Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Bustamante grauj NCAA austrumu līdervienības pirmo duetu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Bustamante grauj NCAA austrumu līdervienības pirmo duetu
Tīna Graudiņa un Abrila Bustamante
Foto: usctrojans.com

Pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja, Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa (20) naktī uz pirmdienu grāva NCAA mačos. Duetā ar amerikānieti Abrilu Bustamanti tika gūti vēl divi panākumi. Regulārās sezonas spēcīgākajā turnīra pēdējā dienā NCAA čempionvienība Losandželosas "USC Trojans" izcīnīja uzvaras.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Manhetenas pludmalē Losandželosā risinājās NCAA regulārās sezonas spēcīgākais turnīrs "East Meets West Challenge", kur labākās rietumu komandas spēkojās ar austrumu vienībām. Šeit piedalījās astoņas universitātes, tostarp ranga pirmie pieci numuri - "Pepperdine", USC, "Hawaii", UCLA un "Florida State". Kā jau ziņots, sacensību pirmajā dienā Graudiņa/Bustamante guva divas uzvaras (2-1 un 2-0), bet USC cīnījās ar mainīgām sekmēm.

USC pirmkursniece Tīna Graudiņa un argentīniešu izcelsmes amerikāniete Abrila Bustamante turpina spēlēt pirmā dueta pozīcijā. Manhetenas turnīra trešajā mačā pretī stājās TCU (#20) labākais duets Džiliana Bergesona un Džeilina Grīna. Pirmajā setā pretinieces centās turēt līdzi, taču favorītes darbojās sekmīgāk - 21:15. Savukārt otrajā setā Graudiņa un Bustamante jau sniedza meistarklasi - 21:4. Līmenī bija arī komandas biedrenes, tādējādi USC izcīnīja uzvaru ar 5-0.

Pēdējam mačam bija jābūt grūtākam, jo Graudiņai un Bustamantei pretī stājās austrumu labākās komandas "Florida State" (#5) spēcīgākais duets Meisija Džergere / Torija Paranagua. Saspringta spēkošanās gan nesanāca, un "mūsējās" izrādījās krietni pārākas - 21:9, 21:8. Komandas biedrenes tikmēr nospēlēja pietiekoši labi, lai USC gūtu panākumu ar 3-2.

"East Meets West Challenge" pirmā diena pagāja, cīnoties ar vēsu un lietainu laiku, savukārt naktī uz pirmdienu apstākļi bija patīkamāki. Kopējā ieskaitē rietumu komandas ļoti pārliecinoši sakāva austrumu vienības (14-2).

Atgādinām, ka jauno sezonu sākusi arī mūsu Anete Briņķe un "Long Beach State" (#7). Latviete kopā ar slāvu izcelsmes amerikānieti Sašu Karelovu spēlē komandas otrā vai trešā pāra statusā - pagaidām bez zaudējumiem, arī par komandas sasniegumiem nevar sūdzēties, jo vienīgā piekāpšanās tika piedzīvota pret ranga pirmo numuru "Pepperdine".

Amerikas studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm. Pirmssezonas lielajos mačos USC komanda spēlēja bez zaudējumiem. Visās pārbaudes spēlēs Tīna Graudiņa un Abrila Bustamante kotējās kā pirmais pāris.

ASV studenšu pludmales volejbols NCAA statusā ir kopš 2016. gada. Pirmos divus titulus ieguva Dienvidkalifornijas Universitāte (USC). Pirms tam studenšu mači notika Amerikas Volejbola treneru asociācijas (AVCA) paspārnē, šis čempionāts pirmoreiz risinājās 2012. gadā - toreiz Latvijas pārstāve Jekaterina Stepanova ar "Florida State" komandu iekļuva finālčetriniekā. Stepanova pagaidām ir vienīgā mūsējā, kura iebalsota "All-American" simboliskajā izlasē, turklāt divas reizes (2012, 2013). AVCA pēdējais čempionāts notika 2015. gadā, kad lielajā finālā Anetes Briņķes pārstāvētā "Long Beach State" piekāpās USC vienībai.

"East Meets West Challenge" : Rietumi-Austrumi 14-2

Komanda (rangs)BilanceKrasts
Pepperdine (#1)4-0Rietumi
UCLA (#4)4-0Rietumi
USC (#2)3-1Rietumi
Hawaii (#3)3-1Rietumi
Florida State (#5)1-3Austrumi
LSU (#9)1-3Austrumi
FIU (#13)0-4Austrumi
TCU (#20)0-4Austrumi

Izmantotie resursi:
longbeachstate.com
usctrojans.com

  +3 [+] [-]

, 2018-03-12 12:00, pirms 6 gadiem
Tīna tur pacels meistarību, un tad vasarā varēs plosīties pa FIVB

  -2 [+] [-]

, 2018-03-12 12:04, pirms 6 gadiem
Abrila varbūt var prasīt Latvijas pasi?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-12 12:08, pirms 6 gadiem
Kā tur ar kopvērtējumu? Ir iespēja iepublicēt?

  +4 [+] [-]

, 2018-03-12 12:08, pirms 6 gadiem
Viņai senčos latvieši? Tīnai Latvijā jau ir lieliska partnere- Anastasija Kravčenoka.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-12 12:23, pirms 6 gadiem
optam rakstīja: Abrila varbūt var prasīt Latvijas pasi?
Nevajag nekādu pasi!
Kravčenoka ir.