Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jursone/Olte liek trūkties favorītēm

Jursone/Olte liek trūkties favorītēm
Šodien izšķirīgās cīņas notiks pie Krasta ielas "Lido"
Foto: www.facebook.com/volejbolslv

O-Sands pludmales volejbola laukumos Rīgā aizraujošu cīņu gaitā Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 3. posmā neiztika bez pārsteigumiem.

O-Sands laukumos līdz ceturtdaļfinālam vīriešiem sezonas trešajā Latvijas čempionāta posmā tika seši no astoņiem ar augstākajiem numuriem Rīgā izsētie pludmales volejbolisti. Ja kvalifikācijas sacensībās iztika bez lieliem pārsteigumiem, tad pamatturnīrā atkal sev problēmas radīja ar 5. numuru izliktie Armands Āboliņš un Atvars Vilde (O-sands/MPSK), kuri pēc zaudējuma Lietuvas duetam Gilberts Kerpe/Patriks Stankevičus atkal astotdaļfinālā tika pie spēcīgiem pretiniekiem – pagājušā gada Rīgas posma uzvarētājiem lietuviešiem Arna Rumševiča un Luka Kazdaiļa, kuri Rīgā izlikti ar 4. numuru, zaudējot viņiem ar 0:2 (-22, -17). Tikmēr Kerpe/Stankevičus viegli tika ceturtdaļfinālā, ar 2:0 (16, 6) apspēlējot Sandri Kalniņu (SK Ķeizarmežs) un Kārli Rutmani (SK Fono).

Āboliņa un Vildes pēdās sekoja arī Raimonds Vilmanis un Kaspars Salmiņš (SK Ķeizarmežs), kuri pēc zaudējuma grupā astotdaļfinālā trāpīja uz iepriekšējā posma uzvarētājiem Jūrmalā Edgara Toča un Riharda Finstera (VPVK Bloks) – 0:2 (-16, -19).

Iepriekšējā posma 2. vietas ieguvējs Arnis Tunte (O-sands/MPSK), kurš šoreiz spēlēja ar Māri Blumbergu, no turnīra izstājās pēc diviem zaudējumiem trešajā setā. Jauno talantu grupā vienu uzvaru izcīnīja speciālo ielūgumu ieguvušie Atvars Ozoliņš un Kristaps Platačs, kurus astotdaļfinālā apstādināja turnīra galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža (O-sands/MPSK) – 2:0 (18, 14). Savukārt Ozoliņu un Plataču grupā apspēlējušie Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits (VPVK Bloks) iekļuva arī ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā svētdien no pulksten 9:00 tiksies Pļaviņš/Regža – Samoilovs/Šmits, Kerpe/Stankevičs – Rumševičus/Kazdailis, Solovejs/T. Šmēdiņš (VPVK Bloks) – Glāzers (SK Ķeizarmežs)/Andrejevs (ASK) un Točs/Finsters – Dauburs/Puķītis (VPVK Bloks).

Sievietes, kurām šis bija tikai otrais posms šā gada čempionātā,jau noskaidrojušas pusfinālistes.

Grupu turnīrā lielāko intrigu radīja Ineses Jursones un Ances Oltes (Rīgā izsētas ar 9. numuru) nokļūšana vienā grupā ar turnīra 1. numuru Martu Ozoliņu un Alisi Leci (O-sands/MPSK). Savā pirmajā turnīrā šovasar Jursone un Olte (VPVK Bloks) pret favorītēm abos setos savāca pa 13 punktiem. Trīs uzvaras grupā izcīnīja 1. posma 3. vietas ieguvējas Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska (O-sands/MPSK), kas gandrīz stundu ilgā cīņā apspēlēja ar vienu numuru turnīrā augstāk izliktās Lietuvas pludmales volejbolistes Urti Andrjukaiti un Irnu Zobninu – 2:1 (-17, 20, 13).

Ceturtdaļfinālos uzvarēja ar trim pirmajiem numuriem turnīrā izsētie dueti, bet Jursone/Olte tomēr sagādāja pārsteigumu, ar 2:0 (15, 12) apspēlējot Caicu un Liepiņlausku.

Svētdien pusfinālā pulksten 12:20 vēlreiz savā starpā tiksies Lece/Ozoliņa un Jursone/Olte, bet otrā pusfinālā pulksten 13:10 tiksies divi dueti, kuru kontā ir pa titulam gan Eiropas, gan pasaules jauniešu un junioru sacensībās, - Tīna Graudiņa (Jūrmala)/Anastasija Kravčenoka (VPVK Bloks) un Ieva Dumbauskaite/Monika Povilaitīte (VPVK Bloks).

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Rīgā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas un Alūksnes pilsētas domes.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv