Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Točam uzvara, zaudējums un vieta izslēgšanas spēlēs Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam uzvara, zaudējums un vieta izslēgšanas spēlēs Ķīnā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Ķīnas pilsētā Jandžou sācies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Vienīgie Latvijas pārstāvji vīru konkurencē, Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs, bet spēlē par uzvaru grupā piekāpās Kanādas duetam.

Ar šo turnīru Ķīnā oficiāli sākas kvalifikācija 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tajā no Latvijas vīru duetiem piedalās vien Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, jo traumu ārstē Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā spēlē tikās ar austrāliešiem Kristoferu Makhjū un Začeriju Šūbertu.

Diezgan lielā pauze starp Pasaules kausa tūres lielajiem posmiem nebija latviešu šķērslis. Kamēr Pļaviņš kopā ar Aleksandru Samoilovu spēlēja komercturnīros, tikmēr Točs cītīgi trenējās, kas apliecina rezultātu spēlē pret Austrālijas duetu. Pļaviņš un Točs kā pirmajā, tā arī otrajā setā ielaida vien 13 punktus, svinot pārliecinošu uzvaru ar 2-0 (21:13, 21:13).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantējuši izkļūšanu no grupas, bet par uzvaru tajā spēkojās ar Kanādas pludmales volejbolistiem Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:15, 21:15) apspēlēja Taizemes duetu. Abi dueti savā starpā šosezon tikušies reizi, kad Dohā latvieši bija pārāki ar 2-0 (23:21, 21:17).

Spēles sākumā minimālā vadībā izvirzījās Latvijas duets, bet pēc tam kanādiešiem izdevās pārņemt grožus savās rokās. Kanādas duets arī pirmais tika pie divu punktu pārsvara, kad Pļaviņa uzbrukumu bloķēja Pedlovs. Pļaviņš spēja reabilitēties ar labu darbību aizsardzībā, kas ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo (8:8). Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Kanādas dueta labā. Īsi pēc pārtraukuma Točam izdevās atzīmēties ar bloku, bet pēc noturētas aizsardzības Latvijas duets ieguva divu punktu pārsvaru (14:12).

Kanādiešiem arī izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā un atjaunot neizšķirtu (15:15). Pēc ne tās labākās serves uzņemšanas Pļaviņam bija neērts uzbrukums, kuru pretinieki atspēlēja un pārņēma vadību. Seta galotnē latvieši deva Kanādas duetam vēl vienu iespēju, kuru tie izmantoja. Pļaviņš un Točs atspēlēties nespēja, zaudējot pirmo setu ar rezultātu 19:21.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka Točs, bet pēc neilga laika vēlreiz bloķēja Pedlova uzbrukuma sitienu, panākot 5:2. Kādu brīdi spēle ritēja punkts punktā, kad Točam izdevās tikt pie eisa (9:5). Kanādiešiem ar veiksmes palīdzību radās iespēja nedaudz atspēlēties, bet pēc neatlaidīgas darbības aizsardzībā arī Latvijas duetam veiksme stāvēja klāt un ļāva saglabāt iegūto pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets devās pārliecinošā vadībā ar 13:8. Arī seta otrajā pusē latvieši dominēja laukumā, neļaujot pretiniekiem atspēlēties. Rezultāta starpība pieauga arī līdz septiņiem punktiem (18:11), kad bija skaidrs, ka no trešā seta komandām neizbēgt. Otro setu Latvijas duets uzvarēja ar 21:14.

Trešajā setā cīņa ritēja līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika kanādieši, izvirzoties vadībā ar 7:5. Kanādas duets turpināja savu izrāvienu, dubultojot savu pārsvaru un liekot latviešiem ņemt pārtraukumu, lai vēl ko glābtu šajā spēlē (10:6). Pēc pārtraukuma latvieši divus punktus atspēlēja, bet ar to bija par maz. Sekoja jauna neveiksmju sērija, kas galu galā lika atzīt kanādiešu pārākumu ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:14, 11:15). Tādējādi Pļaviņam un Točam rīt būs jāsāk izslēgšanas spēles no pirmās kārtas.

     [+] [-]

, 2018-10-11 09:13, pirms 6 gadiem
Kaut kur var redzēt spēles?

     [+] [-]

, 2018-10-11 11:13, pirms 6 gadiem
siikais12 rakstīja: Kaut kur var redzēt spēles?
Jā!