūnija beigās. Uzvarētājvalsts iegūs olimpisko kvotu.

Olimpiskajā kvalifikācijā tiek veidots olimpiskais rangs. Šajā atlasē katram duetam tiks ieskaitīti 12 sekmīgāk aizvadīto turnīru punkti, skaitot no 2018. gada septembra līdz 2020. gada jūnijam. Lai kvalificētos pēc ranga, būs jātiek starp 15 labākajiem (gan vīriešiem, gan sievietēm var kvalificēsies ne vairāk par diviem duetiem no valsts), taču tiek lēsts, ka faktiski varētu pietikt ar 18nieku. Ja neizdosies kvalificēties pēc olimpiskā ranga, tad vēl varētu būt iespēja triumfēt Kontinentālajā kausā.

Izmantotie resursi:
cev.eu


, 2019-05-12 19:04, pirms 5 gadiem
Martiņa un Alisīte vispār varones!
Tā garākā slovēniete tomēr diezgan nopietna...
, 2019-05-12 19:08, pirms 5 gadiem
Jautājums, kāpēc slavenā un pieredzējušā Genādija vietā ir mazpazīstams jauns treneris?
, 2019-05-12 19:24, pirms 5 gadiem
v-bols rakstīja: Jautājums, kāpēc slavenā un pieredzējušā Genādija vietā ir mazpazīstams jauns treneris?
satraukumam nav pamata, cilvēkam jādod iespēja pierādīt sevi
, 2019-05-12 21:13, pirms 5 gadiem
v-bols rakstīja: Jautājums, kāpēc slavenā un pieredzējušā Genādija vietā ir mazpazīstams jauns treneris?
Viss ir sakaartojies, kaa tam bija jaasakaartojas. Beidzot Genas burbulis ir uzspraadzis. Nav vinsh nekaads treneris, bet vnk tups cirvis. Lai iet vecais un izaudzina vismaz kaadu chali liidz medalaam, tad arii buus jeega par vinju runaat kaa treneri. Liidz shim vinsh neko nav uzvareejis, tikai demogogiju ir dzinis.
, 2019-05-12 22:40, pirms 5 gadiem
Izslēdziet muļķe
Tas bija Graudina kunga un vina drauga (Blaka kungs)lēmums iecelt vēl vienu draugu
Nu tā mums ir-strādā Gena,bet citi runa un rullē
, 2019-05-13 20:22, pirms 5 gadiem
Bankir, ko Tu tur muldi tagad... Klasik Vasik pareizi saka- lai paņem no nulles kādu. Viens dēls diez vai skaitās uz kopējā skata.
Krūms diez vai ir mazpazīstams Latvijā (volejbola pasaulē), tas, ka v-bols personīgi viņu nezin, nenozīmē, ka neviens viņu nezin un ir paņemts kaut kāds lspa 1. kursa students..
, 2019-05-13 21:42, pirms 5 gadiem
pilnigzasis
visu cienu Andrim,ka sportistam,daudzkartejajais Latvijas cempions,bet vins nekad netreneja pieaugusos !!!!profesionalus
un v-bols zina Kruminsa personigi!!!lai ne liekulo
bet slima Klassika uzskats vispar maz kuru interese,jo pie varda Samoilovs vinam nones jumtu un vins nevar but objektivs,vina runa kada tas personigs aizvainojums un naids
, 2019-05-13 21:46, pirms 5 gadiem
Tad lai Andris ari panem kadu no nullles un vispirms atved medalas no U-18,19,20,21,22 tad redzesim
, 2019-05-13 22:55, pirms 5 gadiem
intstagrama storijā ir Kravčenokas video Madrides lidostā, saka - braucam uz Rio (acīmredzot, uz PK posmu). tajā video arī 100% Graudiņa un, iespējams, Andris Krūmiņš.

kāds var oficiāli apstiprināt minētā kunga identitāti?

v-bols, bankir, klasik vlasik?
, 2019-05-13 23:39, pirms 5 gadiem
hodaf rakstīja: intstagrama storijā ir Kravčenokas video Madrides lidostā, saka - braucam uz Rio (acīmredzot, uz PK posmu). tajā video arī 100% Graudiņa un, iespējams, Andris Krūmiņš.

kāds var oficiāli apstiprināt minētā kunga identitāti?

v-bols, bankir, klasik vlasik?
Iemet linku, paskatīšos!
, 2019-05-14 00:08, pirms 5 gadiem
bankir rakstīja: ... v-bols zina Kruminsa personigi!!!
No kurienes tāda informācija?
, 2019-05-14 01:46, pirms 5 gadiem
hodaf rakstīja: intstagrama storijā ir Kravčenokas video Madrides lidostā, saka - braucam uz Rio (acīmredzot, uz PK posmu). tajā video arī 100% Graudiņa un, iespējams, Andris Krūmiņš.

kāds var oficiāli apstiprināt minētā kunga identitāti?

v-bols, bankir, klasik vlasik?
Graudins kungs var Jums atbildet
, 2019-05-14 14:10, pirms 5 gadiem
Video - https://www.youtube.com/watch?v=2RK... - Kravčenoka un Graudiņa dodas uz Rio
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.