Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs Gštādē sāk ar zaudējumu norvēģiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs Gštādē sāk ar zaudējumu norvēģiem
Edgars Točs
Foto: FIVB

Ar zaudējumu Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu turnīru Gštādē sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Interesantā trīs setu cīņā latvieši atzina Andersa Mola un Kristiana Soruma no Norvēģijas pārākumu.

Pēc veiksmīgā Espinju turnīra Pļaviņš un Točs bija gatavi Gštādes izaicinājumam. Grupu turnīru vajadzēja sākt pret norvēģiem Andersu Molu un Kristianu Sorumu, kuri šosezon var lepoties ar gana augstiem sasniegumiem Pasaules kausa tūrē (2. vieta Itapemas četru zvaigžņu turnīrā).

Jau spēles ievadā pie tīkla savas kvalitātes rādīja kā Mols, tā Točs. Norvēģi izvirzījās vadībā ar 2:0, bet tad ar bloku pirmo punktu guva Točs. Pēc neilga laika Točs vēlreiz atzīmējās ar bloku, rezultātam kļūstot neizšķirtam (4:4). Pārņemt vadību latviešiem nebija pa spēkam. Turpinājumā autā izsita Točs, norvēģiem atjaunojot divu punktu pārsvaru, kas arī tika noturēts līdz seta otrajai pusei. Pēc tehniskā pārtraukuma Pļaviņam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (12:12), bet ar to bija par maz. Kādu brīdi cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Mols atzīmējās ar diviem efektīgiem blokiem, Sorums nospēlēja aizsardzībā, kas norvēģiem ļāva uzvarēt pirmo setu ar 21:17.

Otro setu ar diviem blokiem sāka Točs, izvirzot latviešus vadībā ar 2:0. Točs turpināja dominēt otrā seta ievadā, palielinot rezultāta starpību arī līdz četriem punktiem. Norvēģi paņēma pārtraukumu, pēc kura arī atguvās. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāts kļuva neizšķirts (9:9). Pēc atelpas kļūdījās Mols, atdodot divu punktu pārsvaru Latvijas duetam. Uzreiz sekoja Toča bloks, bet turpinājumā latvieši ne uz brīdi nepieļāva rezultāta izlīdzināšanos. Seta izskaņā izdevās vēl palielināt pārsvaru, noslēdzot to ar rezultātu 21:17.

Izšķirošo trešo setu atkal labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Neilgi pēc tam tīklu skāra Pļaviņš, rezultātam uz brīdi kļūstot neizšķirtam. Točs ar bloku atgrieza divus punktus priekšā Latvijas duetu, bet Mols uzreiz atkal deva atbildi (5:5). Seta turpinājumā dueti turpināja gūt pa diviem punktiem pēc kārtas, visam izšķiroties pašā seta izskaņā. Par mača varoni kļuva Mols, kurš pie tīkla darbojās nevainojami. Līdz ar to latviešiem zaudējums pirmajā spēlē ar 1-2 (17:21, 21:17, 13:15).

Pļaviņam un Točam, lai izkļūtu no grupas, būs nopietns pārbaudījums - spēle pret brazīliešiem Alisonu un Andre, kuri pirmajā spēlē piekāpās itāļiem Andreatam un Abiati ar 0-2 (19:21, 27:29). Spēle paredzēta ceturtdien, plkst. 10:00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 16:30, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Nez kāds šovakar būs pārbaudījums, bet spēle pret brazīļiem būs rīt no rīta.
Nepiedzerties..