Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Nepasakām kaut ko lieku, lai nesačakarētu spēli"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš: "Nepasakām kaut ko lieku, lai nesačakarētu spēli"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: beachvolleyball.ioqt.2019.fivb.com

Latvijas pludmales volejbola leģendārais aizsargs Mārtiņš Pļaviņš atklāj, ka bakalaura darbu rakstījis pa naktīm un tāpat plāno tikt galā ar maģistra darbu - tas nav veselīgi, taču, kad citi guļ, sokas labāk, lasāms žurnālā "Ievas Stāsti".

Kā jau ziņots, septembrī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs izcīnīja olimpisko spēļu kvotu Latvijai.

Attiecībās ar pārinieku Pļaviņš atceras sava pirmā trenera Andra Leiša padomu: "Ja tu nevari otram pateikt ko labu, labāk nesaki neko." Līdz ar to brīžos, kad spēle nevedas, Mārtiņš un Edgars klusē. "Nepasakām kaut ko lieku, lai nesačakarētu spēli," atklāj aizsargs. Mača laikā rezultāts var veidoties visai bezcerīgs, bet pretinieki pēkšņi var saplīst, tāpēc "ir vērts izturēt."

Pļaviņš uzskata, ka treneris pārsvarā pilda psihologa funkciju, ja jau esi sasniedzis augstu līmeni un visu proti. Arī treneris Genādijs Samoilovs to apzinās un tāpēc vairāk skolo jaunāko Edgaru Toču, bet pieredzējušāko Mārtiņu Pļaviņu psiholoģiski motivē. Genādijs zina, ka pēc spēlētāja karjeras beigām Pļaviņš plāno strādāt par treneri.

Mārtiņš ir ieguvis vecākā pludmales volejbola trenera kvalifikāciju un tagad studē LSPA maģistrantūrā, tēmējot uz psiholoģiskās sagatavotības vecākā trenera diplomu. Vēl atlicis tikai maģistra darbs. "Bakalaura darbu rakstīju pa naktīm un domāju, ka tāpat notiks tagad." Studējošais atlēts saprot, ka tas nav veselīgi, taču dienas laikā sportistam un ģimenes cilvēkam ir savas darīšanas. "Kad citi guļ, darba rezultāts ir cits un atspoguļojas uzrakstīto lapaspušu skaita ziņā," atklāj pludmales volejbolists.

Ar akadēmiskajiem pienākumiem nedrīkst kavēties, jo janvārī būs jādodas uz treniņnometni Ēģiptē. Treniņu un spēļu laikā blakus lietas jāliek malā. Ļoti svarīgi ir ievērot sportisko režīmu. "To dzelžaini ievēro tie, kuri grib izcīnīt olimpisko medaļu," norāda Londonas olimpiādes bronzas godalgas ieguvējs, kurš 2012. gadā tika atzīts par FIVB Pasaules tūres labāko aizsardzības spēlētāju.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Ievas Stāsti", Sandra Eglīte

  -1 [+] [-]

, 2019-11-12 19:23, pirms 4 gadiem
Labs raksts, diezgan nesakarīgs!