Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņa spēle aizsardzībā atnes latviešiem astotdaļfinālu pret tautiešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņa spēle aizsardzībā atnes latviešiem astotdaļfinālu pret tautiešiem
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar uzvaru turpina Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" turnīru Čehijas pilsētā Pelhrimovā. Latvieši pēc zaudējuma Polijas duetam spraigā cīņā ar 2-0 (25:23, 23:21) pieveica mājiniekus čehus, iekļūstot astodaļfinālā, kurā būs jāspēlē pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Pļaviņš un Točs vakar pārvarēja kvalifikāciju, apliecinot savu favorītu statusu tajā, jo bija izlikti ar 1. numuru. Epizodiski otrajā mačā bija sliktāki nogriežņi, bet ar nopietnu pakaļdzīšanos kādā no setiem latviešiem nevajadzēja nodarboties. Pamatturnīrā Latvijas duets spēlēs B grupā. Pirmajā mačā latviešu pretinieki bija Rihardu Finsteru un Aleksandru Soloveju izslēgušie poļi Mariušs Prudels un Jakubs Szalankevičs, kurš vakar guva plaukstas savainojumu un varēja redzēt, ka spēlēja caur sāpēm.

Latvijas un Polijas duelis sākās ar līdzīgu cīņu, duetiem punktus gūstot pārmaiņus. Pirmie uz priekšu izrāvās Pļaviņš un Točs, izvirzoties vadībā ar 5:3. Poļi nepalika atbildi parādā, un uzreiz izlīdzināja rezultātu. Pāris izspēles vēlāk poļiem izdevās arī pārņemt vadību, bet pārsvars palika minimāls. Vēl viens lūzums notika pirms tehniskā pārtraukuma, kad poļiem padevās izrāviens, iegūstot trīs punktu pārsvaru - 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duets meklēja veidus, kā atspēlēties, bet trīs punktu deficīts kā bija, tā palika. Tuvojoties seta galotnei, poļi savu pārsvaru vēl palielināja, gūstot pārliecinošu panākumu ar 21:15.

Arī otrā seta sākumā Prudels un Szalankevičs spēlēja ļoti labi, lai iegūtu trīs punktu pārsvaru (6:3). Acīmredzot Szalankeviča savainojums nebija nopietns un neliedza spēlēt gana labi. Latvijas duetam izdevās sadeldēt rezultāta starpību līdz minimumam un arī panākt izlīdzinājumu, atgriežoties spēlē (8:8). Poļi ātri atguva iniciatīvu un izlaisto pārsvaru, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 12:9. Arī seta otrajā pusē Latvijas duetam spēle nevedās. Pļaviņš un Točs nespēja atspēlēties, atkal nonāca iedzinējos ar piecu punktu deficītu, galu galā zaudējot mačā ar 0-2 (15:21, 14:21).

Līdz ar to Pļaviņam un Točam bija jācīnās par izkļūšanu no grupas, mērojoties spēkiem ar mājiniekiem Vaclavu Berciku un Janu Dumeku, kuri pirmajā mačā ar 0-2 (16:21, 15:21) zaudēja Austrijas pirmajam pārim Klemenam Dopleram un Aleksandram Horstam.

Spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Čehiem izdevās panākt izlīdzinājumu pēc Bercika labās serves, bumbai pārripojot pāri tīkla malai. Pēc tam gan sekoja uzbrukums trosē, kas Pļaviņam ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (4:2). Berciks turpināja izpildīt saīsinātas serves, kas nesa rezultātu. Drīz vien čehi arī izvirzījās minimālā vadībā (7:6). Pēc Bercika kļūdas uzbrukumā latvieši atguva minimālu vadību, bet pirms tehniskā pārtraukuma Berciks ar bloku revanšējās.

Pēc pārtraukuma čehi pirmo reizi ieguva divu punktu pārsvaru, bet rezultātu ar perfektu bloku panāca Točs (12:12). Čehi savas iespējas izmantoja daudz labāk, turoties vadībā. Čehijas duets regulāri apspēlēja Toču pie tīkla, bet aizsardzībā nedaudz gauss bija Pļaviņš. Pirms seta izskaņas Točam vēlreiz izdevās bloķēt pretinieka uzbrukumu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Pie pirmās setbumbas tika mājinieki, bet Dumeks ieservēja tīklā. Pēc tam sekoja Pļaviņa atspēlētā bumba aizsardzībā un vadības maiņa. Pēc paņemtā pārtraukuma Pļaviņam bija lieliska iespēja noslēgt setu, bet viņa tālais māņu sitiens līnijā nebija sekmīgs. Spraiga cīņa turpinājās, čehiem neralizējot vairākas setbumbas. Viņu kļūdas arī galu galā ļāva Pļaviņam un Točam uzvarēt pirmo setu ar 25:23.

Otrā seta ievadā Točs nospēlēja nepārliecinoši pie tīkla, atdodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru. Neveiksmes uzbrukumā turpinājās, kas lika deficītam pieaugt līdz trīs punktiem (2:5). Arī aizsardzībā atspēlēties neizdevās, Točam retu reizi aizķerot bumbu blokā, bet ar to bija par maz. Situācija uzlabojās pēc pretinieku uzbrukumiem autā. Beidzot arī Pļaviņš otrajā setā atspēlēja bumbu un panāca izlīdzinājumu, latviešiem atspēlējot četru punktu deficītu (9:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši turpināja mocīties, atkal nonākot iedzinējos (11:13). Pļaviņš laboja situāciju ar spēli aizsardzībā, nākamajās izspēlēs izkārtojot Latvijas duetam izrāvienu (14:13). Drīz vien pārsvars tika palielināts līdz diviem punktiem, nu jau čehiem sākot satraukties. Seta galotne gan sākās ar neizšķirtu rezultātu, Bercikam apturot Pļaviņu (18:18). Čehi nepadevās ne mirkli, bet Pļaviņš pavilka aizsardzībā un noslēdza maču ar eisu sestajā zonā.

Tādējādi Pļaviņš un Točs uzvarēja spraigā cīņā ar 2-0 (25:23, 23:21), iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Astotdaļfinālā būs Latvijas duetu duelis, Pļaviņam un Točam spēkojoties ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Spēles sākums sestdien plkst. 13:00.

  -3 [+] [-]

, 2018-01-12 11:01, pirms 6 gadiem
Uj... uzmini nu , nogurums vai motivācija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-01-12 12:01, pirms 6 gadiem
Es tak teicu, ka tie poļi simulēja vakar, tam čalim ar to roku viss kārtībā tak

  +5 [+] [-]

, 2018-01-12 12:05, pirms 6 gadiem
copmanis rakstīja: Uj... uzmini nu , nogurums vai motivācija?
a opcija "pretinieki vnk bija labāki" nepastāv?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-12 12:17, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: a opcija "pretinieki vnk bija labāki" nepastāv?
Pastāv Mans jautājiens bij vairāk retorisks
No Mārtiņa uzzināju īstos iemeslus, varat nesatraukties, līmenim šoreiz nebija nozīme, tikai nogurumam un blakusapstākļiem Turpinājumā viss saliksies pa plauktiņiem, esmu drošs.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 12:52, pirms 6 gadiem
Nu nevaram mēs prasīt , lai uzvar tagad katru spēli!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-12 13:26, pirms 6 gadiem
Eksperts_01 rakstīja: Nu nevaram mēs prasīt , lai uzvar tagad katru spēli!
Varam un gribam!!:-)

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 15:33, pirms 6 gadiem
copmanis rakstīja: Pastāv Mans jautājiens bij vairāk retorisks
No Mārtiņa uzzināju īstos iemeslus, varat nesatraukties, līmenim šoreiz nebija nozīme, tikai nogurumam un blakusapstākļiem Turpinājumā viss saliksies pa plauktiņiem, esmu drošs.
No Rītiņa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: nabadzibas_smaka_115766909171922

     [+] [-]

, 2018-01-12 18:56, pirms 6 gadiem
Malči džeki
profitaccumulator.co.uk

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 19:44, pirms 6 gadiem
Es būšu par Pļaviņu/Toču playyofā!!!