Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Sorokins un Solovejs vienojušies par kopīga dueta izveidi

Jānis Celmiņš

Sorokins un Solovejs vienojušies par kopīga dueta izveidi
Ruslans Sorokins
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolā tapis vēl viens jauns duets. Par kopīgu sadarbību vienojušies pieredzējušais Ruslans Sorokins un gados jaunais Aleksandrs Solovejs. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Sorokins atklāj, ka abu pirmais kopīgais turnīrs būs jau šajā nedēļas nogalē, kad Olimpiskā sporta centra pludmales volejbola laukumos „O-Sands” risināsies Austrumeiropas Zonālās asociācijas (EEVZA) noslēdzošais šīs sezonas posms.

Aizvadītajā sezonā Ruslans Sorokins mēģināja spēlēt vienā duetā ar gados jaunos Edvartu Buividu, taču nu šī sadarbība ir noslēgusies. Tāpat sadarbību ar Mārtiņu Pļaviņu neturpinās Aleksandrs Solovejs. Ja sākotnēji bija plānots, ka Solovejs turpmāk varētu cīnīties vienā tīkla pusē ar savu vienaudzi Rihardu Finsteru, tad šobrīd šī informācija vairs nav aktuāla. Sorokins un Solovejs vienojušies par kopīgu sadarbību pirms jaunās sezonas, taču savu pirmo kopīgo turnīru aizvadīs jau 15. un 16. novembrī Rīgā, kad te risināsies EEVZA sezonas pēdējās sacensības. Jaunajai sezonai Sorokins un Solovejs, visticamāk, gatavosies Ēģiptē, kopā ar Pasaules ranga līderiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Sorokins apstiprina augstākminēto faktu par jaunas komandas izveidi. „Nospēlēsim turnīru Rīgā, lai saprastu, kas ir tās lietas, pie kurām jāpiestrādā. Manuprāt, mums vislabāk jaunajai sezonai būtu gatavoties kopā Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu Ēģiptē. Jāmeklē nauda, lai varētu pilnvērtīgi sagatavotos sezonai, kā arī aizvadīt veiksmīgu sezonu. Turnīrā Rīgā nekādus nopietnus mērķus nevirzīsim, jo neesam nopietni tam gatavojušies. Es spēlējis neesmu kopš Jūrmalas „Satellite” turnīra augustā,” stāsta Sorokins.

Pagaidām nav skaidrs, vai jaunizveidotais duets piedalīsies šīs sezonas pēdējā PK posmā Durbanā (Dienvidāfrikā). „Par to izlemsim tuvākās nedēļas laikā. Tas nav lēts prieks, sākumā jāatrod nauda. Skaidrs, ka tas varētu uzlabot mūsu pozīcijas pirms jaunās sezonas. Man pašam nav daudz punktu, arī Sašam nē. Ja ņem vērā, ka uz Dienvidāfriku, visticamāk, nedosies visi vadošie pasaules dueti, tad tā ir laba iespēja uzlabot mūsu starta kapitālu pirms jaunās sezonas,” skaidro Sorokins. Ja duets dosies uz Ēģipti, tad tas varētu notikt janvāra otrajā pusē.

Tāpat Sorokins pauž cerību, ka duetu finansiāli atbalstīs gan Latvijas Volejbola federācija, gan Latvijas Olimpiskā komiteja, jo Latvijai startiem Kontinentālajā kausā, kas būs viens no veidiem kā nodrošināt vienu ceļazīmi uz Riodeženeiro spēlēm, ar diviem duetiem var arī nepietikt.

Ruslanam ir viedoklis arī par to, kāpēc nekas spīdošs viņam nav sanācis vienā duetā ar Edvartu Buividu. „Es domāju, ka pie vainas bija psiholoģija. Nav daudz tādu cilvēku, kuri spētu izturēt tik lielu darba apjomu. Kaut kur noteikti arī psiholoģiskā nesaderība... Viņš vēl ir pietiekami jauns spēlētājs. Edvarta lielākais traucēklis ir tieši psiholoģiskā nenoturība. Domāju, ka viņš var izaugt par ļoti labu spēlētāju. Jā, 2016. gada olimpiskās spēles izskatās, ka viņam ies garām, taču visi dotumi, lai progresētu, ir. Viņš nākamajā sezonā vēl varēs spēlēt U-23 vecuma grupā. Jāsasniedz labs rezultāts tur, un jāsper nākamie soļi,” uzskata Sorokins.

Jau vēstīts, ka par sadarbību ar Hermanu Egleskalnu vienojies Mārtiņš Pļaviņš, kurš ilgāku laiku ir sava īstā pārinieka meklējumos, līdzīgi kā Sorokins.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-10 15:25, pirms 9 gadiem
Ir jānotiek brīnumam, lai...

     [+] [-]

, 2014-11-10 16:10, pirms 9 gadiem
Sorokins ir ļoti sakarīgs spēlētājs. taču kā izteiktu aizsardzības spēlētāju viņu iztēloties nevaru...

  -1 [+] [-]

, 2014-11-10 16:53, pirms 9 gadiem
...domāju, ka ne Solovejs neturpinās ar Pļaviņu, bet otrais ar pirmo...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 16:56, pirms 9 gadiem
Putnu balle

     [+] [-]

, 2014-11-10 17:55, pirms 9 gadiem
Tieši manas domas.
duduu13 rakstīja: ...domāju, ka ne Solovejs neturpinās ar Pļaviņu, bet otrais ar pirmo...

     [+] [-]

, 2014-11-10 18:21, pirms 9 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Sorokins ir ļoti sakarīgs spēlētājs. taču kā izteiktu aizsardzības spēlētāju viņu iztēloties nevaru...
Tiesi ta.Kurs no viniem speles aizsardziba?Abi lielakoties darbojas bloka.Bet jebkura gadijuma lai veicas puisiem.

     [+] [-]

, 2014-11-10 18:55, pirms 9 gadiem
Vai vērts ieguldīt līdzekļus bloķētāju pārī?
Ko darīt tādiem it kā netopa aisardzības speciālistiem kā Tomam Šmēdiņam, ņemt par bloķētāju kādu pigmeju?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-10 19:18, pirms 9 gadiem
Larryking rakstīja: Tiesi ta.Kurs no viniem speles aizsardziba?Abi lielakoties darbojas bloka.Bet jebkura gadijuma lai veicas puisiem.
sorokins var nospelet aizsardziibaa!es pats domaju,ka pat labak kaa samoilovs

     [+] [-]

, 2014-11-10 19:21, pirms 9 gadiem
Man jau šķiet,ka vinjiem ies labak nekaa plavinjam ar soloveju-buividu. tomer abiem vienada mentalitate, plus saša noteikti spēlēs labāk.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 21:35, pirms 9 gadiem
Vismaz Ruslans negruzīs Soloveju morāli pie katras epizodes. Tad Solovejs varēs brīvāk spēlēt, bet kad tu spēlē brīvi, tu vari paveikt daudz ko