Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

NBA pieredze nepalīdz: Pļaviņš un Točs tiek galā ar Badingeru un co

NBA pieredze nepalīdz: Pļaviņš un Točs tiek galā ar Badingeru un co
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Pie pirmā panākuma FIVB Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā, kas šonedēļ norisinās Šveices pilsētā Gštādē, ticis Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Mūsu vīri apakšgrupas otrajā spēlē pārliecinoši apspēlēja Keisiju Patersonu un latviešu izcelsmes kādreizējo basketbolistu Čeisu Badingeru – 2:0.

Jau vēstīts, ka PK posma pamatsacensības Gštādē Pļaviņš un Točs vakar iesāka ar zaudējumu citam ASV duetam Džeikobs Gibs / Teilors Krebs, kas nozīmēja, ka šodien būs jācīnās par vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Pirmais sets aizritēja ar nelielu Patersona un Badingera pārsvaru, kuru pretinieki iekrāja jau seta ievadā. Tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie trīs punktu deficīta Pļaviņam ar Toču (9:12), un arī pēc pauzes amerikāņi bija nedaudz veiksmīgāki. Rezultātu Latvijas duets prata izlīdzināt vien pašā seta galotnē, kad no 17:19 panāca 19:19. Veiksmes brīdi latvieši prata izmantot arī seta pašos izšķirošākajos brīžos, svinot panākumu ar rezultātu 25:23.

Otrā spēles daļa Latvijas duetam bija nedaudz pārliecinošāka. Iegūtais pārsvars otrā seta ievadā (5:2) Latvijas duetam ļāva spēlēt atbrīvotāk. Pie sešu punktu deficīta (3:9) ASV duets pieprasīja pārtraukumu, kas gan korekcijas cīņas gaitā neieviesa. Latvijas duets droši aizsoļoja pretī uzvarai visa setā (21:14) un visa spēlē ar 2:0.

Šī uzvara Latvijas pārim ļāvusi nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs, kur viņu pretinieki jau šovakar būs spāņi Pablo Erere un Adrians Gavira. Spēles sākums plkst. 17.00. Abas komandas savstarpējās cīņās tikušās četras reizes un tikai reizi pārāks bijis Latvijas duets. Mača uzvarētāji otrajā izslēgšanas spēļu kārtā cīnīsies ar Šerifu un Ahmedu (Katara).

Čeiss Endrū Badingers ir bijušais amerikāņu basketbolists, kurš spēlējis vieglā uzbrucēja pozīcijā. Pēc basketbolista karjeras beigām viņš pievērsies pludmales volejbolam, ar ko nodarbojies jau vidusskolas gados. Badingeram ir latviešu izcelsme, tādēļ Nacionālās Basketbla asociācijas karjeras laikā viņš ticis minēts kā potenciāls Latvijas basketbola izlases spēlētājs, taču šīs ieceres nav īstenojušās. NBA viņš aizvadījis 407 spēles, vidēji mačā gūstot 7,9 punktus.


, 2019-07-11 12:00, pirms 5 gadiem
Pirms KP un visiem pārējiem, visi sapņoja reiz par Chase Badinger LV izlase! Damn, ja šī īstenība tiktu īstenota, tad būtu diezgan sick.
, 2019-07-11 12:28, pirms 5 gadiem
Fantastiski izvilkta pirmā seta galotne!
, 2019-07-11 13:12, pirms 5 gadiem
Njā, abiem pāriem neveiksmīga izloze- SAM/ŠME - Lupo un Pļaviņām - Herrera un Gavira
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-11 13:31, pirms 5 gadiem
Laba izloze, ja uzvar spaanjus, tad taalaak naaktu kataras paaris. Ja veelas tik uz world tour finals, tad tagad ir peedeejais laiks saakt vaakt punktus
, 2019-07-11 13:34, pirms 5 gadiem
bahmatova rakstīja: Skatos , Tev maza sajēga no lielā bīča!
Skatos, ka nezini, ko varēja dabūt pretī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-11 14:30, pirms 5 gadiem
bahmatova rakstīja: T/K atkal rāda tizluma paraugus...
Nu pretinieces jau arī top pāris
, 2019-07-11 15:37, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Njā, abiem pāriem neveiksmīga izloze- SAM/ŠME - Lupo un Pļaviņām - Herrera un Gavira
Nu jā, tas gan, SŠ pret šitiem Itāļiem vēsturiski ir ļoti gruzīgi gājis, bet nu viņi tagad arī ir nedaudz nosēdušies, ir ņemami un tad jau nākamajā kārtā Alisonu ar Alvaro Filho arī jāņem.
Pļavam ar Toču es teiktu viss atkarigs no pašiem, ja spēlēs labu spēli, kā viņi to māk; tad var paņemt Spāņus, nav jau viņi arī vairs jaunie gurķi.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.