Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Kravčenoka saņem SPKC atļauju un varēs startēt Eiropas čempionātā

Rolands Eliņš

Graudiņa un Kravčenoka saņem SPKC atļauju un varēs startēt Eiropas čempionātā
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Foto: Margarita Vigule, gorod.lv

Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka tomēr varēs piedalīties Latvijā plānotajā Eiropas čempionātā, neskatoties uz to, ka Kravčenokai šajā laikā būtu bijusi jāievēro karantīna, vēsta Latvijas Volejbola federācija, norādot, ka šāds lēmums pieņemts pēc Slimību profilakses un kontroles centra pretimnākšanas.

Kaspars Timermanis, Latvijas volejbola federācijas valdes loceklis un turnīra direktors, citēts presei sniegtajā informācijā: “Latvijas Volejbola federācija, veicot pārrunas ar Eiropas Volejbola konfederāciju (CEV) un SPKC, ir pieņēmusi lēmumu ļaut duetam Graudiņa/Kravčenoka piedalīties Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, ievērojot vairākus drošības noteikumus Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārstes Dr. Līgas Cīrules uzraudzībā. SPKC pretimnākšana ir saprātīgs risinājums sabiedrības veselības nodrošināšanai, vienlaikus neliedzot Anastasijai Kravčenokai iespēju piedalīties sacensībās. Latvijas Volejbola federācija ar prieku paziņo, ka mūsu vadošās sportistes jaunnedēļ startēs turnīrā, un dara visu iespējamo, lai valsts nozīmes pasākums norisinātos pēc iespējas drošākā vidē. Tāpēc aicinām arī apmeklētājus, apmeklējot turnīru, apzinīgi ievērot pašaizsardzības un drošības noteikumus – fizisko distancēšanos, kā arī izmantot sejas maskas un dezinficēt rokas.”

Pirms sešām dienām Graudiņai tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, kas sākotnēji lika komandai atsaukt dalību no gaidāmā Eiropas čempionāta. Pēc dažām dienām Graudiņai vīruss vairs netika konstatēts, kas viņai pavēra iespējas atgriezties sacensību apritē, taču par galveno kļuva cita problēma – viņas pāriniecei Kravčenokai kā tiešajai kontaktpersonai bija jāievēro 14 dienu karantīna, kuras beigas pārklātos ar Eiropas čempionāta datumiem, tiesa, arī par konkrētiem datumiem pilnīgas skaidrības nebija, mūsu portālam atzina Timermanis.

Timermanis sarunā ar Sportacentrs.com paskaidroja, ka abas volejbolistes vērsušās SPKC ar situācijas skaidrojumu un aicinājumu pēc rekomendācijām, kas arī attiecīgi sniegtas: „Tiek ieteikts, ka abām, it īpaši Anastasijai, jāveic Covid-19 testi gandrīz katru dienu, sākot no 14. datuma, kas gan jau ir EČ nolikuma prasība. Papildus vēl viņas uzraudzīs LOV ārste, sekojot, vai neparādās slimības simptomi.”

„Cik mēs šobrīd zinām, meitenes aktīvu treniņu darbu varēs atsākt tikai 14. datumā, proti, dienu pirms turnīra,” par citiem ierobežojumiem sacīja Timermanis. „Tāpat treniņos viņām būs jānēsā maskas. Taču būtiskais no EČ viedokļa ir negatīvs Covid-19 tests un īpaša ārstu uzraudzība, vairākas reizes dienā pārbaudot viņu veselības stāvokli. Vēl atšķirība no citiem EČ dalībniekiem būs tāda, ka viņas tagad visu laiku līdz turnīra sākumam pavadīs viesnīcas numuriņā, bez tieša kontakta ar ārpasauli.”

Vai var teikt, ka SPKC pieļāva izņēmumu Kravčenokas sakarā, tika vaicāts Timermanim. „Meitenes vērsās pie SPKC , lai gūtu skaidrojumu par situāciju un saņēma atbildi. Jā, šāds risinājums droši vien ir nedaudz ārpus standarta protokola, taču tajā pašā laikā uzskatām, ka šeit ir apvienots saprātīgs risinājums ar stingru kontroli un noteiktiem ierobežojumiem.”

Eiropas čempionātās pludmales volejbolā, kas no 15. līdz 20. septembrim norisināsies Jūrmalā.

 +11 [+] [-]

, 2020-09-10 17:38, pirms 4 gadiem
SPKC ir tik labs!

  +7 [+] [-]

, 2020-09-10 17:40, pirms 4 gadiem
Visi uz Jūrmalu!

 +10 [+] [-]

, 2020-09-10 17:43, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: SPKC ir tik labs!
Domāju gan. Covid apkarošanā Latvija atrodas pirmajā vietā Eiropā.

  +7 [+] [-]

, 2020-09-10 17:56, pirms 4 gadiem
jessss!! lai veicas čempionātā!!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-10 20:36, pirms 4 gadiem
Bet kā ar treneri Krūmiņu, viņu laiž ārā vai jāpaliek izolācijā?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-10 20:38, pirms 4 gadiem
Vislabākie vēlējumi mūsu Čempionēm turnīrā !
Ja bija pozitīvs Covid 1.gadījumā(iespējams),bet negatīvi rezultāti pēc tam, tad Tīna Covid ir bijis bezsimptomu un nu arī imunitāte iegūta.

     [+] [-]

, 2020-09-10 21:20, pirms 4 gadiem
optam rakstīja: Bet kā ar treneri Krūmiņu, viņu laiž ārā vai jāpaliek izolācijā?
uz kurieni gan viņu vajadzētu izlaist? uz ārzemēm vai tusēt publiskos pasākumos?

protams varēs vadīt treniņdarbu un pārējā laikā turpināt izolēties

  -2 [+] [-]

, 2020-09-10 21:37, pirms 4 gadiem
Kārtējais pierādījums tam, ka šis vīruss ir BS. Tiesa, Austrālijas SPKC atbildīgās amatpersonas par šādu lēmumu jau gulētu ar seju grīdā un rokudzelžos

     [+] [-]

, 2020-09-10 22:16, pirms 4 gadiem
Zakna rakstīja: Domāju gan. Covid apkarošanā Latvija atrodas pirmajā vietā Eiropā.
1. vietā ir Somija

  +1 [+] [-]

, 2020-09-10 22:18, pirms 4 gadiem
15.09.2020 19:00 Somija - Latvija

     [+] [-]

, 2020-09-10 23:10, pirms 4 gadiem
vekko rakstīja: 15.09.2020 19:00 Somija - Latvija
YLE rādīs?