Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Regža un Šmēdiņš zaudē ceturtdaļfinālā un paliek piektie

Regža un Šmēdiņš zaudē ceturtdaļfinālā un paliek piektie
Toms Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Toms Šmēdiņš Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā Vaducā, Lihtenšteinā ierindojušies piektajā vietā. Astotdaļfinālā latvieši pārspēja mājinieku duetu, bet ceturtdaļfinālā atzina Ukrainas pludmales volejbolistu pārākumu.

Vakar Regža un Šmēdiņš turnīru sāka ar uzvaru, bet cīņā par uzvaru grupā piekāpās krieviem Miskivam un Samodajam. Līdz ar to latviešiem vajadzēja izslēgšanas turnīru sākt no astotdaļfināla, kurā viņu pretinieki bija mājinieki Manuels Gārs un Maksimilians fon Doičmans.

Spēli ar trīs punktu izrāvienu sāka Regža un Šmēdiņš. Rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem, bet tad Lihtenšteinas pāris to sadeldēja uz pusi (5:3). Brīdi vēlāk Regža un Šmēdiņš atjaunoja četru punktu pārsvaru, dominējot spēlē. Mājinieki vēlreiz sadeldēja deficītu uz pusi, kad blokā atdūrās Regža. Lihtenšteinas duets atrada punktu arī pie Šmēdiņa, kurš izsita bumbu autā. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Latvijas dueta labā.

Pēc atpūtas cīņa ritēja līdzīgi, bet tad izrāviens padevās latviešiem, kuri izvirzījās vadībā ar 16:12. Arī šoreiz pārsvaru nosargāt neizdevās, pēc vairākām kļūdām ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu (18:18). Latvieši tika pie pirmās setbumbas, ko ar sekmīgu servi realizēja Regža - 21:19.

Otrā seta sākumā cīņas ritēja līdzīgi, bet tad izrāvienu veica Latvijas duets (7:4). Mājinieki nepalika atbildi parādā un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (8:8). Turpinājumā Latvijas duets turējās godam, seta otrajā pusē arī iegūstot trīs punktu pārsvaru (16:13). Latvieši seta izskaņā noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru mačā ar 2-0 (21:19, 21:17).

Līdz ar to Regža un Šmēdiņš spēlēs ceturtdaļfinālā, kur viņu pretinieki būs ukraiņi Serhijs Popovs un Vladislavs Jemeļančuks, kuri pēc uzvaras savā grupā ceturtdaļfinālā iekļuva automātiski.

Spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad ukraiņi nespēja noslēgt trīs uzbrukumus, kļūdījās serves uzņemšanā, kas latviešiem deva četru punktu pārsvaru (8:4). Šmēdiņam pēc darbības aizsardzībā bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet viņš divreiz atdūrās pretinieku blokā. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši spēlēja krietni sekmīgāk par ukraiņiem, dodoties atpūtā pie rezultāta 13:8. Pēc pārtraukuma ukraiņi atspēlēja divus punktus, bet Regža ar diviem eisiem ieguva sešu punktu pārsvaru (16:10). Ukraiņi paņēma pārtraukumu un uzreiz atspēlēja pusi no deficīta. Turpinājumā Latvijas duets nepielaida pretiniekus tuvāk, uzvarot setu ar rezultātu 21:17.

Otro setu ar lielisku saīsinātu servi sāka Šmēdiņš, bet pēc tam vairākas viņa kļūdas ļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā ar 6:1. Latvijas duets pārvarēja krīzi, bet atspēlēties šādā situācijā bija grūti. Īpaši sarežģīti to bija paveikt, kamēr ukraiņi aktīvi un precīzi darbojās aizsardzībā. Rezultāta starpība te saruka līdz trīs punktiem, te pieauga līdz sešiem (7:13). Seta otrajā pusē cīņas gaita nemainījās, Ukrainas duetam kontrolējot situāciju. Pārsvaru izdevās noturēt un uzvarēt pārliecinoši ar 21:14.

Trešo setu latvieši sāka neveiksmīgi, pēc Regžas sitiena autā nonākot iedzinējos ar 1:3. Ilgu laiku gan nevajadzēja, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo (5:5). Regža un Šmēdiņš spēja turpināt izrāvienu un iegūt pat trīs punktu pārsvaru (9:6). Pēc pārtraukuma ukraiņi divus punktus atspēlēja, bet tad arī panāca izlīdzinājumu (11:11). Seta galotnē latvieši vairs nespēja saņemties, zaudējot spēli ar 1-2 (21:17, 14:21, 12:15).

Līdz ar to Regža un Šmēdiņš apstājās ceturtdaļfinālā un palika piektajā vietā. Par to latvieši nopelnīja 120 ranga punktus un 300 ASV dolāru lielu naudas balvu.


, 2018-08-11 18:46, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> 18pop.tk
, 2018-08-11 19:50, pirms 6 gadiem
Smedins “fantastiski” beigas nokapaja! Bez maz paliek interesanti kas ar toto darijas pec pirma seta.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.