Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Točs un Finsters Katarā sasniedz astotdaļfinālu

Točs un Finsters Katarā sasniedz astotdaļfinālu
Edgars Točs un Rihards Finsters
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Rihards Finsters iekļuvuši Kataras "Open" turnīra astotdaļfinālā. Cīņā par vietu tajā latvieši ar 2-1 (21:12, 18:21, 15:12) pārspēja spāņus Francisko Marko un Kristianu Garsiju.

Edgars Točs un Rihards Finsters pēc kvalifikācijas pārvarēšanas jau pirmajā mačā pamatturnīrā mērojās spēkiem ar Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu, atzīstot to pārākumu ar 0-2 (13:21, 19:21). Otrajā spēlē trīs setu cīņā izdevās sagādāt otro zaudējumu itāļiem Marko Kaminati un Enriko Rossi, tādējādi paverot sev iespēju izkļūt no grupas. Grupu turnīra noslēdzošajā mačā latvieši tikās ar vāciešiem Timu Holleru un Jonasu Šrēderu, kuri pirmajās divās spēlēs izcīnīja uzvaru.

Spēles ievadā minimālā vadībā turējās Točs un Finsters, bet ātri šo vadību pazaudēja. Drīz vien jau ar 8:6 priekšā izvirzījās Hollers un Šrēders. Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija neuzlabojās, pāriem dodoties atpūtā pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma vācieši turpināja dominēt laukumā, vēl nedaudz palielinot savu pārsvaru. Latvieši tā arī nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru pirmajā setā, atzīstot pretinieku pārākumu ar 17:21.

Otrā seta pirmā puse ritēja pēc līdzīga scenārija, cīņai ritot punkts punktā līdz Vācijas duets izvirzījās vadībā ar 8:6. Tālāk gan tam neizdevās tikt, Točam un Finsteram saglabājot izredzes uz panākumu vismaz otrajā setā. Šīs izredzes pagaisa seta izskaņā, kad Hollers un Šrēders palielināja savu pārsvaru līdz četriem punktiem, svinot uzvaru mačā ar 2-0 (21:17, 21:16).

Līdz ar to Edgars Točs un Rihards Finsters varēja sākt gatavoties šodien paredzētajai spēlei izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tautieši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Itālijas duetu, kas nozīmēja, ka Točs un Finsters finišēja trešajā vietā. Latviešu pretinieki izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā bija spāņi Francisko Marko un Kristians Garsija, kuri C grupā izcīnīja divas drošas uzvaras pār Austrālijas un Austrijas duetiem, bet cīņā par pirmo vietu ar 0-2 (20:22, 15:21) atzina amerikāņu Haidena un Borņē pārākumu. Šajā mačā spāņi bija tā favorīti, bet latvieši vēlējās darīt visu, lai iekļūtu astotdaļfinālā.

Spēli lieliski sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 10:3. Spāņi slikti tika galā ar servju uzņemšanu un pēc neveiksmīgām piespēlēm atdūrās Toča blokā. Pārsvars bija pietiekams, lai varētu paredzēt Toča un Finstera uzvaru pirmajā setā. Spāņi centās lauzt cīņas gaitu arī diskutējot ar tiesnešiem par to lēmumiem, bet bezcerīgi. Spānijas duets barojās no pretinieku kļūdām, kuras, tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, nebija maz. Līdz ar to septiņu punktu pārsvars saruka līdz trīs punktiem (12:9). Pēc atpūtas lielisku servju sēriju veica Rihards Finsters, latviešiem ilgu laiku atstājot pretiniekus sausā. Ar to pietika, lai izcīnītu panākumu pirmajā setā ar rezultātu 21:12.

Otro setu labi sāka Točs un Finsters, izvirzoties vadībā ar 4:2. Tiesa uzreiz sekoja kļūdas uzbrukumos un nespēja uzņemt servi, kas spāņiem ļāva gūt trīs punktus pēc kārtas. Latvieši tālāk izrāvienu nepieļāva, atguva iniciatīvu un piespieda pretiniekus ņemt pārtraukumu pie rezultāta 8:6. Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem. Latvijas pludmales volejbolisti nespēja noslēgt savus uzbrukumus, nonākot iedzinējos ar 10:13. Latvijas duetu izvilka Finstera spēcīgā un precīzā serve, tāpat labi pie tīkla nostrādāja Točs, ļaujot latviešiem atkal pārņemt vadību (15:14). Seta galotnē spāņi spēlēja uz Finsteru, kurš diemžēl attaisnoja viņu cerības. Līdz ar to Spānijas duets uzvarēja setu ar 21:18.

Izšķirošo trešo setu labi sāka Točs un Finsters, izvirzoties vadībā ar 8:3 un nonākot pusceļā līdz uzvarai setā un līdz ar to arī mačā. Īpaši sekmīgi pie tīkla darbojās Točs, kuru spāņiem apspēlēt bija ļoti grūti. Vēl spēles galotnē rezultāta starpība saruka, bet Točs un Finsters noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-1 (21:12, 18:21, 15:12), iekļūstot astotdaļfinālā.

Latvijas dueta pretinieki astotdaļfinālā būs ar piekto numuru izliktie vācieši Lars Flūgens un Markus Bokermans, kuri grupu turnīrā izcīnīja trīs drošas uzvaras.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB


, 2015-11-11 21:20, pirms 8 gadiem
Pļaviņš/Regža pirmo setu zaudēja poļiem. Cerams, ka saņemsies.
, 2015-11-11 21:34, pirms 8 gadiem
lapsina rakstīja: Pļaviņš/Regža pirmo setu zaudēja poļiem. Cerams, ka saņemsies.
iemet kur var redzēt livescore! Paldies
, 2015-11-11 21:36, pirms 8 gadiem
ok, pats atradu!
, 2015-11-12 08:32, pirms 8 gadiem
Malači, izkapāja, jāturpina!
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
3

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.