Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas dueti piedalīsies CEV Satellite turnīrā Gēteborgā

Jānis Celmiņš

Divi Latvijas dueti piedalīsies CEV Satellite turnīrā Gēteborgā
Rihards Finsters un Edgars Točs
Foto: FIVB

No 13. līdz 16. aprīlim Zviedrijas pilsētā Gēteborgā norisināsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Satellite sērijas turnīrs pludmales volejbolā. Tajā startēs arī divi Latvijas dueti. Ar pamatturnīru sacensības sāks Rihards Finsters un Edgars Točs, bet kvalifikācijas turnīrā cīnīsies Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs.

Pirmo reizi CEV Satellite sacensības notiks slēgtajā pludmales volejbola hallē “The Beach Center”. Šis būs pirmais CEV organizētais turnīrs, kurš notiks Zviedrijā. Pamatturnīrā startēs 16 komandas, no kurā astoņas jau zināmas, bet atlikušās astoņas noskaidrosies kvalifikācijas turnīrā.

Ar pamatsacensībām turnīru Gēteborgā sāks Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri aizvadītajā sezonā visai regulāri startēja arī FIVB Pasaules kausa tūrē, Pasaules rangā šobrīd ieņemot 49. vietu. Rihards Finsters sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst, ka dueta mērķis šosezon ir pēc iespējas regulārāk startēt Pasaules kausa posmos, kā arī pacīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionātu. “Sezonai gatavojamies nopietni. Sākām ar fiziskās sagatavotības treniņiem pie Vladimira Stepanova, bet šobrīd trenējamies Aigara Birzuļa vadībā “Beach Box” hallē,” stāsta Finsters, piebilstot, ka komanda bijusi ļoti apmierināta arī ar iepriekšējās sezonas sadarbību ar Jāni Grīnbergu. “Jāsaprot, ka viņam ir arī pamatdarbs, tāpēc bijām spiesti trenēties ļoti agri no rītiem, kas nav viegli,” teic Finetsrs.

Pēc starta Gēteborgā Rihards un Edgars plāno doties uz Pasaules kausa posmiem Ķīnā un Brazīlijā, kas norisināsies attiecīgi aprīļa un maija otrajā pusē.

Kamēr pamatsacensības Gēteborgā sāksies 13. aprīlī, dienu iepriekš notiks kvalifikācijas turnīrs, kurā par vietu pamatsacensībās cīnīsies arī Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs.

Jāatgādina, ka šī vasara pludmales volejbolā būs īpaša. No 28. jūlija līdz 6. augustam Vīnē notiks pasaules čempionāts, bet no 16. līdz 20. augustam Jūrmalā norisināsies Eiropas čempionāta finālposms.