Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters un Solovejs Lucernā paliek bez uzvarām

Finsters un Solovejs Lucernā paliek bez uzvarām
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters
Foto: FIVB

Pēc divām nospēlētām spēlēm dalību Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrā Lucernā beiguši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Latvieši cīņā par izkļūšanu no grupas piekāpās mājiniekiem Miheilam Zandbergenam un Gabrielam Kislingam, paliekot 25. vietā.

Finsters un Solovejs turnīru sāka ar blāvu sniegumu un zaudējumu lietuviešiem Lukam Kazdailim un Arnam Rumsevičum. Līdz ar to šodien vajadzēja cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs pret mājiniekiem Miheilu Zandbergenu un Gabrielu Kislingu, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās Diazam Nivaldo un Serhio Gonzalezam no Kubas.

Šveices duetā galvenā persona bija divus metrus un divus centimetrus garais Zandbergens, kura stiprā puse bija uzbrukums un bloks, bet serves uzņemšanā varēja rasties problēmas. Šveicieši tāpēc spēlēja uz augumā mazāko Finsteru, kuram radās problēmas uzbrukumā, kas noveda pie latviešu nonākšanas iedzinējos ar 1:4. Neilgi pēc tam sevi apliecināja Kislings, kurš arī ar veiksmes palīdzību aizsardzībā panāca četru punktu pārsvaru. Solovejam ar sekmīgu bloku izdevās sadeldēt deficītu, bet vēlāk viņš labi nospēlēja sekmīgi pie tīkla, kā arī guva punktu ar servi. Tas ļāva tehniskajā pārtraukumā jau doties vadībā ar 11:10.

Seta otrajā pusē veiksme reizēm turpināja stāvēt klāt šveiciešiem, kuri arī atguva vadību (14:12). Šveices duets veica lūzumu spēlē, piespieda pretiniekus kļūdīties, kas izšķīra pirmā seta likteni. Latvieši paņēma pārtraukumu, bet nespēja atspēlēt jau trīs punktu deficītu. Pirmais sets noslēdzās ar nelabvēlīgu rezultātu 19:21.

Otrā seta sākumā serves uzņemšana kliboja Solovejam, ļaujot mājiniekiem izvirzīties vadībā ar 3:1. Uzreiz pēc tam savā starpā nesapratās arī šveicieši, ļaujot Latvijas duetam atjaunot līdzsvaru uz tablo. Kādu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet tad pasīvi nospēlēja Finsters un Solovejs, dodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru (9:7). Nesagaidījuši tehnisko pārtraukumu, latvieši devās apspriesties pie trīs punktu deficīta. Izrāvienu izdevās apturēt, bet neko vairāk.

Pēc pārtraukuma kļūda šveiciešu saspēlē ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Finstera aktīvie centieni atspēlēt kādu bumbu aizsardzībā nenesa vēlamo rezultātu. Sākoties seta izskaņai, rezultāta starpība jau atkal bija trīs punkti, bet pēc tam jau Latvijas duets salūza pavisam. Sekoja kļūdas uzbrukumos, kas galu galā noslēdzās ar zaudējumu mačā ar 0-2 (19:12, 15:21) un izstāšanos.

Šajā turnīrā Finsters un Solovejs ieņēma 25. vietu, ieguva 180 ranga punktus un nopelnīja naudas balvu 1500 ASV dolāru apmērā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-12 07:30, pirms 6 gadiem
Varbuut formas kritums , jo sezonas saakumaa veel speeja kaadu uzvareet
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.