Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Norvēģi Mols un Sērums otro reizi pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Norvēģi Mols un Sērums otro reizi pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioniem
Anderss Mols un Kristians Sērums. Foto: Sputnik/Scanpix

Otro reizi pēc kārtas par Eiropas čempioniem pludmales volejbolā kronēti norvēģi Anderss Mols un Kristians Sērums, kuri finālā pārliecinoši tika galā ar mājiniekiem – Iļju Ļešukovu un Konstantīnu Semjonovu.

Ar pirmo numuru izliktie Mols un Sērums jau pirmajā setā attaisnoja favorītu statusu, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 21:12. Protams, sāncenši nebija gatavi padoties bez cīņas, spēles turpinājumā izrādot krietni sīvāku pretestību, tomēr ar to nebija gana – ziemeļnieki bija pārāki ar 21:18 un aizstāvēja Eiropas čempionu titulu.

Pirms gada Mols un Sērums izšķirošajā mačā pārspēja Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu, kuru kontā ir četri Eiropas sudrabi un viens zelts, kas izcīnīts 2017. gadā. Šoreiz gan nācās samierināties ar 17. vietu, tāpat kā Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kuri Pļaviņa savainojuma dēļ neaizvadīja grupas spēli pret topošajiem čempioniem un nepiedalījās arī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Daudz labāk veicās mūsu dāmām – Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa vakar tika kronētas par Eiropas spēcīgāko pāri.

Mols un Sērums bija galvenie favorīti arī pirms Hamburgā notikušā pasaules čempionāta, taču zaudējums pusfinālā liedza cīņu par zeltu, un beigās nācās samierināties ar bronzas medaļām.