Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē poļiem un neiekļūst Pelhrimovas pamatturnīrā

Finsters/Solovejs zaudē poļiem un neiekļūst Pelhrimovas pamatturnīrā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Čehijas pilsētā Pelhrimovā sācies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" posms pludmales volejbolā. Kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu pārvarējušie Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā ar 1-2 (17:21, 21:11, 10:15) piekāpās Mariušam Prudelam un Jakubam Szalankevičam no Polijas.

Finsters un Solovejs spēja pārvarēt kvalifikācijas barjeru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā Hāgā, bet pamatturnīrā piedzīvoja divus zaudējumu, netiekot izslēgšanas spēlēs. Arī Pelhrimovas "Masters" turnīrā Latvijas duetam vajadzēja startēt kvalifikācijā, pirmajā kārtā cīnoties ar krieviem Ruslanu Baikanovu un Maksimu Hudjakovu, kurus pirms nedēļas izdevās pārspēt Hāgā ar 2-0 (21:16, 23:21).

Krievi bija noskaņojušies uz revanšu, to lieliski apliecinot pirmajā setā. Baikanovs un Hudjakovs to uzvarēja pārliecinoši ar rezultātu 21:15. Iespējams, neliels atslābums no krievu puses un latviešu saņemšanās mača gaitu sagrieza kājām gaisā. Otrajā setā jau dominēja Finsters un Solovejs, gūstot vēl pārliecinošāku panākumu ar 21:14. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās spēles trešajā setā, kura galotnēm tomēr Finsteram un Solovejam izdevās izcīnīt uzvaru un gūt otro panākumu pret šo Krievijas duetu īsā laikā ar 2-1 (15:21, 21:14, 15:13).

Tādējādi Latvijas duets iekļuva kvalifikācijas turnīra izšķirošajā 2. kārtā, kurā pretinieks bija augstākas raudzes - poļi Mariušs Prudels un Jakubs Szalankevičs. Poļi pirmajā kārtā ar 2-0 (21:18, 24:22) pieveica sīkstos turkus Mermeru un Giginoglu.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka poļi, Szalankevičam atzīmējoties ar eisu. Nākamos divus punktus gan guva latvieši, savu uzbrukumu pēc slikta cēliena nerealizējot pieredzējušajam Prudelam (2:2). Pēc nelielas pauzītes Solovejs varēja gūt arī trešo punktu, bet tiesnesis nepielūdzami fiksēja skartu tīklu. Poļi daudz centās uzbrukt pēc pirmās piespēles, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 5:3, neskatoties uz latviešu aktīvu cīņu par katru bumbu. Uz pretinieku kļūdu rēķina Latvijas duetam izdevās atspēlēties un izvirzīties vadībā pēc Soloveja bloka un Finstera sekmīgās serves pa Szalankeviču (9:6). Nākamajās izspēlēs atkal dominēja poļi, Prudelam pēc bloka panākot izlīdzinājumu. Latvieši paņēma pārtraukumu izspēli pirms tehniskā pārtraukuma, kurā devās pie sev nelabvēlīga rezultāta 10:11.

Pēc atpūtas Prudels turpināja labi spēlēt pie tīkla, dodot Polijas pārim divu punktu pārsvaru. Finsters nemainīgi mēģināja servēt gremdserves, cerot uz kādu vieglu punktu, bet visi mēģinājumi bija nesekmīgi. Vismaz Solovejs spēja tikt galā ar Szalankeviču pie tīkla, panākot izlīdzinājumu (14:14). Tas gan priekš latviešiem pirmajā setā bija arī viss. Poļiem padevās izrāviens, kas deva četru punktu pārsvaru. Seta galotnē latviešiem netika dota iespēja atspēlēties, Finsteram un Solovejam samierinoties ar neveiksmi - 17:21.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka Solovejs, vispirms raidot laukumā pārejošo bumbu, bet pēc tam bloķējot Szalankeviča sitienu. Finsters turpināja servē meklēt līnijas, bet cerēto vēl joprojām nesasniedza, kaut bija ļoti tuvu. Talkā nāca poļi, kuri pieļāva kļūdu pēc kļūdas, laižot ārā otro setu (4:9). Solovejs turpināja pārliecinoši spēlēt pie tīkla, rezultāta starpībai sasniedzot arī sešus punktus. Tikmēr poļi nespēja atrast savu spēli. Līdz tehniskajam pārtraukumam viņi guva vien sešus punktus, kamēr pretiniekiem bija jau 15. Seta turpinājums bija formalitāte, mača liktenim izšķiroties trešajā setā - 21:11.

Trešā seta ievadā Latvijas duets spēlēja pārliecinoši. Trešajā izspēlē plaukstu savainoja Szalankevičs, arī šim mačam, līdzīgi kā citiem 3. laukumā, ievelkoties vēl ilgāk. Pēc vairākām minūtēm spēle atsākās, latviešiem turpinot spēlēt pa Szalankeviču. Nelikās, ka ar viņa plaukstu viss ir kārtībā, bet polis bija gatavs aizvadīt maču līdz galam, jo tā tomēr nebija uzbrukuma roka. Katrs bumbas trieciens pa kreiso roku tomēr bija krietni sāpīgs, ko varēja nolasīt sejā.

Neskatoties uz grūtībām, poļi nesalūza un izvirzījās vadībā ar 6:4. Latvijas duets paņēma pārtraukumu, bet nespēja neko labot savā sniegumā. Solovejs netika galā ar bumbām, kas nebija tik labi uzceltas, dodot pretiniekiem trīs punktu pārsvaru (5:8). Līdz pat seta izskaņai Finsters un Solovejs dzinās pakaļ pretiniekiem, bet poļi nesalūza. Szalankevičs, spītējot savainojumam, guva svarīgus punktus, kas ļāva izcīnīt uzvaru un iekļūt pamatturnīrā.

Līdz ar to Finsteram un Solovejam šis turnīrs noslēdzās ātrāk, nekā viņi plānoja, atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 1-2 (17:21, 21:11, 10:15).

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball


, 2018-01-11 18:11, pirms 6 gadiem
Polis sa*irsa, trauma nebija un tēloja, letiņi uzrāvās un sita pa labāko viņu spēlētāju, kas bez problēmām ņēma, tikai vaibstijas it kā sāpētu roka!
, 2018-01-11 21:53, pirms 6 gadiem
Pelhržimova nevis Pelhrimova.Šveiku vajag lasīt...
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.