Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

LVF atradusi finansējumu EČ dalībniekiem, izkristalizējas Latvijas sastāvs

LVF atradusi finansējumu EČ dalībniekiem, izkristalizējas Latvijas sastāvs
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Jau 18. jūlijā pulksten 18.00 Rīgā, Melngalvju namā notiks Eiropas lielākā pludmales volejbola notikuma – 2017 CEV Eiropas čempionāta – fināla dalībnieku grupu izloze. Tikmēr portāla Sportacentrs.com rīcībā nonākusi Latvijas Volejbola federācijas sūtīta vēstule Latvijas labākajām Latvijas pludmales volejbolistiem par sarūpētu papildu finansējumu, lai labāk sagatavotos EČ.

Šobrīd ir skaidrs, ka vīru turnīrā Latviju pārstāvēs trīs komandas: Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs (visi iepriekš startēs arī pasaules čempionātā Vīnē). Uz vēl vienu vietu pretendēs Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuri šīs tiesības izcīnījuši esot labākie starp pārējiem Latvijas čempionāta ERGO Open posmos. Šīs nedēļas nogalē notiekošais LČ posms Saulkrastos lielas korekcijas ieviest nevar. Te viss gan būs atkarīgs no Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) lēmuma, kas lems par “wild card” piešķiršanu arī ceturtajam Latvijas pārim.

Līdzīga situācija ir arī dāmu konkurencē, kur vietas turnīrā sev jau garantējušas Tīna Graudiņa/Ansatsija Kravčenoka, Marta Ozoliņa/Alise Lece un Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska. “Wild card” pieprasījums uz CEV tiks sūtīts arī par Anci Olti un Inesi Jursoni, taču viņām saņemt šo organizatoru īpašo ielūgumu būs krietni sarežģītāk. Bumba šobrīd ir CEV pusē, skaidro Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša. “Lēmums tiks pieņemts 18. jūlijā, kad norisināsies grupu izloze. Šajā dienā būs skaidrība gan par Šmēdiņu un Soloveju, gan Olti un Jursoni,” teic Dakša.

Tikmēr portāla Sportacentrs.com rīcībā nonākusi Latvijas Volejbola federācijas sūtīta vēstule Latvijas labākajām Latvijas pludmales volejbolistiem par sarūpētu papildu finansējumu, lai labāk sagatavotos EČ. Kā vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, tad sūtījumu saņēmušas sešas komandas, kuras jau ir drošas par dalību turnīrā Jūrmalā. Toms Šmēdiņš gan atzīst, ka ir informēts par šo finansējumu, taču līdz 18. jūlijam par to nedomā, paužot cerību, ka CEV pieņems viņa duetam labvēlīgu lēmumu.

Ainārs Dakša tikmēr skaidro, ka kopējais finansējuma apjoms nemainīsies: “Ja Latviju turnīrā pārstāvēs sešas komandas, tad atlikušā nauda tiks sadalīta pārējām komandām.” LVF ģenerālsekretārs arī neslēpj, ka šī ir privātu sponsoru nauda. Sportacentrs.com aptaujātie volejbolisti gan pauž neizpratni par tik novēlotu jautājuma risināšanu, jo šobrīd līdz turnīram atlicis nedaudz vairāk par mēnesi.

Vaicāts, kā organizatoriem veicas ar biļešu pārdošanu, Dakša neslēpj, ka ir apmierināts. Šobrīd iepriekš pārdošanā biļetes pludmales volejbola draugi pērk krietni labāk, nekā iepriekšējos gados, kad Jūrmalā norisinājās zemākas raudzes CEV turnīri.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... Biļešu cenas: uz izslēgšanas spēlēm piektdien, 18. augustā – 10 EUR; uz astotdaļfināliem, ceturtdaļfināliem un pusfināliem sestdien, 19. augustā – 15 EUR; uz svētdienas, 20. augusta, spēlēm, kad risināsies galvenās cīņas par Eiropas čempionu tituliem – 20 EUR.

Saistītais raksts: Pludmales volejbolisti jūtas apdalīti,...


, 2017-07-11 14:46, pirms 7 gadiem
Eu tomer? Malači. Re, kad pakaļa svilst, un izvazāti pa presi, tad jau arī naudu atrod. Tad jau Dakšas kungs vel cer, ka ar šo naudas sagādāšanu pēdējā mirklī (Jo neviens jau nezināja, ka kāds atkal naudu prasīs) nosargās savu silto vietu? Jācer ka nē, savādāk šis murgs nekad nebeigsies.
, 2017-07-13 16:32, pirms 7 gadiem
Nekad tāds bardaks nav bijis, kāds ir pašreiz LVF!
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.